Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Γέμισε η αγορά με fake 2ευρα

Τσεκάρετε ξανά και ξανά τα κέρματα σας!

7 Σεπτεμβρίου 2020 09:52
Προσοχή: Γέμισε η αγορά με fake 2ευρα

Δείτε προσεκτικά τα ρέστα που σας δίνουν αυτές τις μέρες γιατί γέμισε η αγορά με ψεύτικα νομίσματα. Και μιας και αναφερόμαστε σε 2ευρα, δείτε εδώ τη σοκαριστική αποκάλυψη από τι φτιάχνονται τα 2ευρα.

«Είσαι ο 13ος πελάτης που μας δίνει τέτοιο ψεύτικο νόμισμα σήμερα», ήταν το σχόλιο που έκανε καταστηματάρχης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δώστε, λοιπόν, μεγάλη προσοχή γιατί οι καταγγελίες αυξάνονται επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες για τη νέα απάτη επιτηδείων.

Η αγορά έχει γεμίσει με fake 2ευρα, τα οποία μπορεί να είναι πανομοιότυπα με τα κανονικά, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για νόμιμα από το Μαλάουι με μηδενική αξία. Το νόμισμα από το Μαλάουι λέγεται Kwacha και αξίζει 0.00571265 ευρώ.

Γίνεται κατανοητό πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ρέστα που σας δίνουν αυτές τις μέρες, καθώς είναι πολύ εύκολο να ξεγελαστεί κάποιος από την ομοιότητα των δύο νομισμάτων.

Δείτε το νόμισμα από το Μαλάουι


Δείτε τα δύο νομίσματα δίπλα δίπλα


Αυτή είναι σήμερα η ισοτιμία

Αυτό είναι το νόμισμα που δεν υπάρχει σε καμία τράπεζα του κόσμου

Το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν καν…την ύπαρξη του Κρούγκεραντ. Είναι, όμως, το χρυσό νόμισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Και μιας και αναφερόμαστε σε "συλλεκτικά" νομίσματα, ρίξτε μια ματιά στα συρτάρια σας και δείτε ποιο νόμισμα θα σας κάνει πλούσιους.

Τι είναι το Κρούγκεραντ; Το χρυσό Νόμισμα της Νοτίου Αφρικής που μέχρι το 1980 αντιπροσώπευε το 90% της παγκόσμιας αγοράς χρυσών νομισμάτων.

Σύμφωνα με την DW, λίγο έξω από τα σύνορα του Γιοχάνεσμπουργκ, του οικονομικού κέντρου της Νότιας Αφρικής παράγεται εδώ και 50 χρόνια το πιο δημοφιλές συλλεκτικό αλλά και επενδυτικό νόμισμα των Γερμανών, κι όχι μόνο, το λεγόμενο Κρούγκεραντ. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 60 εκατομμύρια τέτοια νομίσματα!

Στις 3 Ιουλίου του 1967 κόπηκε το πρώτο νόμισμα Κρούγκεραντ, βάρους μιας ουγκιάς (31,1 γραμμάρια). Αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο νόμισμα στη γερμανική αγορά έχει αξία περίπου 1.136€. Σχεδόν 20€ παραπάνω απ’ ό,τι μια αντίστοιχη μπάρα χρυσού. Στη μπροστινή πλευρά του νομίσματος απεικονίζεται μια αντιλόπη ενώ την πίσω πλευρά κοσμεί η εικόνα του πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής Πωλ Κρούγκερ, από τον οποίο το νόμισμα πήρε και την ονομασία του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share