Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

26χρονη μητέρα επισκέφθηκε το γιατρό για να αφαιρέσει μια κρεατοελιά - 55 μέρες μετά...

Αδιανόητο!

18 Αυγούστου 2020 10:15
26χρονη μητέρα επισκέφθηκε το γιατρό για να αφαιρέσει μια κρεατοελιά - 55 μέρες μετά...

Μια εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών, πέθανε από καρκίνο του δέρματος σε ηλικία μόλις 26 ετών, αφού ο γιατρός της είπε ότι η κρεατοελιά στην πλάτη της δεν ήταν κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το πιο απλό πράγμα σημαίνει κάτι τόσο σοβαρό, δείτε εδώ πώς μια μητέρα κατάλαβε ότι ο γιος της είχε καρκίνο μέσα από μαι φωτογραφία.

Η Ζόε έφυγε τελικά από τη ζωή μόλις 55 ημέρες αφότου της είπαν ότι η κρεατοελιά ήταν κακοήθης και η ασθένεια είχε εξαπλωθεί. Η οικογένειά της λέει ότι ανησυχούσε για την κρεατοελιά αυτή εδώ και χρόνια, αλλά ο γιατρός την είχε καθησυχάσει δύο φορές να μην την απασχολεί.

Η Ζόε είχε χόμπι τον χορό και την ιππασία και είχε εργαστεί σε κέντρα αισθητικής πριν εργαστεί στη δουλειά των ονείρων της ως βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο St Mary’s στο Isle of Wight στην Αγγλία.

Η μητέρα της αναφέρει ότι η Ζόε είχε επισκεφθεί μια ιδιωτική κλινική για να αφαιρέσει την κρεατοελιά της, αφού ο γιατρός της πρότεινε την αφαίρεση για αισθητικούς λόγους και φέρεται να της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί. Τώρα σκέφτεται να κάνει καταγγελίες εναντίον του ιατρού και της κλινικής. Με τη βοήθεια ενός από τους φίλους της Ζόε , ξεκινά μια αναφορά που ζητά τον έλεγχο όλων των κρεατοελιών που έχουν αφαιρεθεί για λόγους αισθητικής σε ιδιωτικές κλινικές.

«Στο τέλος της ημέρας, θέλω απλώς οι άνθρωποι να είναι πιο ενημερωμένοι. Μην ανησυχείτε για τις κρεατοελιές και άλλες αλλοιώσεις του δέρματος. Ζητήστε μια δεύτερη γνώμη. Πρόκειται για τη ζωή σας. Θέλουμε όλοι οι γιατροί και τα ιατρικά κέντρα να το πάρουν πολύ πιο σοβαρά, ελέγχοντας σωστά τις κρεατοελιές και παραπέμποντας στα νοσοκομεία και όχι στις κλινικές ομορφιάς.

Ήταν οι πιο δύσκολες 55 μέρες της ζωής μας. Η Ζόε δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ ότι υποφέρει, καθώς δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της. Πάντα σκεφτόταν περισσότερο τους άλλους από τον εαυτό της. Κάναμε ό,τι έπρεπε, αναφέροντας την κρεατοελιά μόλις άλλαξε η εμφάνισή της».

Καρκίνος του δέρματος: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Είναι σημαντικό, εάν παρατηρήσετε αλλαγή στο σχήμα ή το μέγεθος μιας κρεατοελιάς ή απλής ελιάς, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του δέρματος καθιστά πιο εύκολη τη θεραπεία.

Τι πρέπει να προσέχω;

Χρώμα: Εάν το χρώμα μιας κρεατοελιάς ή ελιάς έχει αλλάξει και υπάρχουν περισσότερες από μία σκιά στην περιοχή.

Συμμετρία: Όταν οι δύο πλευρές δεν φαίνονται ίδιες.

Μέγεθος: Εάν η περιοχή μεγαλώνει.

Περίγραμμα: Εάν οι άκρες της περιοχής είναι ανώμαλες.

Άλλα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε περιλαμβάνουν:

  • Εάν η κρεατοελιά πονάει
  • Εάν η κρεατοελιά αιμορραγεί
  • Ένα νέο σημάδι που δεν υποχωρεί

Στις 3 Απριλίου, η Ζόε πήγε να δουλέψει κανονικά το πρωί στο νοσοκομείο St Mary’s. Ένιωσε ότι ανεβάζει πυρετό και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι της. «Πήγα τη Ζόε πίσω στο νοσοκομείο περίπου στις 11.30 το βράδυ, καθώς ο πόνος στην πλάτη της ήταν τόσο άσχημος. Σκέφτηκαν αρχικά ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από την Covid-19 καθώς είχε κάνει ακτινογραφία σε μερικούς ασθενείς με αυτό. Έκαναν υπέρηχο και την κράτησαν όλη νύχτα στο νοσοκομείο. Το επόμενο πρωί, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και έπειτα μας ανακοίνωσαν τα άσχημα νέα, ότι το συκώτι της ήταν γεμάτο καρκίνο».

Η Ζόε επέστρεψε στο νοσοκομείο στις 6 Απριλίου για να κάνει βιοψίες και τέσσερις ημέρες αργότερα της είπαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, στο συκώτι, στο μυελό των οστών στη σπονδυλική στήλη, στη λεκάνη και στον σπλήνα. Την επόμενη εβδομάδα την είδε μια ογκολόγος και της είπε ότι ήταν μελάνωμα στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο.

Η ανοσοθεραπεία ξεκίνησε την επόμενη εβδομάδα, αλλά αντέδρασε άσχημα σε αυτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί ο πόνος της.

Με αφορμή την περίπτωση της Ζόε οι γιατροί γι’ άλλη μία φορά συμβουλεύουν ότι «εάν παρατηρήσετε μια αλλαγή σε μια νέα ή υπάρχουσα κρεατοελιά, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share