Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

88χρονη γιαγιά ταξιδεύει μόνη - Όταν μάθαμε τον λόγο παγώσαμε

Σοκ!

5 Μαρτίου 2020 07:15
88χρονη γιαγιά ταξιδεύει μόνη - Όταν μάθαμε τον λόγο παγώσαμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγίζει καρδιές η ιστορία μιας γιαγιάς, η οποία ταξίδευε μόνη! Όταν ρωτήθηκε τον λόγο που το κάνει αυτό, άφησε άφωνους τους πάντες. Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Δύο χρόνια πριν, εγώ και η γυναίκα μου είχαμε πάει κρουαζιέρα στη δυτική Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, παρατηρήσαμε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία δειπνούσε μόνη της. Επίσης, προσέξαμε πως το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου ήταν ιδιαίτερα φιλικό μαζί της. Ρώτησα τον σερβιτόρο μας ποια ήταν η γυναίκα, το μόνο όμως που γνώριζε ήταν πως ταξίδευε μαζί τους στους τέσσερις τελευταίους προορισμούς.

ιστορίες με γιαγιάδες

Ένα απόγευμα αποφάσισα να της μιλήσω. Καθώς μιλούσαμε, πήρα το θάρρος να τη ρωτήσω γιατί ήταν συνέχεια στο κρουαζιερόπλοιο. Η απάντησή της με άφησε άφωνο: "Είναι πιο οικονομικό από το γηροκομείο."

Αργότερα στο δωμάτιο, κάνοντας μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, έφτασα στο συμπέρασμα πως είχε απόλυτο δίκιο! Η μέση τιμή στο γηροκομείο είναι 200 λίρες την ημέρα, ενώ στο κρουαζιερόπλοιο μπορεί κάποιος να κλείσει καμπίνα μακράς παραμονής για 135 λίρες την ημέρα. Και αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Γνωρίζεις καθημερινά καινούριους ανθρώπους και ταξιδεύεις σε πανέμορφα μέρη!

Σκεφτείτε το…

Κι επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν αυτές ο ιστορίες, δείτε εδώ μια γιαγιά, η οποία ταξίδεψε μαζί με τον εγγονό της. Είχε να ταξιδέψει μισό αιώνα.

Αυτή η 87χρονη γιαγιά δίνει ένα μάθημα ζωής σε πολλούς νέους...Μόλις δείτε τι έκανε θα την θαυμάσετε!

Αυτή η 87χρονη γιαγιά, που ονομάζεται Λουίσα, είναι ένα μεγάλο μυαλό και ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους. Χρειάζεται θέληση και τεράστια υπομονή για να καταφέρει κανείς αυτό που έκανε σε αυτή την ηλικία!

Οι ειδήσεις εξαπλώνονται γρήγορα στο διαδίκτυο, όλα όσα είναι σημαντικά στον κόσμο. Μια ηλικιωμένη κυρία αποφοίτησε στα 87 και έγραψε τη διατριβή της εξ ολοκλήρου με το χέρι.

Αλλά ας την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τη ζωή και τις σπουδές της, γιατί αυτή η γλυκιά κυρία αξίζει το θαυμασμό και την αναγνώριση, όπως και ακόμα μια γιαγιά που όπως θα δείτε εδώ, γυμνάζεται καθημερινώς, παρά την ηλικίας της.

Τι κοινό έχει αυτή η λαμπρή κυρία Λουίσα Βαλενσίς Φικάρα και ο περίφημος Πιέρο Άντζελα; Και οι δύο, σε τρυφερή ηλικία των 87 ετών, έχουν αποφοιτήσει!

Αυτό είναι σπουδαίο. Ο διάσημος εφευρέτης του προγράμματος Quark έλαβε ένα πτυχίο πριν από μερικά χρόνια για τη δέσμευση και τη σταθερότητα των προγραμμάτων του.

Ενώ η ευσπλαχνική κυρία μας την κατέκτησε στο πεδίο, ακόμη και γράφοντας τη διατριβή με το χέρι. Αποφοίτησε στα 87 και είναι αξιοθαύμαστη.

Η ιστορία αυτής της ωραίας κυρίας είναι αυτή που είναι καλή για την καρδιά και την ψυχή. Η Λουίσα γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά μετανάστευσε στη Βραζιλία πριν από 40 χρόνια, αφού πέρασε τη Νότια Αμερική κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από αρκετά ταξίδια σταμάτησε στο Σαν Πάολο όπου ζει ακόμα. Μετά από την απώλεια του συζύγου και της αδελφής της, η Λουίσα αποφάσισε να εγγραφεί στο πανεπιστημιακό μάθημα επιστήμης των τροφίμων.

Η Λουίσα αποφοίτησε στα 87 της χρόνια και μάλιστα με άριστα!

undefined

«Δεν θα ξοδέψω τις υπόλοιπες μέρες μου κλειδωμένη στο σπίτι να κλαίω», είπε αυτή η υπέροχη γυναίκα, και έτσι έδωσε στον εαυτό της με βούληση και θάρρος και άρχισε.

Μου ομολόγησε ότι φοβόταν ότι δεν θα γινόταν αποδεκτή από ανθρώπους πολύ νεότερους της, αλλά ο φόβος αυτός εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα.

Πράγματι, την ημέρα της αποφοίτησής της, το πανεπιστήμιο ήταν γεμάτο από νέους που έδωσαν την εκτίμησή τους και την αγάπη τους, κάνοντάς την να ξεχάσει την έλλειψη κάποιου μέλους της οικογένειας που η Λουίσα δεν μπορούσε να έχει δίπλα της.

Η Λουίσα εξέφρασε την πρόθεσή της να μην αφήσει αυτή τη δέσμευση που την κρατά ενεργή και πάντα πρόθυμη να μάθει. Στην πραγματικότητα, θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της!

Προκειμένου να βοηθήσει τις κοινότητες των νέων που έχουν ανάγκη, η Λουίσα αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές ξένων γλωσσών.

Έτσι, με την ίδια δέσμευση όπως πάντα, ξεκίνησε μια γερμανική και γαλλική γλώσσα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share