Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κωφός σκύλος έζησε 11 χρόνια στο δρόμο - 1 μέρα κοιμήθηκε στη βεράντα μιας γυναίκας και η ζωή του...

Άλλαξε για πάντα!

4 Απριλίου 2020 08:39
Κωφός σκύλος έζησε 11 χρόνια στο δρόμο - 1 μέρα κοιμήθηκε στη βεράντα μιας γυναίκας και η ζωή του...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έζησε 11 χρόνια στο δρόμο, ωστόσο μια μέρα, η τύχη του κωφού σκύλου άλλαξε! Βρήκε για πάντα μια οικογένεια.

Ο λόγος για τον "Solo", έναν κωφό σκύλο, που είχε ζήσει στους δρόμους του Λος Άντζελες όλη τη ζωή του. Όταν ήταν περίπου 11 ετών,αρρώστησε πολύ βαριά και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τα άλλα σκυλιά στο δρόμο, έτσι πήγε τυχαία σε μία βεράντα και κάθισε, αποφασισμένος να μείνει εκεί μέχρι να έρθει κάποιος να τον βοηθήσει.

Μια γυναίκα, είδε το ηλικιωμένο σκυλί στη βεράντα της, και αποφάσισε να τον ονομάσει Solovino, γιατί "ήρθε μόνος του". Μετά από λίγες μέρες, όπου ο Solo ζούσε ακόμα στη βεράντα της, η γυναίκα επικοινώνησε με το Rocket Dog Rescue, ο οποίος συμφώνησε να τον φροντίσει και τον πήγε στο Σαν Φρανσίσκο.

Αφού έφτασε στο κέντρο διάσωσης, ο Solo φιλοξενούνταν σε ένα οικογενειακό σπίτι και παρέμεινε με αρκετούς φίλους εκεί για ενάμιση χρόνο. Υιοθετήθηκε αρκετές φορές και όλοι τον επέστρεφαν. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το γλυκό σκυλί δεν μπορούσε να βρει σπίτι για να μείνει μαζί τους για πάντα, μέχρι που τελικά η Κάρολ είδε τη φωτογραφία του στο Διαδίκτυο.

"Μόλις είδα το πρόσωπό του τον λάτρεψα. Τότε είδα ότι λεγόταν Solovino. Άρχισα να σκέφτομαι, "Λοιπόν, το όνομά του είναι Solo!" Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το όνομα με τον οποίο τον καλούσε ο πατέρας του! Ήξερα ότι ήταν η μοίρα. Όταν τον γνώρισα και είδα πόσο λυπημένος ήταν, ήξερα ότι θα μένει μαζί μου για πάντα.

Όταν ο Solo ήρθε για πρώτη φορά στο καινούριο του σπίτι, ήταν τρομαγμένος και πολύ ντροπαλός. Αφού έζησε στο δρόμο όλη τη ζωή του και στη συνέχεια πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, ήταν πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους και δεν φαινόταν να πιστεύει ότι αυτό το σπίτι θα ήταν τελικά το τελευταίο.

Όταν ήρθε για πρώτη φορά μαζί μου, είχε την ουρά του ανάμεσα στα πόδια του για μήνες. Ήταν πολύ αδιάφορος με τα άλλα σκυλιά, τους ανθρώπους και τις γάτες, και τρόμαζε κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε να τον πλησιάσει. Κατάλαβα ότι η ακοή του ήταν πολύ χειρότερη, όπως και τα δόντια του από ότι μου είχαν πει.

Δεδομένου ότι ο Solo ήταν ήδη πολύ ηλικιωμένος και άρρωστος, το κέντρο διάσωσης και οι άνθρωποι που τον φιλοξενούσαν, δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν ουσιαστικά κωφός και ότι τα δόντια του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν ήταν σε θέση να ακούσει τους ανθρώπους που τον πλησίαζαν. Ήταν ο λόγος που είχε τόσο άγχος για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα, και τα δόντια του τον πονούσαν τόσο πολύ που δυσκολευόταν να φάει κάτι με ενθουσιασμό.

Η μητέρα του αποφάσισε να αναβάλει μια μικρή χειρουργική επέμβαση που έπρεπε να κάνει, οπότε θα μπορούσε να θεραπεύσει τα δόντια του Solo αμέσως και μόλις το έκανε, έγινε ξαφνικά ένας εντελώς διαφορετικός σκύλος. Τώρα του αρέσει να τρέχει και να παίζει οπουδήποτε και παντού και αγαπάει ακόμη και τους νέους φίλους του που διασχίζουν το μονοπάτι του.

Έχει έναν καλύτερο φίλο που ονομάζεται Bailey, ο οποίος ζει στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, και τρέχει μέχρι το διαμέρισμα του Bailey για να τον επισκεφθεί. Είναι πολύ πιο ευτυχισμένος τώρα και φαίνεται να έχει δεχτεί ότι αυτή είναι η ζωή του τώρα και ποτέ δεν θα αλλάξει."

Η Κάρολ βρήκε επίσης τρόπους για να τον βοηθήσει να ανακουφίσει τις ανησυχίες του Solo που προκαλείται από την κώφωση του. Του φόρεσε έναν ιμάντα που λέει ότι είναι κωφός κάθε φορά που βγαίνουν, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην τον ακουμπάνε χωρίς να ρωτούν. Πάντα ανάβει και σβήνει τα φώτα όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο, έτσι ξέρει ότι είναι εκεί και δεν θα φοβάται αν ξαναμπώ στο δωμάτιο. Έχει πολλά προβλήματα υγείας, αλλά είναι ευτυχής που θα ζήσει τα χρυσά του χρόνια με τη νέα του μαμά, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Κι επειδή ξέρουμε ότι σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες με ζωάκια, δείτε εδώ πώς ένας σκύλος βοήθησε το παράλυτο αφεντικό του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share