Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το «πείραμα» του όρθιου αυγού που δοκίμασαν πολλοί στην έκλειψη ηλίου - Τι άλλο θα δούμε

Και όμως είναι αλήθεια

17 Ιουλίου 2020 13:44
Το «πείραμα» του όρθιου αυγού που δοκίμασαν πολλοί στην έκλειψη ηλίου - Τι άλλο θα δούμε

Πώς μπορεί να σταθεί ένα αυγό όρθιο στην μύτη κατά την διάρκεια μια ηλιακής έκλειψης; Και όμως είναι εφικτό, και ο λόγος θα σας σοκάρει.

Τι λέει η λαϊκή σοφία;

Σύμφωνα με μια λαϊκή θεωρία. Το αυγό θα σταθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν η Σελήνη καλύπτει τον Ήλιο και κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας. Αυτό λόγω της αυξημένης βαρύτητας. Αν και αυτή η «επιστημονική» εξήγηση έχει ήδη καταρριφθεί, πολλοί Μαλαισιανοί και Ινδονήσιοι προσπάθησαν να την επαληθεύσουν πειραματικά. Την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες τους παρακολουθούσαν τη σπάνια, δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου στη νοτιοανατολική Ασία ορισμένοι έκαναν πειράματα.

Διάφορα βίντεο που αναρτήθηκαν δείχνουν πως πολλοί κατάφεραν να ισορροπήσουν τα αυγά. Όχι μόνο σε μια επιφάνεια αλλά σε άμμο, σε ένα τζάμι παραθύρου, σε ένα πιάτο ενώ ήταν σε εξέλιξη η έκλειψη. Ακόμα αν σας αρέσουν τα περίεργα, δοκιμάστε να βράσετε αυγά με μια φέτα λεμόνι.

Ο Χακίμ Μαρούφ βιντεοσκόπησε τα όρθια αυγά στον δρόμο και σε ένα πλακόστρωτο πεζοδρόμιο. Ο ιδιος ειπε «Είναι ένα πείραμα για τα παιδιά μου».

Ο Δρ. Τσονγκ Χον Γιου, συνταξιούχος φυσικός από το Πανεπιστήμιο Επιστημών της Μαλαισίας, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμιά επιστημονική απόδειξη της θεωρίας αυτής. «Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πείραμα αύριο, πριν ή μετά από κάποια έκλειψη. Είναι εύκολο να γίνει. Όμως είναι διασκεδαστικό να το κάνεις κατά τη διάρκεια της έκλειψης, γιατί έτσι τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για την επιστήμη και την αστρονομία», είπε

Το μυστικό κόλπο για να μην σπάνε τα βραστά αυγά - Δοκιμάστε το

Σου αρέσουν τα βραστά αυγά αλλά σχεδόν πάντα σου σπάνε πριν καλά-καλά τα ετοιμάσεις; Με αυτό το κόλπο δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα βάζεις στο ζεστό νερό αμέσως μόλις τα έχεις βγάλει από το ψυγείο, με αποτέλεσμα να αλλάζει πολύ γρήγορα η θερμοκρασία τους. Επίσης κάτι που πρέπει να γνωρίζετε, αφού πολλοί το κάνουν λάθος, είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Για να φτιάξεις τέλεια βραστά αυγά πρέπει προτού τα μαγειρέψεις να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ρίξε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share