Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Η "Παλάμη του Χριστού" - Το πιο δηλητηριώδης φυτό στον κόσμο μπορεί να βρίσκεται στον κήπο σας

Προσοχή!

24 Ιουνίου 2020 15:41
Η

Όλος ο κόσμος αγαπά τα φυτά και τα λουλούδια και θα θαυμάσει έναν ολάνθιστο κήπο. Δεν είναι όμως όλα τα φυτά τόσο ακίνδυνα όσο νομίζετε. Δείτε εδώ το φυτό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και προκαλεί προβλήματα στην καρδιά. Είναι πολλά όμως τα φυτά που είναι πραγματικά επικίνδυνα.

Ανάμεσα σε αυτά που μας έρχονται στο νου όταν μας πουν να φανταστούμε κάτι εφιαλτικό που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε είναι θανατηφόρα φίδια, δηλητηριώδεις αράχνες, άγρια κύματα και αδυσώπητες φλόγες! Κανείς δεν θα πει την «Παλάμη του Χριστού»! Μην σας ξεγελά το όνομα του. Το δηλητήριο που έχει αυτό το φυτό κάνει τον κροταλία να μοιάζει… γατάκι!

Ο Ρίκινος ο κοινός, όπως λέγεται επιστημονικά, είναι το πιο δηλητηριώδες φυτό στη Γη, όπως καταχωρήθηκε και το 2007 στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Στους μικρούς καφέ σπόρους του κρύβεται το επικίνδυνο δηλητήριο. Οι σπόροι αυτοί, είναι αναμφισβήτητα μεταξύ των πιο θανατηφόρων στη γη και είναι η ακαταμάχητη εμφάνισή τους που τους καθιστά τόσο επικίνδυνους, έγραψε χαρακτηριστικά ένας καθηγητής βοτανολογίας.

Αυτοί οι σπόροι περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται ρικίνη, η οποία είναι 6.000 φορές πιο δηλητηριώδης από το κυάνιο και 12.000 φορές πιο φονική από ό, τι το δηλητήριο του κροταλία. Καταπίνοντας μόλις 4 σπόρους νοιώθετε κάψιμο στο στόμα και το λαιμό σας και πόνους στο στομάχι. Σε 36 ώρες, θα αντιμετωπίσετε διάρροια με αιμορραγία που θα οδηγήσει σε θάνατο, μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες, εάν δεν υπάρχει άμεση ιατρική φροντίδα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει 100% εγγυημένη θεραπεία, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο ρικίνης και το δηλητήριο καταστρέφει κυριολεκτικά όλα τα όργανα.

Η προειδοποίηση του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων είναι σαφής: «Επειδή δεν υπάρχει αντίδοτο για τη ρικίνη, το πιο σημαντικό είναι να μείνετε μακριά της!»

Ποσότητα σκόνης ρικίνης όση τα αλάτι που βάζουμε στο φαγητό μας μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα. Το 1978, υπήρξε μια περίπτωση δηλητηρίασης στο Λονδίνο, όπου ένας Βούλγαρος διπλωμάτης τραυματίστηκε από την μύτη μιας ομπρέλας που περιείχε ρικίνη και πέθανε.

Παρά την τρομερά θανατηφόρα δύναμη της «Παλάμης του Χριστού», αυτά τα φυτά μπορούμε να τα βρούμε οπουδήποτε! Θα μπορούσατε ακόμη και να έχετε ένα στον κήπο σας και πολλοί άνθρωποι το κάνουν.

Τα φυτά αυτά είναι αρκετά καλλωπιστικά αλλά και χρήσιμα, καθώς από αυτά εξάγεται το καστορέλαιο, που χρησιμοποιείται για πολλά προϊόντα και υλικά, όπως χρώματα, βερνίκια, λιπαντικά για κινητήρες, ακόμη και ως πιθανή εναλλακτική πηγή ενέργειας ως καύσιμο. Οι επιστήμονες μελετούν ακόμη και τις ενώσεις στους σπόρους για να δουν αν μπορεί να είναι χρήσιμοι στην έρευνα για τον καρκίνο και το AIDS.

Το μυστικό κρύβεται στο ότι μια θερμική επεξεργασία μπορεί να εξαλείψει τις επικίνδυνες ιδιότητες της ρικίνης.

Θανατηφόρα και ταυτόχρονα σωτήρια; Ποιος ξέρει. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Ρωμαίοι και Έλληνες ήξεραν πολλά μυστικά επικίνδυνων φυτών που χρησιμοποιούσαν στην ιατρική!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share