Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε μερικές σκελίδες σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων και έλυσε ένα από τα βασικότερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς

Ευφυέστατο!

1 Μαΐου 2020 15:40
Έβαλε μερικές σκελίδες σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων και έλυσε ένα από τα βασικότερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς

Το ξεφλούδισμα του σκόρδου είναι μία από τις πιο βασανιστικές δουλείες στο θέμα της μαγειρικής. Μπορείς όμως να το λύσεις με έναν πολύ απλό τρόπο, λίγο καιρό πριν σας είχαμε δείξει το κόλπο με το τάπερ, δείτε εδώ πώς θα το καταφέρετε.

Σήμερα, το Athensmagazine.gr έρχεται να σας δείξει ένα νέο κόλπο για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Σε αυτό θα χρειαστείτε μόνο το φούρνο μικροκυμάτων σας και το ξεφλούδισμα των σκόρδων από εδώ και πέρα θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε και πώς να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων και βέβαιο είναι ότι θα τον υιοθετήσετε αμέσως.

Τυλίγει τα σκόρδα σε αλουμινόχαρτο και τα βάζει μέσα στον φούρνο...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Το σκόρδο είναι αμφιλεγόμενο, μιας και ενώ μπορεί να εκτοξεύσει τη γεύση πολλών φαγητών, πολλοί το αποφεύγουν για την μυρωδιά του. Με αυτή την συνταγή θα πάθετε όμως πλάκα και δεν θα το ξανα-αμφισβητήσετε!

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ψάρι, μπορείτε να δείτε τρομερές αλλαγές στο σώμα σας!

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Βάζει σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ και το γεμίζει νερό - Το μικρό μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια!

Το σκόρδο είναι ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτι και συνήθως χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση μιας και απ ότι έχουμε δει πέραν από το να χαρίζει μια έξτρα γεύση και ένταση στα φαγητά μας μπορεί να κάνει και θαύματα στην υγεία μας, για παράδειγμα, δείτε εδώ το θαυματουργό γιατροσόφι με σκόρδο.

Αυτό σημαίνει πως καθημερινά θα πρέπει να καθαρίζετε και σκόρδα, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα μιας και οι φλούδες του σκόρδου είναι ιδιαίτερα λεπτές κάτι που κάνει το καθάρισμα άκρως βασανιστικό! Γι' αυτό λοιπόν σου βρήκαμε την πιο εύκολη λύση για να ξεφλουδίσες πολλές σκελίδες σκόρδου σε χρόνο μηδέν, να σημειώσουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο τα χέρια σου δεν θα μυρίζουμε μετά τόσο έντονα.

Η διαδικασία είναι απλή, βάλε σε ένα μπολ τις σκελίδες που θες να ξεφλουδίσεις και στη συνέχεια γέμισε το μπολ με νερό. Μετά από λίγη ώρα θα δεις ότι οι φλούδες βγαίνουν σχεδόν μόνες τους.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και μερικούς ακόμη τρόπους για εύκολο ξεφλούδισμα ενός σκόρδου:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share