Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όταν γεννήθηκε οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες - Μετά από 32 χρόνια τους αφήνει όλους άφωνους

Απέδειξε ότι έκαναν λάθος

2 Ιουλίου 2020 11:17
Όταν γεννήθηκε οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες - Μετά από 32 χρόνια τους αφήνει όλους άφωνους

Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες σε αυτήν την κοπέλα, από την στιγμή που γεννήθηκε. Μετά από 32 χρόνια κατάφερε να αποδείξει ότι έκαναν λάθος. Η ιστορία της θα σας συγκλονίσει!

Όταν γεννήθηκε η Τίφανι Τζέιτζελ, οι γιατροί είπαν στους γονείς της την φρικτή αλήθεια: η κόρη τους είχε μια σπάνια γενετική διαταραχή στα οστά, γνωστή ως σύνδρομο Jarco-Levin(JLS). Καθώς η κόρη της μεγάλωνε, αναπτύσσονταν και τα οστά της, αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε αυτό εδώ το μωρό, που γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση.

Η σπονδυλική της στήλη σχημάτιζε καμπύλη, τα πλευρά της την εμπόδιζαν να αναπνεύσει και πιθανόν να είχε λιγότερους σπόνδυλους από το κανονικό. Η πίεση στα εσωτερικά της όργανα ήταν θανατηφόρα. Ωστόσο, παρά την φρικτή διάγνωση, οι γονείς της Τίφανι αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι δεν υπήρχαν λύσεις. Οι γιατροί διατηρούσαν επιφυλάξεις για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν.

Όταν η Τίφανι έγινε 5 χρονών, η μαμά της την έγραψε χορό. Από εκείνη την στιγμή, άρχισε να χορεύει τακτικά, να γυμνάζεται και να γίνεται πιο ευέλικτη. Η Τίφανι μεγάλωσε και παρ’όλο που το σώμα της δεν ήταν όπως αυτό των άλλων παιδιών, μπορούσε να κάνει ό,τι έκαναν κι αυτά. Οι γιατροί έπαθαν πλάκα με την δύναμη και την εξαιρετική κατάσταση της υγείας της.

Αψηφώντας όλες τις προσδοκίες, η Τίφανι σήμερα είναι 32 χρονών. Έχει ζήσει πολύ περισσότερο από όσο πίστευαν οι γιατροί και έχει καταγραφεί σαν ένα από τα υγιέστερα άτομα με την ασθένεια της. Έχει ύψος μόλις 1,20, αλλά αυτό δεν την έχει εμποδίσει να ακολουθήσει τα όνειρα της – είναι επαγγελματίας χορεύτρια.

Πιστεύει ότι ο χορός έχει κάνει όλη την διαφορά. «Ο χορός έχει σώσει την ζωή μου, με έχει βοηθήσει να συνεχίσω να κινούμαι, να παραμένω δραστήρια και υγιής». Στην ιστοσελίδα της γράφει ότι δεν επιτρέπει στις διαφορές της να την ορίζουν ή να αποτελούν εμπόδιο στον δρόμο της.

«Όταν ο κόσμος με βλέπει να χορεύω, παθαίνει πλάκα, τις περισσότερες φορές οι άλλοι υποθέτουν ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνη μου – ο χορός είναι ο τρόπος μου να τους αποδεικνύω ότι κάνουν λάθος», πρόσθεσε. Όταν χορεύει, ο κόσμος ξεχνά την αναπηρία της. Στην σκηνή μεταμορφώνεται: δεν είναι μια γυναίκα με ασθένεια στα οστά, απλά μια επαγγελματίας χορεύτρια.

«Μπορεί να μην μπορώ να ελέγξω τα βλέμματα του κόσμου, όταν όμως χορεύω, ξέρω ότι μπορώ να αλλάξω εντελώς την άποψη τους. Μένουν με το στόμα ανοιχτό, μου αρέσει που σοκάρονται τόσο και που αισθάνονται χαζοί για τις λανθασμένες υποθέσεις τους για τα άτομα με αναπηρία. Δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο», είπε. Από τις φωτογραφίες της είναι φανερή η ευελιξία και η τεχνική της.

Τι μάθημα μπορούμε να πάρουμε από την Τίφανι ; Ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να περιορίζεται από τις προσδοκίες των άλλων. Κάποιοι από εμάς γεννιούνται διαφορετικοί, κάποιοι αναπτύσσουν προβλήματα στην πορεία, αλλά μερικές φορές – με αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά – μπορούμε να αψηφήσουμε τις πιθανότητες και να κερδίσουμε. Η Τίφανι είναι η ζωντανή απόδειξη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share