Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Ο αστεροειδής που αν πέσει στη Γη θα σας κάνει πλούσιους!

Φοβερό!

3 Μαρτίου 2020 20:10
Απίστευτο! Ο αστεροειδής που αν πέσει στη Γη θα σας κάνει πλούσιους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και εκεί που έχεις απελπιστεί για τα χρήματά σου, ξυπνάς και ένας αστεροειδής σου έχει λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα. Μπερδεύτηκες; Δες και τη σχετική προειδοποίηση της NASA.

Σύμφωνα με το Russia Today ο «Χρυσός Αστεροειδής» ή «Ψυχή 16» (Psyche 16), που ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis, είναι γεμάτος με τεράστιες ποσότητες χρυσού, πλατίνας, σιδήρου και νικελίου.

Οι ποσότητες αυτές των πολυτίμων μεταλλευμάτων, όπως εξηγούν οι επιστήμονες είναι τέτοιες που σε μια υποτιθέμενη εξόρυξή τους αν ποτέ αυτό ήταν εφικτό , θα μπορούσε να κάνει όλους τους κατοίκους της γης εκατομμυριούχους.

Πιο συγκεκριμένα, η αξία του χρυσού, του λευκόχρυσου, του σιδήρου και του νικελίου που υπάρχουν στο ουράνιο σώμα έχουν αξία 7.000 τετράκις εκατ. δολάρια (7.000.000.000.000.000.000).

Βρέθηκε μαύρη τρύπα 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο που κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει! (Photos)

Ανακαλύφθηκε μια μαύρη τρύπα στον γαλαξία μας,που είναι ανησυχητικά μεγάλη, και «αμφισβητεί» τα υπάρχοντα μοντέλα για το πώς εξελίσσονται τα αστέρια, σύμφωνα με τους αστρολόγους. Είναι 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο!

Δείτε επίσης: NASA: Ο πρώτος στα χρονικά "γυναικέιος περίπατος" στο διάστημα!

Η τρύπα ονομάζεται LB-1 και βρίσκεται μόλις 15.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, και έχοντας μάζα 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο!

Λόγω της μεγάλης μάζας της, η LB-1 δεν θα έπρεπε να υπάρχει, με βάση τις μέχρι τώρα γνώσεις της επιστήμης, διότι, καμία έκρηξη σούπερνοβα δεν θα μπορούσε να την παράξει!

Οι ειδικοί, λοιπόν, πιστεύουν ότι, ίσως, έχουμε να κάνουμε με ένα νέο είδος μαύρης τρύπας, που σχηματίζεται από κάποιον άλλον, άγνωστο -ακόμη- φυσικό μηχανισμό.

«Ο Γαλαξίας εκτιμάται ότι περιέχει 100 εκατομμύρια αστρικές μαύρες τρύπες (σ.σ. θυμίζουμε, αποτελούν, ουσιαστικά, κατά μία έννοια, το τελικό στάδιο της εξέλιξης των άστρων), αλλά η LB-1 είναι διπλάσια απ' ό,τι θεωρούσαμε εφικτό να υπάρχει εκεί έξω», δήλωσε ο Λίου Τζίφενγκ, καθηγητής του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Κίνας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας.

«Οι μαύρες τρύπες, μιας τέτοιας μάζας, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν στον γαλαξία μας, σύμφωνα με τα περισσότερα από τα σημερινά μοντέλα της αστρικής εξέλιξης», πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες πιστεύουν, γενικά, ότι υπάρχουν δύο τύποι μαύρων οπών. Οι πιο συνηθισμένες αστρικές μαύρες τρύπες -έως 20 φορές πιο μεγάλες από τον Ήλιο- σχηματίζονται όταν το κέντρο ενός πολύ μεγάλου αστέρα καταρρέει μέσα από τον εαυτό του.

Από την άλλη, οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερες από τον Ήλιο και η προέλευσή τους είναι αβέβαιη.

Αλλά οι ερευνητές πίστευαν ότι «τα τυπικά αστέρια στον Γαλαξία αποβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού τους αερίου μέσω των αστρικών ανέμων, εμποδίζοντας την εμφάνιση μιας μαύρης τρύπας μεγέθους LB-1. Οι θεωρητικοί θα πρέπει τώρα να αναλάβουν την πρόκληση να εξηγήσουν πώς διαμορφώθηκε αυτό το πράγμα»...

