Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Από τότε που η οικογένεια του τον εγκατέλειψε αυτό ο σκύλος κάθεται μπροστά από έναν τοίχο και...

Θα σας ραγίσει την καρδιά!

3 Οκτωβρίου 2020 13:05
Από τότε που η οικογένεια του τον εγκατέλειψε αυτό ο σκύλος κάθεται μπροστά από έναν τοίχο και...

Σπαρακτική είναι η ιστορία ενός σκύλου που απορρίφθηκε από την οικογένειά του και από τότε κάθεται και κοιτάζει έναν τοίχο. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν σκύλο που ραγίζει καρδιές, δείτε εδώ τον ετοιμοθάνατο σκύλο που κράτησε τις δυνάμεις του για να παρευρεθεί στο γάμο της ιδιοκτήτριάς του.

Τον χαριτωμένο αυτό σκύλο ήταν να υιοθετήσει μια οικογένεια που τελικά άλλαξε γνώμη και τον απέρριψε κι έτσι εκείνος από εκείνη τη στιγμή δεν έχει πάρει το βλέμμα του από τον τοίχο.

Καμία διάθεση για ζωή, παιχνίδι, τροφή ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη δεν έχει μείνει σε ένα σκύλο που ζει σε ένα κυνοκομείο. Πώς όμως έφτασε σε αυτό το σημείο;

Το άτυχο ζώο περνούσε τις ημέρες του στο κυνοκομείο ACCT στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια όταν η τύχη του χαμογέλασε. Μία οικογένεια που επισκέφτηκε το μέρος αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Ωστόσο λίγο αφότου η οικογένεια πήρε μαζί της τον Μάρτς, όπως είναι το όνομα του σκύλου, άλλαξε γνώμη και τον επέστρεψε στο κυνοκομείο.


Έκτοτε όλα άλλαξαν. Ο σκυλάκος μένει στο ίδρυμα, σχεδόν ακίνητος, κοιτώντας συνεχώς τον τοίχο. Δεν δείχνει ενδιαφέρον για τίποτε, ούτε για το φαγητό του και η θλίψη του όλο και μεγαλώνει. Ένας δημοσιογράφος του Fox News που έτυχε να βρεθεί στο ACCT έγραψε στο Facebook: «Αυτό το αγόρι νόμιζε ότι κέρδισε το εισιτήριο για μία καλύτερη ζωή και τελικά επέστρεψε σε ένα τρομακτικό ίδρυμα». Η κοινοποίηση του δημοσιογράφου κινητοποίησε κόσμο στα social media προκειμένου να βρεθεί ένα σπιτικό για τον Μάρτς.

Όταν την βρήκαν, η σκυλίτσα βρισκόταν στο καταφύγιο ήδη 5 χρόνια και δεν μπορούσε να κουνηθεί

Είναι άσχημο να μαθαίνεις ότι υπάρχουν ζώα που υποφέρουν.

Η ιστορία της Daisy είναι πραγματικά συνταρακτική: Το σκυλάκι από το Τέξας έχει δυσανάλογα μεγάλο σώμα σε σχέση με τα πόδια και το κεφάλι του.

Τα πόδια της δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βάρος της, κι έτσι πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ξαπλωμένη στο σπιτάκι της.

Κανείς δεν γνωρίζει από πού είναι η Daisy ή ποια είναι η ιστορία της, αλλά εδώ και σχεδόν 5 χρόνια ζει σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο.

Δεν είναι σίγουρο για ποιο λόγο έχει μείνει τόσο καιρό σε αυτή την φριχτή κατάσταση. Το στομάχι της είναι καλυμμένο με πληγές, επειδή έχει μείνει ξαπλωμένη σε μία στάση για τόσο καιρό. Σπάνια περπατάει ή αλλάζει πλευρά.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Daisy διαγνώστηκε με καρκίνο και όλα τα ζώα που έμεναν μαζί τους στις εγκαταστάσεις μοιράστηκαν σε κοντινά καταφύγια. Η οργάνωση Forgotten Pet Advocates (FPA) έμαθε για την Daisy.

Έπασχε από παχυσαρκία και χρειαζόταν ειδική θεραπεία. Η Amy Beasley, ένα μέλος της οργάνωσης, αποφάσισε να την πάρει, αν και ήταν δύσκολο να μεταφερθεί.

Η Daisy δεν ήθελε να περπατήσει καθόλου, έτσι χρειάστηκαν πολλά άτομα για να την κουβαλήσουν.

«Δεν είμαστε σίγουροι πόσο ζυγίζει και δεν μπορούμε να την πάμε στον κτηνίατρο με το αυτοκίνητο», είπε η Amy. «Έτσι, πρέπει να έρθει σε μας ο κτηνίατρος και να της πάρει αίμα για να κάνει εξετάσεις.»

Η μετακόμιση μπέρδεψε πολύ την Daisy. Αν και πήγαινε σε ένα καλύτερο μέρος, έχασε το μόνο σπίτι που είχε γνωρίσει. Φαινόταν να έχει ανασφάλεια, σταμάτησε να τρώει και κλείστηκε στον εαυτό της.

Τότε ήρθε στην Amy μια ιδέα: Ο σκύλος της, ο Mikey, τα πήγαινε καλά με τρομαγμένους σκύλους. Ο Mikey πήρε την Daisy αγκαλιά, προστατεύοντας την και δείχνοντας της ότι μπορεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.



Και αυτό έπιασε: η Daisy άρχισε να νιώθει πολύ καλύτερα με την παρέα του Mikey και επέτρεψε στην Amy να την ακουμπήσει. Κανείς δεν πίστευε ότι η μέση της Daisy είχε φάρδος 112 εκατοστά.

Αλλά γιατί είναι τόσο τεράστια η Daisy; Είναι απλά επειδή είναι τεμπέλα; Ο κτηνίατρος αρχικά δεν ήταν σίγουρος, αλλά υπέθεσε ότι είχε να κάνει με ορμονική ανωμαλία.

Σήμερα, η Daisy σηκώνεται μόνη της κάθε πρωί και κάνει χάδια με τους ιδιοκτήτες της. Λατρεύει τον καλύτερο της φίλο, τον Mikey. Και τελικά ο γιατρός κατάφερε να ανακαλύψει την αιτία για το μεγάλο βάρος της:

Η Daisy πάσχει από υποθυρεοειδισμό, μια δυσλειτουργία του θυρεοειδή. Τώρα που είναι γνωστή η αιτία, η Daisy μπορεί επιτέλους να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα και ελπίζουμε να αναρρώσει πλήρως – της αξίζει!

Παράλληλα μία ιδιαίτερη φιλία γεννήθηκε ανάμεσα σε άνθρωπο και σκύλο με την αιτία να είναι μία φυσική καταστροφή.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share