Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024

Ο Πικάσο δεν πιάνει μία : Συντηρητής έργων τέχνης έκανε αγνώριστη την Παναγία

Απίστευτο!

23 Ιουνίου 2020 14:37
Ο Πικάσο δεν πιάνει μία : Συντηρητής έργων τέχνης έκανε αγνώριστη την Παναγία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το έργο «Η Άσπιλος Σύλληψις των Σεβασμίων» του Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο έγινε πραγματικά αγνώριστο.

Οι λάτρεις του Μίστερ Μπιν δεδομένα θα θυμάστε την γκάφα που είχε κάνει σε μία από τις ταινίες του, όταν είχε καταστρέψει έναν σημαντικό και πανάκριβο πίνακα.

Τότε που είχε φταρνιστεί και στην προσπάθειά του να σκουπίσει τα σάλια που είχε ρίξει πάνω του, τον είχε κάνει μπλε από ένα στυλό που είχε ανοίξει στην τσέπη του, ενώ μετά επιχειρώντας να τον καθαρίσει, κατάφερε να τον ξεβάψει…

Μιλάμε για αυτήν εδώ την επική σκηνή…

Ανάλογο αποτέλεσμα είχαν και οι κινήσεις κάποιου που υποστηρίζει οτι είναι συντηρητής έργων τέχνης, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ζητήσουν αυστηροποίηση της νομοθεσίας.

Τι είχε συμβεί; Ένα ιδιώτης συλλέκτης έργων τέχνης στην Βαλένθια, είχε ένα αντίγραφο του διάσημου πίνακα «Η Άσπιλος Σύλληψις των Σεβασμίων» του καλλιτέχνη Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο και του το παρέδωσε για καθαρισμό, πληρώνοντας μάλιστα 1.200 ευρώ.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν καταστροφικό και θυμίζει αυτό του Μίστερ Μπιν, καθώς η εικόνα της Παναγίας σε τίποτα δεν θυμίζει το πασίγνωστο έργο.

Δείτε το απίστευτο έργο στο Athensmagazine.gr:

Άγαλμα της Παναγίας μετατράπηκε στον Ιησού - Οι κάτοικοι έχουν πάθει σοκ και μιλούν για θαύμα

Αυτό το άγαλμα της Παναγίας μετατράπηκε στον Ιησού, και τους άφησε όλους με μια αναπάντητη απορία. Τόσα χρόνια κάναν λάθος ή έγινε κάποιο θαύμα;

Οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας μιλούν για θαύμα, αφού ένα βρώμικο άγαλμα που πιστεύουν ότι ήταν η Παναγία αποδείχθηκε ότι ήταν ένα άγαλμα του Ιησού. Δείτε το στο Athensmagazine.gr

Το μνημείο που πιστεύεται ότι ήταν προς τιμήν της Παναγίας έξω από το Leo Fitzgerald House του Δουβλίνου αποτελεί το κέντρο της ζωής στο μπλοκ εδώ και χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την κοινότητα. Μπορεί άλλοι να έχουν γίνει μάρτυρες σε θαύματα της Παναγίας, όπως αυτό εδώ, αλλά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Κανένας από αυτούς δεν ήξερε ότι δεν ήταν η Μαρία, αλλά ο γιος της Ιησούς. Όλα αυτά μέχρι να καθαρίσουν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και να ανακαλύψουν ότι το άγαλμα ήταν απλώς βρώμικο, ενώ αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα.

Ολόκληρη η κοινότητα συγκεντρώθηκε την άλλη εβδομάδα για να φυτέψουν τριγύρω από το μνημείο, και να βελτιώσουν το μέρος.

Η κάτοικος Louise Dowdall είπε στο Dublin Live ότι ούτε αυτή ούτε η υπόλοιπη κοινότητα για την οποία το άγαλμα υπήρξε εδώ και πολύ καιρό το επίκεντρο μπορούν να πιστέψουν την αλλαγή, και έχουν αρχίσει να αναφέρονται στο ξεκαρδιστικό περιστατικό ως «Αγνή εξαπάτηση».

Εξήγησε: "Ήταν βρωμιά. Δεν είναι η Μαρία - είναι στην πραγματικότητα ο γιος της Ιησούς. Είχαμε γελάσει όλοι με αυτό. Για χρόνια όλοι πίστευαν ότι ήταν η Μαρία, ακόμη και οι ηλικιωμένοι που ήταν εδώ για χρόνια.

"Όλοι γέλασαν με το γεγονός- όταν το κοιτάζω τώρα, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ήταν η Παναγία για όλα αυτά τα χρόνια".

Συνέχισε: "Ακόμα και οι μεγαλύτεροι κάτοικοι των διαμερισμάτων πίστευαν ότι ήταν η Μαρία - όλοι το έχουν κάνει εδώ και χρόνια. Όλοι λένε ότι δεν μπορούν να πιστέψουν το μεγάλο αυτό λάθος που έκαναν."

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share