Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023

Απίστευτο: Ξέρετε ποιο χωριό απεικονίζεται στο 5χιλιαρο των δραχμών;

Μήπως είναι το δικό σας χωριό;

17 Μαΐου 2020 13:35
Απίστευτο: Ξέρετε ποιο χωριό απεικονίζεται στο 5χιλιαρο των δραχμών;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιο χωριό απεικονίζεται στο 5χιλιαρο των δραχμών; Ο λόγος για την Καρύταινα, ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας, το οποίο είναι γνωστό ως "χωριό του Πεντοχίλιαρου". Αξίζει να το επισκεφτείτε.

Από το 1984 το μεσαιωνικό κάστρο του χωριού κοσμούσε το (τότε) χαρτονόμισμα με την τότε υψηλότερη αγοραστική αξία. Το κάστρο οικοδομήθηκε τον 13ο αιώνα, όταν το χωριό κατείχαν οι Φράγκοι. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο βυζαντινός ναός της Παναγίας, που αργότερα έμεινε γνωστή ως "εκκλησία του Κολοκοτρώνη", ο οποίος απελευθέρωσε το χωριό κατά την επανάσταση του 1821.

Τι κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει;

Ποιο είναι το ελληνικό χωριό που βρισκόταν πάνω στις δραχμές;

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, πως ο ρομαντισμός που αποπνέουν τα λιθόστρωτα σοκάκια της δημιουργεί μια αίσθηση αλλοτινών εποχών, άλλοι στέκονται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και άλλοι θεωρούν πως το άλφα και το ωμέγα σε όλη την υπόθεση είναι οι τεράστιες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που πρoσφέρει ο Αλφειός. Το rafting, άλλωστε, δεν είναι μια εμπειρία που ζει κανείς καθημερινά.

Καζαντζάκης: Το "Τολέδο" της Πελοποννήσου

Γεγονός αναντίρρητο πάντως είναι πως ο χαρακτηρισμός της περιοχής από το μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη ως "Το Τολέδο της Πελοποννήσου" λίγο απέχει από την πραγματικότητα. Το ιστορικό και όμορφο χωριό προσφέρεται για εκδρομές και τριήμερα. Απολαύστε τη θέα από το φημισμένο Κάστρο, περπατήστε στα σοκάκια του γραφικού χωριού και ζήστε τη φύση.

ελληνικά χωριά

Περπατήστε στο ελατόδασος του Μαινάλου

Η ομορφιά της περιοχής μαγνητίζει τους επισκέπτες και με το υπέροχο ελατόδασός του Μαινάλου. Το υγρό στοιχείο, τα πανύψηλα έλατα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά με την μαγεία της Καρύταινας και ευρύτερα της Ορεινής Αρκαδίας. Για τους λάτρεις του σκι και του χειμώνα, αξίζει να επισκεφτείτε και το πανέμορφο και χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε δραχμές, δείτε εδώ το κρυφό σύμβολο στο εκατοστάρικο των δραχμών που δεν είχατε παρατηρήσει ποτέ. Περνάει το μήνυμα ότι...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share