Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για μια «ακατάλληλη» φωτογραφία. Μόλις όμως προσέξαμε λίγο καλύτερα; Μας έπεσε το σαγόνι!

Απίστευτοι!

24 Σεπτεμβρίου 2020 11:41
Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για μια «ακατάλληλη» φωτογραφία. Μόλις όμως προσέξαμε λίγο καλύτερα; Μας έπεσε το σαγόνι!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τα γλυπτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: η πέτρα μετατράπηκε σε άνθρωπο ή ο άνθρωπος σε πέτρα;

Το τέλειο μπορεί να δημιουργηθεί από το ανθρώπινο χέρι. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα ρεαλιστικά γλυπτά που ζωντανεύουν από μάρμαρο, πηλό και χαλκό. Βλέποντας αυτά τα έργα τέχνης μας φαίνεται σχεδόν απίστευτο ότι η κρύα πέτρα μπορεί να δημιουργήσει κάτι τόσο ζωντανό.

Επιλέξαμε για σας τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά διαφόρων γλυπτών, τα οποία μας προκαλούν θαυμασμό και δέος.

Ένα άρθρο που θα σας θυμίσει σίγουρα και αυτό: Εάν νομίζετε ότι αυτή η φωτογραφία είναι μια γιαγιά με τον εγγονό της κοιτάξτε ξανά

Το γλυπτό «Η αρπαγή της Περσεφόνης» από μάρμαρο. Ύψος 295 εκατοστά. Βρίσκεται στη Galleria Borghese στη Ρώμη και είναι έργο του Lorenzo Bernini, όταν ήταν 23 ετών το 1621.

Άγαλμα «Αγνότητα» του Antonio Corradini από Μάρμαρο, 1752. Βρίσκεται στο παρεκκλήσι του San Severo στη Νάπολη. Το άγαλμα φτιάχτηκε προς τιμήν της μητέρας του πρίγκηπα Raimondo, που πέθανε σύντομα μετά τη γέννα της.

Γλυπτό «Έρως και Ψυχή» του Antonio Canova από μάρμαρο, 1800-1803. Ύψος 155 εκατοστα. Ο Θεός Έρως ξυπνά με ένα φιλί την Ψυχή.

Auguste Rodin, «Οι πύλες του Άδη», 1880.

Άγαλμα σε τάφο στο νεκροταφείο Staglieno στη Γένοβα. Εγκαινιάστηκε το 1851 και είναι διάσημο για πλήθος των αγαλμάτων, μαυσωλείων και σαρκοφάγων.

To κοιμητήριο του Staleno είναι διάσημο για τους Ιταλούς γλύπτες του που δημιούργησαν ρεαλιστικά αγάλματα όπως αυτό κατά τον 19o αιώνα.

«Μαρμάρινο πέπλο». Η Παναγία σε μάρμαρο από τον Giovanni Stratstsi, 19ος αιώνας.

Το γλυπτό «Θρήνος» (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου. Ύψος 174 εκατοστά. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό.

«Άρνηση», έργο από ξύλο του σύγχρονου γλύπτη Philip Faro, 2008.

«Έκσταση της Αγίας Ludovico Albertoni» του Lorenzo Bernin, ταφόπλακα στην Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στη Ρώμη.

«Απελπισία», του Jean-Joseph Perrault, 1868. Το γλυπτό βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου.

«Οι Τρεις Χάριτες» του Antonio Canova, 1813-1816. Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share