Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Roland Garros: Η μάσκα που φόρεσε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά και έκανε όλο το γήπεδο να τον κοιτάει

Πρόκειται για μία μοναδική μάσκα

30 Σεπτεμβρίου 2020 11:02
Roland Garros: Η μάσκα που φόρεσε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά και έκανε όλο το γήπεδο να τον κοιτάει

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος Τσιτσιπάς κατάφερε να τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στον αγώνα της πρεμιέρας του Roland Garros με τον Ισπανό Μουνάρ.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του 22χρονου πρωταθλητή φοράει μάσκα με το πρόσωπο του γιού του κάνοντας όλο το γήπεδο να τον κοιτάει.

Όσον αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο 22χρονος πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι αφού το γύρισε υπέρ του μετά από μία δύσκολη μονομαχία.

«Λύγισε» στον τελικό πριν από το Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» στον τελικό πριν από το Roland Garros, όπου είχε περάσει με πανηγυρικό τρόπο, με τον Έλληνα τενίστα να ηττάται από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο τουρνουά του Αμβούργου και να πηγαίνει στο Grand Slam χωρίς τίτλο.

Μετά από ένα άκρως εντυπωσιακό ματς, ο 22χρονος Ρώσος (Νο.14) επικράτησε με 6-4, 3-6, 7-5 και σήκωσε κούπα για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Ήταν η 25η φετινή νίκη του και τον ξεπερνάει μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 31!

Ήταν, πάντως, μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον Στέφανο, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 3-5 αλλά έχασε στη συνέχεια τέσσερα γκέιμ στη σειρά. Μπορεί να μην είχε ματς πόιντ όπως στο παιχνίδι με τον Μπόρνα Τσόριτς στο US Open, όμως ίσως η εμπειρία του από αυτή την αναμέτρηση να κάνει τις μπάλες πιο βαριές όταν... φτάνει στη γραμμή του τερματισμού.

Όλα αυτά, βέβαια, κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, με φονικά χτυπήματα, που έκανε μόνο 16 αβίαστα λάθη στα τρία σετ. Και έχει τέτοια ψυχολογία, που ακόμα και όταν βρίσκεται με το ένα πόδι στον... γκρεμό μπορεί να βρει τον δρόμο προς τη νίκη.

Σημειώστε ότι είναι ο τρίτος τίτλος του στο 2020, σε μια χρονιά που έχουν γίνει πολύ λίγα τουρνουά. Και είναι ο πρώτος της σειράς ΑΤP 500. Σίγουρα θα πάει με άλλο αέρα στο Παρίσι...

Κάνοντας μόνο τέσσερα αβίαστα λάθη στο πρώτο σετ, ο Ρούμπλεφ, αφού έχασε το αρχικό του προβάδισμα με 2-1, έκανε δεύτερο μπρέικ αμέσως μετά (3-2) και έμεινε στη θέση του οδηγού για να «γράψει» το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Ρώσος άρχισε να γίνεται λίγο απρόσεκτος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Στέφανος και με το μπρέικ που πέτυχε στο τέταρτο γκέιμ (1-3) έφτασε τελικά και στην κατάκτηση του σετ.

Μετά από τέσσερα χαμένα μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ του τρίτου (1-2), ο Στεφ μπόρεσε να σπάσει τον αντίπαλό του, αλλά δέχτηκε την άμεση απάντηση από τον Ρούμπλεφ. Με νέο μπρέικ προηγήθηκε με 2-3, έφτασε στο 3-5 και πήρε τις μπάλες στο 4-5 για να καθαρίσει τον αγώνα.

Ακολούθησε το ρεσιτάλ του Ρούμπλεφ, που χάνοντας μόνο τρεις πόντους σε ισάριθμα γκέιμ έφερε τα πάνω κάτω και έκλεισε το ματς μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά.

Ο Στέφανος (όπως και ο Ρούμπλεφ) θα ταξιδέψει άμεσα στο Παρίσι και την Τρίτη (29/9) θα αναμετρηθεί με τον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ για τον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Πηγή: Sdna.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share