Συναγερμός στη NASA: Αστεροειδής θα συγκρουστεί με τη Γη! (Video)

Η NASA έβγαλε για πρώτη φορά ανακοίνωση ότι το 2022 ένας αστεροειδής θα συγκρουστεί με την Γη και η δύναμη της πρόσκρουσης θα αντιστοιχεί σε 15 ατομικές βόμβες.

Η φωτογραφία από τη NASA που προκαλεί ανατριχίλα!

Μάλιστα, το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Μια τέτοια σύγκρουση θα σήμαινε ίσως και την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης, τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων – ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πάντως, σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Σε κάθε περίπτωση, ο εν λόγω γιγάντιος αστεροειδής και ο πιθανός αντίκτυπος από τη σύγκρουση παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες της NASA.

NASA: Ο πρώτος στα χρονικά "γυναικέιος περίπατος" στο διάστημα!

Ο περίπατος στο διάστημα από γυναίκες, δεν θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου όπως είχε προγραμματισθεί, αλλά νωρίτερα όπως γνωστοποίησε η NASA, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο σύστημα μπαταριών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα!

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Αλεξέι Λεόνοφ! Ο άνθρωπος που έκανε πρώτος διαστημικό περίπατο!

Μέχρι τώρα, όσες γυναίκες είχαν κάνει διαστημικό περίπατο, συνοδεύονταν από άνδρα. Από τον πρώτο διαστημικό περίπατο το 1965, συνολικά 227 αστροναύτες έχουν «περπατήσει» στο διάστημα, εκ των οποίων 15 γυναίκες (όλες Αμερικανίδες πλην μίας).

Οι δύο αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της NASA
Δύο αστροναύτες της NASΑ, η έμπειρη Κριστίνα Κοχ και η πρωτάρα Τζέσικα Μέιρ, καλούνται να επισπεύσουν την ιστορική έξοδο τους στο διάστημα, κάνοντας δουλειά…ηλεκτρολόγου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις τρεις ώρες.

Οι δύο γυναίκες δεν θα αλλάξουν μπαταρίες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά θα αντικαταστήσουν ένα χαλασμένο εξάρτημα (ρυθμιστής φόρτισης-εκφόρτισης), που εμποδίζει να λειτουργεί σωστά μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου του ΔΔΣ, η οποία είχε τοποθετηθεί προ ημερών.

Αρχικά, ο γυναικείος διαστημικός περίπατος είχε προγραμματισθεί για φέτος τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διαστημικών στολών στο κατάλληλο για γυναίκες μέγεθος (medium), πρόβλημα που πλέον λύθηκε.

Μάλιστα η NASA, σε εκδήλωση στην έδρα της σε Ουάσιγκτον, παρουσίασε δύο νέες στολές για τις μελλοντικές αποστολές των αστροναυτών της. Οι στολές θα φορεθούν και από την πρώτη γυναίκα που -αν όλα πάνε καλά- σχεδιάζεται να πατήσει το πόδι της στη Σελήνη το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρτεμις».

Οι νέες στολές της NASA

Είναι οι πρώτες νέες στολές που σχεδιάζει η NASA μετά από περίπου 40 χρόνια. Η μία στολή, φωτεινού πορτοκαλί χρώματος, θα φοριέται μέσα στο σκάφος Orion και η άλλη, που είναι πολύ μεγαλύτερη, λευκού, κόκκινου και μπλε χρώματος, θα φοριέται κατά τις εξόδους στη Σελήνη.

Οι στολές είναι πιο άνετες από τις υπάρχουσες και, μεταξύ άλλων, χάρη στο νέο σχεδιασμό τους, θα διευκολυνθούν οι αστροναύτες να λειτουργήσουν ως επιστήμονες στην επιφάνεια του φεγγαριού, κατά πάσα πιθανότητα στην περιοχή του νοτίου πόλου της Σελήνης όπου θα στοχεύσει η NASA για προσελήνωση.

Η νέα εξωτερική διαστημική στολή έχει το πλεονέκτημα ότι προσαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη σώματος, τόσο ανδρικού όσο και γυναικείου. Θα επιτρέπει στους αστροναύτες να μένουν εκτός του σκάφους τους για οκτώ έως εννέα συνεχόμενες ώρες. Η νέα στολή για το διάστημα θα σταλεί για δοκιμή στον ΔΔΣ μέσα στην επόμενη διετία, ενώ θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι να φθάσει η στιγμή για τη χρησιμοποίηση της στο νέο σεληνιακό πρόγραμμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share