Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Έχετε παλιές δραχμές Δείτε πόσο μπορείτε να τις πουλήσετε!

Ίσως και να πλουτίσετε!

9 Ιουνίου 2020 16:45
Έχετε παλιές δραχμές Δείτε πόσο μπορείτε να τις πουλήσετε!

Σχεδόν όλοι μας όταν ανακοινώθηκε η "απόσυρση" των δραχμών κρατήσαμε μερικές στα συρτάρια μας, έτσι για ενθύμιο, ένα τέτοιο ενθύμιο όμως μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός θησαυρός.

Οι συλλέκτες, μπορεί να προσφέρουν μέχρι και 5.000 ευρώ για τα κέρματα των 100 δραχμών. Φυσικά, σύμφωνα με εκτιμητή νομισμάτων, αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα. Τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών, πωλούνται μόλις 2 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν μια περίεργη μελέτη σχετικά με τις δραχμές είδε το φως της δημοσιότητας, δείτε εδώ τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που επιστρέφαμε στη δραχμή.

παλιές δραχμές

Υπάρχουν κέρματα με τον Μέγα Αλέξανδρο που ένας απλός πολίτης δύσκολα θα έχε στη κατοχή του γιατί βγήκαν ελάχιστα στην αγορά. Αυτό, θα κοστίσει σε ένα συλλέκτη 3.000 ευρώ το ένα. Μήπως είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς;

Αυτά τα ΑΤΜ έβγαζαν δραχμές - Θα "μείνετε" όταν διαβάσετε τον λόγο

Επτά ΑΤΜ της Μαδρίτης είχαν μετατραπεί σε κάλπες το 2015 και έβγαζαν δραχμές για περίπου 7 ώρες. Ανάλογα με το ψηφοδέλτιο, επιστρέφονταν...δραχμές!

Έχουμε ακούσει ΑΤΜ να βγάζουν χρυσό, αλλά το να βγάζουν δραχμές στην σημερινή εποχή ακούγεται τελείως εξωπραγματικό. Πρόκειται για έναν τρόπο, που η ομάδα καλλιτεχνών luzinterruptus επέλεξε να τιμήσει, όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του project, το «ΟΧΙ» που είπε η πλειοψηφία των Ελλήνων, μέσω του δημοψηφίσματος του Ιουλίου εκείνου του έτους, στα μέτρα λιτότητας που προσπάθησαν να της επιβάλλουν οι δανειστές.

«Είδαμε αυτό όχι μόνο ως ένα μέσο για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και εξηγούν πως αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους και να γιορτάσουν το γεγονός με τον δικό τους τρόπο. Έτσι για κάθε ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» που είχε τοποθετηθεί στην κάλπη, αντιστοιχούσε ένα χαρτονόμισμα σε δραχμές που ερχόταν ως ανταμοιβή αφού όπως αναφέρουν «Θέλαμε να γιορτάσουμε την πιθανότητα ότι τα ΑΤΜ στην Ελλάδα θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους νόμισμα...ένα νόμισμα που δεν εμπίπτει στην επιζήμια επιρροή του Eurogroup».

Το project τους δεν «κράτησε» αρκετά αφού την επόμενη ημέρα οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων των τραπεζών, όπου τα ΑΤΜ είχαν μετατραπεί σε κάλπες, τα απομάκρυναν ενώ και το ίδιο project είχε χάσει, όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας luzinterruptus, αφού η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τους δανειστές. Η συμφωνία, κατά την άποψή τους, απλά θα «επιβάλει στον ελληνικό λαό να θυσιαστεί» ώστε «τα ΑΤΜ, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας , να επιστρέψουν στη διανομή ευρώ, ασχέτως πόσο “θανατηφόρα” είναι»...

Το μήνυμά της ομάδας δε κλείνει ως εξής: «Σε κάθε περίπτωση, η πράξη έγινε και ίσως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον να αποκτήσει και πάλι νόημα. Εν τω μεταξύ, θέλουμε να δείξουμε όλοι σεβασμό μας στον ελληνικό λαό».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share