Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Λιοντάρι ή τίγρης; Η φωτογραφία που έχει τρελάνει τους πάντες - Δεν φαντάζεστε τι είναι

Θα πάθετε πλάκα

16 Μαΐου 2020 13:52
Λιοντάρι ή τίγρης; Η φωτογραφία που έχει τρελάνει τους πάντες - Δεν φαντάζεστε τι είναι

Αυτή η φωτογραφία έχει τρελάνει το διαδίκτυο, με πολλούς να αναρωτιούνται αν βλέπουν λιοντάρι ή τίγρης. Δεν θα πιστεύετε τι είναι στην πραγματικότητα.

Ένα καταφύγιο για ζώα της άγριας φύσης στη Νότια Καρολίνα, παρουσίασε το μεγαλύτερο – και πιο εντυπωσιακό – είδος στην οικογένεια των αιλουροειδών. Ο «Ηρακλής» και το μόλις 4 εβδομάδων αδερφάκι του, ο «Κριός» είναι τα μοναδικά στο είδος τους υβρίδια, που αποτελούν διασταύρωση λιονταριού και τίγρεως, και είναι πιο σπάνια και από τα άσπρα λιονταράκια που αποτελούν διασταύρωση.

Όπως ενημέρωσε τη βρετανική Mail, ο διευθυντής του πάρκου, Δρ Μπαγκντάβαν Άντλ, τα λιοντάρια με τις τίγρεις αναπαράγονται σε εξαιρετικά σπάνια περιπτώσεις και τα επίσημα περιστατικά, ανέρχονται μόλις σε τρία! Το σπάνιο υβρίδιο που προκύπτει, ονομάζεται liger (λιονταρότιγρης), αν ο αρσενικός γονιός είναι λιοντάρι, ή Tigion (τιγρολιόνταρο) αν αντιστοίχως είναι η τίγρης!

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για λογοπαίγνια με τις αγγλικές λέξεις lion (=λιοντάρι) και tiger (=τίγρης) ούτως ώστε να γίνει κατανοητή η διασταύρωση και να περιγραφεί ο όρος, καθώς προφανώς και δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό!

Τι είναι το liger

Το εντυπωσιακό με τα liger, εξηγεί ο υπεύθυνος του πάρκου, είναι ότι έχουν πάρει από τα λιοντάρια τη συντροφικότητα που τα χαρακτηρίζει και από τις τίγρεις την… αγάπη για το νερό! Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από μια τίγρη και προφανώς το δυνατότερο αιλουροειδές που υπάρχει, καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη μεγάλης γάτας!

Αυτό το λιοντάρι φαινόταν κακόκεφο όταν ξαφνικά του πέταξαν μια μπάλα ποδοσφαίρου - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μπορεί τα λιοντάρια να είναι οι βασιλιάδες της ζούγκλας αυτό όμως δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να παίξουν και να διασκεδάσουν. Πώς μπορεί να διασκεδάσει όμως ένα λιοντάρι; Σίγουρα, πολύ πιο εύκολα απ' όσο φαντάζεστε.

Ο Τρίτον είναι ένα πανέμορφο λιοντάρι που ζει σε ένα ζωολογικό κήπο στο Γιοχάνεσμπουργκ και μια μέρα που φαινόταν κακόκεφος ένα φύλακας χωρίς να σκεφτεί τι μπορεί να ακολουθήσει πέταξε στο λιοντάρι μια μπάλα ποδοσφαίρου. Το λιοντάρι χάρηκε ιδιαίτερα και άρχισε να την κλωτσά και να τρέχει πάνω κάτω όλο το πάρκο καλύτερα και από άσσος του ποδοσφαίρου. Φυσικά, μην παίρνετε σαν παράδειγμα τον Τρίτονα, αυτό το λιοντάρι είναι η εξαίρεση στον κανόνα και σπάνια βλέπουμε ένα τόσο φιλικό αιλουροειδές. Για την ακρίβεια, είναι όντως οι βασιλιάδες της ζούγκλας κι αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις τους, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένα λιοντάρι "έπιασε στα πράσα" μια κλοπή.

Δείτε τον αξιολάτρευτο τετράποδο ποδοσφαιριστή:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share