Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτοί οι ελέφαντες τρέχουν πανικόβλητοι μέσα στο πάρκο - Μόλις δείτε τι τους κυνηγάει θα πάθετε σοκ!

Απίστευτο!

14 Μαΐου 2020 16:03
Αυτοί οι ελέφαντες τρέχουν πανικόβλητοι μέσα στο πάρκο - Μόλις δείτε τι τους κυνηγάει θα πάθετε σοκ!

Μπορεί οι ελέφαντες να είναι από τα πιο μεγάλα σε μέγεθος ζώα και να μοιάζουν επιβλητικά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να φοβηθούν ακόμη και το πιο απλό πράγμα. Για ποιο λόγο όμως αυτοί οι ελέφαντες τρέχουν πανικόβλητοι στο πάρκο της Αφρικής;

Τι ήταν αυτό που έκανε 50 περίπου ελέφαντες να μοιάζουν τόσο πανικόβλητοι; Μια ομάδα φωτογράφων που βρισκόταν στο σημείο και απαθανάτισε τη στιγμή και συγκεκριμένα μια 27χρονη φωτογράφος δήλωσε: «Αρχικά ήμασταν πολύ μπερδεμένοι για τον λόγο που οι ελέφαντες ήταν τόσο αναστατωμένοι, πιστεύαμε ότι ίσως υπήρχε κάποιο λιοντάρι στην περιοχή. Αφού παρακολουθούσαμε για λίγο την περιοχή είδαμε μέσα από τα κιάλια ότι σε αρκετή απόσταση από τους ελέφαντες υπήρχε ένα σμήνος.

Υποθέτουμε ότι ήταν μέλισσες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι. Πάντως αν και οι ελέφαντες ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι το θέαμα ήταν φανταστικό για όποιον το παρακολούθησε. Είναι εντυπωσιακό πώς το μεγαλύτερο θηλαστικό στον κόσμο μπορεί να τρομοκρατείται από ένα τόσο μικρό έντομο». Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή έναν ελέφαντα, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας μεθυσμένος άντρας άρχισε να τρέχει προς έναν ελέφαντα.

Δείτε το βίντεο με τα έντρομα θηλαστικά:

Αυτοί οι ελέφαντες υποφέρουν και πεθαίνουν της πείνας - Ο λόγος θα σας ανησυχήσει

Μια γρήγορη ματιά στο Instagram θα σας οδηγήσει σε εικόνες εξωτικών διακοπών, καθώς θυμίζουν ημέρες που ήμασταν ελεύθεροι. Πολλές φορές το μάτι μας πέφτει πάνω σε φωτογραφίες από ελέφαντες και μοντέλα να ποζάρουν δίπλα τους.

Από φωτογραφίες γευστικών κοκτέιλ στις ισπανικές παραλίες έως φωτογραφίες ταξιδιωτών να ποζάρουν με ελέφαντες στην Ασία. Όλοι ονειρεύονται πώς θα περάσουν το χρόνο τους όταν τελειώσει η τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού.

Και όμως, ενώ επιβάλλονται κοινωνικές αποστάσεις από την ασφάλεια και την άνεση των σπιτιών μας, στην άλλη πλευρά του κόσμου, τα ζώα που έχουν εκτραφεί καθαρά για τη διασκέδαση τουριστών όπως εμάς, υποφέρουν σοβαρά.

Δεν είναι μυστικό ότι η τουριστική βιομηχανία έχει σταματήσει, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να περιορίσει την πανδημία. Ωστόσο, τόσα πολλά μέρη ελεφάντων βασίζονται σε τουριστικούς σκοπούς για να είναι σε θέση να παρέχουν στα ζώα την τροφή και τα φάρμακα που χρειάζονται. Χωρίς αυτά τα έσοδα, οι ελέφαντες διατρέχουν άμεσο κίνδυνο υποσιτισμού και πείνας, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Περίπου 85 στρατόπεδα ελεφάντων στη βόρεια Ταϊλάνδη έχουν ήδη αναγκαστεί να κλείσουν τις πόρτες τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αφήνοντας περίπου 2.500 αγωνιζόμενους χωρίς κατάλληλο φαγητό.

Αυτό είναι μια αόρατη σκληρότητα, αλλά η επιθυμία των τουριστών να οδηγήσουν ελέφαντες, να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν, να κάνουν μπάνιο μαζί τους, σημαίνει ότι περισσότεροι ελέφαντες εκτρέφονται σε αιχμαλωσία ή είναι στη φύση για να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη.

Αυτοί οι ελέφαντες δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, αλλά βρίσκονται σε αιχμαλωσία και τώρα εξαρτώνται από εμάς για να τους παρέχουμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζονται.

Αυτό είναι τόσο σημαντικό τώρα, οι ελέφαντες χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ - διατρέχουν πολύ πραγματικό κίνδυνο υποσιτισμού, λιμοκτονίας και ακόμη και θανάτου. Είναι στη δική μας ευθύνη να τους βοηθήσουμε, κάτι που κάνουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις όταν βλέπουν κάποιο εγκαταλελειμμένο ζώο.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, η Ταϊλάνδη εισέρχεται αυτή τη στιγμή στην πιο ξηρή και πιο καυτή περίοδο του έτους, αφήνοντας τους ελέφαντες με λιγότερη πρόσβαση σε φυσικό φύλλωμα που διαφορετικά θα μπορούσαν να έχουν ως πηγή τροφής.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share