Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Μαγείρεψε μακαρόνια στους -80 βαθμούς...Δεν θα πιστεύετε αυτό που βλέπετε!

Ούτε καν που το είχαμε σκεφτεί

7 Μαρτίου 2020 16:42
Μαγείρεψε μακαρόνια στους -80 βαθμούς...Δεν θα πιστεύετε αυτό που βλέπετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτός ο αστροβιολόγος μαγείρεψετε καθημερινά φαγητά, όπως μακαρόνια, αβγά και άλλα στους -80 βαθμούς και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Οι φωτογραφίες είναι εξωπραγματικές!

Ο Σιπριέν Βερσεού είναι ένας αστροβιολόγος ο οποίος εργάζεται στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη,είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο.

Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Σιπριέν ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες. Ο ίδιος και μια ομάδα άλλων ερευνητών ζουν στα βάθη της Ανταρκτικής όπου ακόμα και τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν.

«9 μήνες τον χρόνο κατά την διάρκεια του χειμώνα κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει. Είναι τόσο κρύο που τα οχήματα δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός», ανέφερε ο Σιπριέν.

Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να αισθάνονται πως ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. «Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα. Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός», πρόσθεσε.

Η δουλειά του Σιπριέν και των συναδέλφων του είναι ιδιαίτερα σπουδαία επειδή ρίχνει φως στο πως άλλαξε το κλίμα στο παρελθόν και δίνει μια εικόνα για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο μέλλον.

Κάποια στιγμή ο Σιπριέν αποφάσισε να πάει να μαγειρέψει έξω και ευτυχώς μοιράστηκε τις φωτογραφίες με τα αποτελέσματα με τον κόσμο.

Ο Σιπριέν είναι ένας αστροβιολόγος ο οποίος δουλεύει στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική.

Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Σιπριέν ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες.

Οι φωτογραφίες φαίνεται να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας αλλά στην ουσία δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Πάντως αν ψάχνετε μια συνταγή για μακαρόνια, σας έχουμε εδώ μια, που θα σας ξετρελάνει και σίγουρα θα την δοκιμάσετε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share