Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

13033: «Διαζύγιο» μετά από 42 ημέρες - «Φωτιά» τα σχόλια στο twitter για το «μεγάλο αντίο» του αποχωρισμού

Θα κλάψετε...

4 Μαΐου 2020 10:10
13033:  «Διαζύγιο» μετά από 42 ημέρες - «Φωτιά» τα σχόλια στο twitter για το «μεγάλο αντίο» του αποχωρισμού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Διαζύγιο» μετά από 42 ημέρες παίρνουμε μετά την έντονη «σχέση» που είχαμε με το μήνυμα στο 13033 και πλέον από σήμερα μπορούμε να κυκλοφορούμε δίχως αυτόν τον περιορισμό. Ωστόσο, μπαίνουμε στον αστερισμό της μάσκας, με αναλυτικές πληροφορίες να μπορείτε να δείτε εδώ για το που είναι υποχρεωτική και που προαιρετική.

Αυτός ο αποχωρισμός με τον πενταψήφιο αριθμό δεν θα μπορούσε να μην ασχολίαστος από τους χρήστες του Twitter οι οποίοι με το γνωστό χιούμορ δεν άφησαν… σε χλωρό κλαρί τη «νέα κανονικότητα».

Πόσα λεφτά χρειάζεται μηνιαίως μία οικογένεια για μάσκες - Πόσο θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη

Η μάσκα έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας λόγω κορωνοϊού, όμως από σήμερα Δευτέρα θα γίνει απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, καθώς η χρήση της είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα επισύρει πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έβγαλαν κομπιουτεράκι και άρχισαν τους υπολογισμούς, προκειμένου να δουν για τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Ας κάνουμε λοιπόν έναν πρόχειρο υπολογισμό για το μίνιμουμ μελών μίας ελληνικής οικογένειας, 3 μέλη δηλαδή (2 γονείς, 1 παιδί) και ας επιλέξουμε την σχετικά φθηνή τιμή της χειρουργικής μάσκας, τα 80 λεπτά (συνήθως την βρίσκεις περίπου στο 1 ευρώ).

Αν υποθέσουμε οτι και οι δύο δουλεύουν και δεν έχουν μεταφορικό μέσο, τότε καθημερινά χρειάζονται με το... καλημέρα 3,2 ευρώ για τις μάσκες τους. Κάτι που σημαίνει οτι θα θέλουν 16 ευρώ την εβδομάδα (στο καλό σενάριο που δουλεύουν 5ήμερο), ενώ αν προσθέσουμε και απαραίτητες αγορές που θα πρέπει να γίνονται για το σπίτι, τότε το ποσό αυτό ανεβαίνει. Να χρειαστεί λοιπόν να φορέσουν άλλες 4 μάσκες για σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κτλ μέσα στην εβδομάδα; Πάμε αυτομάτως στα 19,2 ευρώ.

Προσοχή αυτά τα 19 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή τα περίπου 80 ευρώ το μήνα, είναι το μίνιμουμ. Με 5ήμερη εργασία, με ελάχιστες εξόδους για αγορές των απαραίτητων προϊόντων και με παιδί που δεν πηγαίνει κλειστούς χώρους για να χρειαστεί μάσκα.

Η λογική λέει πως και το παιδί θα χρειαστεί να πάει κάπου και να χρειαστεί μάσκα και οι γονείς θα χρειαστεί να πάνε κάπου έκτακτα που να χρειάζεται να είναι προστατευμένοι. Κάτι που σημαίνει οτι το ποσό αυτό θα φτάσει περίπου τα 100 ευρώ, υπολογίζοντας μία φθηνή τιμή μάσκας (0,8 ευρώ).

Τα 100 ευρώ για μία ελληνική οικογένεια που εδώ και χρόνια έχει χάσει την δυνατότητα αποταμίευσης, είναι ισχυρό πλήγμα και κάπως πρέπει να ελεγχθεί η τιμή της, προκειμένου να πέσει σε επίπεδα προ κορωνοϊό, όταν και κόστιζε κάτω από μισό ευρώ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share