Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα λούστηκε και βγήκε στους -20 - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει άφωνους!

Σοκ!

12 Μαρτίου 2020 19:38
Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα λούστηκε και βγήκε στους -20 - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει άφωνους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από μικρά παιδιά που ήμασταν η μαμά μας μας έλεγε να μην βγαίνουμε στο κρύο λουσμένοι και χωρίς να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας. Μετά από αυτό το βίντεο μάλλον της δίνουμε δίκιο!

Μια γυναίκα στην Αϊόβα όμως αποφάσισε να βγει λουσμένη στους μείον 20 βαθμούς. Η κοπέλα άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω και αυτό που συνέβη είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος φαίνεται "θαρραλέος" απέναντι σε τέτοιες πολικές θερμοκρασίες, δείτε πως επιβίωσε αυτός ο άντρας για 23 μέρες στους -17 βαθμούς!

Τα μαλλιά της πάγωσαν και σηκώθηκαν προς τα πάνω! Φυσικά την σκηνή βιντεοσκοπούσε κάποιος και την ανέβασε στο ίντερνετ. Και φυσικά έγινε viral και πως να μην γίνει.

Το χωριό που αν μείνεις 1 λεπτό στο κρύο πεθαίνεις!

Στο πιο παγωμένο μέρος του πλανήτη και συγκεκριμένα σε ένα χωριό εκτιμάται ότι αρκεί ένα λεπτό στο κρύο για να επέλθει ο θάνατος. Δείτε 50 πεινασμένες αρκούδες να εισέβαλαν σε.. χωριό!

Και στο ρωσικό χωριό Οϊμιάκον (εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει το αρκτικό ψύχος)δεν ζουν ένας και δύο, αλλά περίπου 500 γενναίοι, που τους ενώνει η μάχη για την επιβίωση και την εξασφάλιση στοιχειωδών κανόνων διαβίωσης.

Η ονομασία του χωριού προέρχεται από τον ποταμό Οϊμιάκον και εντελώς ειρωνικά σημαίνει «νερό που δεν έχει παγώσει», λόγω των θερμών ιαματικών νερών που έχει το χωριό.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η νύχτα διαρκεί 21 ώρες το 24ωρο και η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους -50°C. Εκεί, έχει καταγραφεί η χαμηλότερη ποτέ θερμοκρασία σε ανθρώπινο οικισμό, οι -67,7 βαθμοί Κελσίου που άγγιξε ο υδράργυρος το 1933. Θεωρείται το πιο παγωμένο κατοικήσιμο μέρος της Γης, καθότι στην Ανταρκτική δεν ζει μόνιμα κανείς.

Το χωριό προσελκύει παράτολμους τουρίστες που θέλουν να καυχιούνται ότι ταξίδεψαν σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του κόσμου. Για να διαφημιστεί επιπλέον ως τέτοιο, οι αρχές του Οϊμιάκον εγκατέστησαν ένα μεγάλο ψηφιακό θερμόμετρο, που στις 14 Ιανουαρίου του 2018 κατέγραψε θερμοκρασία -62°C και αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που έγινε σε λίγες ώρες viral.

Ωστόσο την επόμενη ημέρα σταμάτησε να λειτουργεί, «θύμα» κι αυτό του πολικού κρύου! «Έσπασε επειδή παραείχε κρύο», έγραψαν χαρακτηριστικά οι «Siberian Times».

Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε θερμαινόμενα γκαράζ, αλλά αν πρέπει να τα αφήσουν έξω, δεν σβήνουν ποτέ το μοτέρ. Δεδομένου ότι η παγωμένη γη δεν είναι εύφορη, η διατροφή τους βασίζεται στο κυνήγι και στην αλιεία. Το κρέας ταράνδου, το ωμό ψάρι και τα παγάκια από αίμα αλόγου με ζυμαρικά είναι μερικές από τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Τον Ιανουάριο του 2013 ο Νεοζηλανδός φωτογράφος Άμος Τσαπλ, ταξίδεψε για δύο μέρες στο Οϊμιάκον, προκειμένου να απαθανατίσει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. «Θυμάμαι να αισθάνομαι πως το κρύο με είχε γραπώσει από τα πόδια, η άλλη έκπληξη ήταν πως σποραδικά το σάλιο μου πάγωνε και έκανε βελόνες που τρυπούσαν τα χείλη μου», έχει δηλώσει.

Όταν κάποια στιγμή κατάφερε να σκαρφαλώσει σε ένα λόφο για να τραβήξει μια πανοραμική λήψη, δεν περίμενε ότι η εμπειρία του έβγαινε ξινή. «Μέχρι να κατέβω ο αντίχειράς μου είχε παγώσει. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες το δέρμα μου ξεφλούδιζε λες και είχα υποστεί ηλιακό έγκαυμα».

Ένα ακόμη πρόβλημα που υπάρχει με τις εξωπραγματικές θερμοκρασίες του χωριού είναι πως με τέτοιο κρύο είναι πολύ δύσκολο να ταφούν οι νεκροί, καθώς μία τέτοια διαδικασία θα μπορούσε ακόμη να πάρει και τρεις μέρες. Ο λόγος είναι πως για να γίνει η κηδεία πρέπει να αποψυχθεί η γη και να ανοιχτεί μία τρύπα στο έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση, οι ντόπιοι ανάβουν φωτιές μέχρι να λιώσει το χιόνι και μετά ακολουθούν την συνηθισμένη διαδικασία.

Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων στο Οϊμιάκον είναι η εκτροφή ταράνδων και η αλιεία στα παγωμένα νερά των λιμνών. Το καλοκαίρι πάντως οι συνθήκες και η καθημερινότητα αλλάζουν ριζικά. Ο υδράργυρος φτάνει έως και τους 25°C, ενώ το φως της ημέρας είναι ορατό 21 ώρες το 24ωρο.

Αυτό όμως διαρκεί για λίγο. Τους υπόλοιπους 9 μήνες η κατάσταση είναι τέτοια που στο ερώτημα για ποιο λόγο έχτισε ο άνθρωπος εκεί, είναι αδύνατο βρεθεί λογική εξήγηση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share