Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έριξαν μακαρόνια στην κατσαρόλα: Δευτερόλεπτα μετά έπαθαν την πλάκα της ζωής τους!

Αν είναι δυνατόν!

6 Ιουλίου 2020 15:28
Έριξαν μακαρόνια στην κατσαρόλα: Δευτερόλεπτα μετά έπαθαν την πλάκα της ζωής τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα όταν μένεις για πρώτη φορά μόνος, μακριά από την οικογένειά σου αντιμετωπίζεις κάποιες δυσκολίες.

Ειδικά, αν βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα. Η μητέρα σου είναι πολύ μακριά για να τη ρωτήσεις πως να κάνεις το οτιδήποτε και οι συνέπειες τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι καταστροφικές.

Τρεις φοιτήτριες από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τρανό παράδειγμα! Οι κοπέλες ήθελαν να φτιάξουν μία μακαρονάδα. Τι πιο απλό; Ναι, ίσως το πακέτο είχε οδηγίες μόνο στα ιταλικά, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Οι κοπέλες έβαλαν απλά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα άφησαν στην φωτιά. Όταν κατάλαβαν ότι έπρεπε να προσθέσουν και νερό ήταν αργά.

Η κατσαρόλα έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα ν’ αρπάξουν και τα ντουλάπια! Τα περισσότερα έπιπλα της κουζίνας παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ευτυχώς, κατάφεραν να πάρουν τηλέφωνο την πυροσβεστική και πλέον… διαβάζουν το κατόρθωμά τους στα Social Media.

Μακαρόνια και σουρωτήρι ποτέ ξανά μαζί - Οι επαγγελματίες μάγειρες αποκαλύπτουν

Αν μέχρι σήμερα στραγγίζατε τα μακαρόνια σας στο σουρωτήρι, μέσα στο νεροχύτη (όπως κι εμείς άλλωστε), τότε το κάνατε λάθος.

Τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα και με αλεύρι, με αποτέλεσμα όταν βράζουν να δημιουργείται λευκός αφρός στην επιφάνεια. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι δείγμα ακαθαρσίας του νερού και γι′ αυτό στραγγίζουν τα ζυμαρικά, χύνοντας το νερό στο νεροχύτη. Μέγα λάθος κατά πώς φαίνεται, γιατί αυτό είναι το «χρυσό υγρό».

Κι αν αναρωτιέστε γιατί να κρατήσετε το νερό του βρασίματος, η απάντηση είναι γιατί θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα σας. Σε περίπτωση που σκέφτεστε γιατί να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα σας, επειδή αυτό κάνει τη διαφορά, όπως επισημαίνουν επιστήμονες αλλά και η ίδια η γεύση στο τέλος.

Ας μιλήσουμε για τη γαλακτωματοποίηση. Η γαλακτωματοποίηση είναι η διαδικασία ανάμιξης δύο υγρών που διαφορετικά θα απωθούντο. Στην περίπτωση των ζυμαρικών, μιλάμε για το λάδι και το νερό, που εμπεριέχονται στα σάλτσα σας. Το άμυλο που έχει απελευθερωθεί στο νερό των ζυμαρικών λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής και πυκνωτής. Έτσι, αν αποθηκεύσετε το νερό των ζυμαρικών ώστε να το προσθέσετε αργότερα στη σάλτσα σας, θα έχετε ένα κρεμώδες, πιο δεμένο και σαφώς πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών

  • Αν επιμένετε να σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, τότε απλώς κρατήστε μερικά φλιτζάνια με το υγρό πριν το ρίξετε στο νεροχύτη.
  • Αν μαγειρεύετε μακριά σε μήκος ζυμαρικά όπως τα σπαγκέτι, τότε μπορείτε να τα απομακρύνετε από την κατσαρόλα με μία λαβίδα, ώστε να σας μείνει και το νερό.
  • Τα ζυμαρικά τύπου πένες και κοφτό μακαρονάκι, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να κρατήσετε το νερό.

Το νερό που έμεινε από τα ζυμαρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος σάλτσας, οπότε είναι χρήσιμο γενικά. Αν δεν είστε σίγουροι ότι καταλάβατε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε, δείτε τον Jamie Oliver που τα εξηγεί ωραία:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share