Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ: Δείτε τι ζημιά προκαλεί στον εγκέφαλο, ακόμη και μία γραμμή κοκαΐνης

Όλα όσα έδειξε η έρευνα των επιστημόνων

25 Σεπτεμβρίου 2020 12:19
Σοκ: Δείτε τι ζημιά προκαλεί στον εγκέφαλο, ακόμη και μία γραμμή κοκαΐνης

Όπως γνωρίζουμε όλοι η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν επιφέρει καλά αποτελέσματα στον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα μέσα από έρευνα επιστήμονες που χρησιμοποιούν τις ίδιες ουσίες στα ποντίκια και τους κάνουν πειράματα, κατέληξαν σε ένα τελείως διαφορετικό συμπέρασμα.

Με μία μόνο γραμμή κοκαΐνης, ο εγκέφαλός μας όντως αλλάζει μόνιμα: επηρεάζεται άμεσα ο μοριακός μηχανισμός στο κέντρο που διαχειρίζεται την επιβράβευση. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιος να δοκιμάσει ξανά ναρκωτικά ύστερα από μία αγχωτική εμπειρία.

Η έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Anglia και έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, διαθέτουν όμως τους ίδιους υποδοχείς με τους ανθρώπους.

Ένα μοναδικό φυτό από την Ταϊλάνδη όμως μπορεί να φανεί σωτήριο για αυτούς που κάνουν μεγάλη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.

Έκρυβε μισό κιλό κοκαΐνη κάτω από το περουκίνι! (Photo)

«Δεν υπάρχει όριο στην εφευρετικότητα των λαθρεμπόρων ναρκωτικών προκειμένου να περάσουν από τους ελέγχους», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για την σύλληψη ενός Κολομβιανού στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαρκελώνης αφού εντοπίστηκε μισό κιλό κοκαΐνης κάτω από το υπερμέγεθες περουκίνι του.

Μόλις έφτασε στη Βαρκελώνη από την Μπογοτά, ο άνδρας προσέλκυσε την προσοχή των αστυνομικών επειδή φαινόταν νευρικός και είχε ένα υπερμέγεθες περουκίνι κάτω από το καπέλο του. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πακέτο κολλημένο στο κεφάλι του το οποίο περιείχε κοκαΐνη αξίας 30.000 ευρώ.

Η σύλληψη έγινε στο τέλος Ιουνίου, αλλά η αστυνομία έκανε την ανακοίνωση σήμερα χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share