Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Εφιαλτική αποκάλυψη: Κατσαρίδες μπαίνουν στα αυτιά ανθρώπων όταν κοιμούνται και γεννάνε αυγά μέσα

Αηδιαστικό

25 Απριλίου 2020 11:37
Εφιαλτική αποκάλυψη: Κατσαρίδες μπαίνουν στα αυτιά ανθρώπων όταν κοιμούνται και γεννάνε αυγά μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εφιαλτική αποκάλυψη έγινε ότι κατσαρίδες μπαίνουν στα αυτιά ανθρώπων όταν κοιμούνται και γεννάνε αυγά μέσα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρακάτω που θα δούμε. Ωστόσο, σας είχαμε δώσει λύσεις για το πως μπορείτε να τις ξεφορτωθείτε μια και καλή από το σπίτι σας.

Για δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα, μια κατσαρίδα έχει τρυπώσει βαθιά στο αυτί ενός ανθρώπου που κοιμόταν στη Φλόριντα. Ο Μπλέικ Κόλλινς πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο καθώς αισθανόταν και όπως εξομολογείται άκουγε το έντομο να εισέρχεται στο κανάλι του αυτιού του. «Είχα ακούσει τα πόδια της μέσα μου. Ένιωσα σαν κάποιος να σπρώχνει μια μπαντονέτα μέσα στο κεφάλι μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το σταματήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τοπική εφημερίδα όπως αναφέρει η Washington Post.

Ένας γιατρός χρησιμοποίησε μια σύριγγα για να εγχύσει λιδοκαΐνη στο αυτί του Collins και να σκοτώσει την κατσαρίδα. «Όταν έριξε το φάρμακο μπορούσα να την αισθανθώ να κινείται πολύ γρήγορα και να προσπαθεί να βρει το δρόμο της διαφυγής και δύο λεπτά αργότερα σταμάτησε και πέθανε», δήλωσε ο Collins. «Την άκουσα να πεθαίνει στο μυαλό μου». Ωστόσο προτού πεθάνει, η γερμανική κατσαρίδα (Blattella germanica), εναπόθεσε ένα σάκο αυγών. Ευτυχώς, ο γιατρός ήταν σε θέση να βρει και να αφαιρέσει τα αυγά.

Νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα, μια γυναίκα υπέστη παρόμοια εισβολή στο αυτί και πήγε σε νοσοκομείο σύμφωνα με την Washington Post. Οι γιατροί σκότωσαν την κατσαρίδα και αφαίρεσαν από το αυτί της το σώμα του εντόμου.

Γιατί οι κατσαρίδες μπαίνουν στα αυτιά των ανθρώπων που κοιμούνται και πόσο συχνά γίνεται αυτό;

Αρχίζουμε με τα καλά νέα: είναι σπάνιο και η μόνη κατσαρίδα η οποία το κάνει αυτό είναι η Blattella germanica και η οποία δεν υπερβαίνει σε μέγεθος το 1,4 εκατ. Το Verge έθεσε πρόσφατα ερωτήματα στον Coby Schal, έναν εντομολόγο στο κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Η κατσαρίδα είναι πιο δραστήρια τη νύχτα όταν οι άνθρωποι κοιμούνται. Στα εν λόγω έντομα αρέσουν ζεστά, υγρά μέρη όπου είναι ασφαλή προκειμένου να ξεκουραστούν ή να τραφούν. Και οι κατσαρίδες μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο στο αυτί ενός ανθρώπου που φαινομενικά παρέχει όλες τις ανέσεις που αναζητούν.

Ο Schal εξήγησε πως οι κατσαρίδες βρίσκουν ακαταμάχητα τα χημικά γνωστά ως πτητικά λιπαρά οξέα, τα οποία απελευθερώνονται από ζυμωμένα τρόφιμα όπως η μπύρα, το ψωμί και το τυρί. Σε ένα αυτί, η κηρήθρα μυρίζει κάπως έτσι για τις κατσαρίδες και ενδεχομένως να τις προσελκύει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share