Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορεί να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητα μας

Εσείς πώς προτιμάτε να κοιμάστε;

25 Σεπτεμβρίου 2020 10:02
Ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορεί να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητα μας

Η στάση του ύπνου μας αποκαλύπτει περισσότερα για τον χαρακτήρα μας απ’ ότι το ζώδιο μας. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο που μπορεί να αποκαλύψει κάτι για εμάς, δείτε εδώ τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας, το σχήμα των νυχιών σας.

Είσαι ως άνθρωπος χαλαρός, εγωιστής, δύστροπος, με χαμηλή αυτοεκτίμηση, η δεσποτικός και αγχωτικός, η στάση του ύπνου λειτουργεί ως καθρέπτης.

Γι’ αυτό στο επόμενο πρώτο ραντεβού με κάποιον/κάποια που σας ενδιαφέρει ρωτήστε απλά «ποια στάση προτιμάει για να κοιμηθεί»!

Εσείς σε ποια στάση κοιμάστε;

Η στάση του «εμβρύου»

Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις ύπνου καθώς, σύμφωνα με ερευνητές 58% των ανθρώπων την προτιμούν.

Η στάση του εμβρύου δείχνει έναν άνθρωπο ευσυνείδητο και οργανωμένο όμως μπορεί πολλές φορές να ανησυχεί υπερβολικά και σκέφτεται πολύ.

Όσοι πάντως κοιμούνται στην εμβρυακή στάση στο μεγαλύτερο μέρος του ύπνου ξυπνάνε πιο φρέσκοι και έτοιμοι για μια νέα ημέρα, γεμάτη προκλήσεις.

Ο λόγος σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι αυτή η στάση ύπνου δείχνει ότι προσπαθούμε να δώσουμε την άνεση που νιώθαμε ως μωρά και να διώξουμε όλα τα κακά της ημέρας που προηγήθηκε.

Η στάση ύπνου «κούτσουρο»




Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται με αυτό τον τρόπο είναι συνήθως άκαμπτοι, ξεροκέφαλοι, δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και τρόπο που θέλουν τα πράγματα να γίνονται και πολλές φορές προσπαθούν να επιβάλλονται στους άλλους.

Η έκφραση «κοιμάμαι σαν κούτσουρο» περιγράφει ακριβώς αυτή την στάση ύπνου, με το κορμί και τα χέρια σε ευθεία, το πιο πιθανό βέβαια είναι την επόμενη ημέρα να ξυπνήσεις πιο πιασμένος από ό,τι όταν έπεσες για ύπνο.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεται να χαλαρώσουν και στο σώμα και στο τρόπο σκέψης.

Στάση… «λαχτάρας»

Ό,τι επιθυμούν, ό, τι λαχταρούν, όσα θέλουν να πιάσουν τους απασχολούν και στον ύπνο. Θέλουν περισσότερα από τη ζωή αλλά πιθανότατα είναι οι αυστηροί κριτές του εαυτού τους.

Αναζητούν την τελειότητα σε όλα, κυνηγούν τον πιο υψηλό στόχο αλλά το παρατάνε εύκολα αν δεν ικανοποιηθούν γρήγορα.

Χρειάζεται να εστιάσουν περισσότερο σε αυτά που πραγματικά θα τους ικανοποιήσουν και να μην αναλώνονται.

Ξυπνάνε πάντως με όρεξη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις κάθε ημέρας.

Στάση ύπνου «ελεύθερη πτώση»

Την περιγράφει επακριβώς, το σώμα είναι σαν να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με το πρόσωπο κάτω και τα χέρια απλωμένα. Θεωρείται άβολη στάση ύπνου για ενήλικες και όσοι την ακολουθούν μπορεί να νιώθουν ότι η ζωή συμβαίνει γύρω τους χωρίς την δική τους συμμετοχή.

Μπορεί επίσης να νιώθουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τίποτα. Πολλές φορές μάλιστα ξυπνούν με το άγχος ότι έχουν αφήσει εκκρεμότητες από την προηγούμενη ημέρα που πρέπει να διεκπεραιώσουν. Πρέπει να μάθουν πώς να είναι αφεντικά του εαυτού τους.

Στάση ύπνου «στρατιώτης»

Η συγκεκριμένη στάση είναι ύπτια και με τα χέρια σε ευθεία πολύ κοντά στο σώμα. Δείχνει άνθρωπο που αυτοπεριορίζεται, υπερβολικά συγκροτημένο, τελειομανή και εσωστρεφή και με πολύ υψηλά πρότυπα.

Στάση ύπνου «αστερίας»

Το ακριβώς αντίθετο από την προηγούμενη. Ανάσκελα με τα χέρια ανοιχτά. Αυτή η στάση ύπνου δείχνει άνθρωπο ανοιχτόμυαλο και ανήσυχο. Συνήθως είναι καλός ακροατής και δεν επιδιώκει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share