Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λιοντάρι ουρλιάζει σε κροκόδειλο - Αυτό που έγινε στη συνέχεια θα σας αφήσει άφωνους

Μάχη... γιγάντων!

23 Φεβρουαρίου 2020 07:23
Λιοντάρι ουρλιάζει σε κροκόδειλο - Αυτό που έγινε στη συνέχεια θα σας αφήσει άφωνους

Επίδειξη δύναμης έκανε ένα αρσενικό λιοντάρι απέναντι σε έναν κροκόδειλο στο δέλτα του ποταμού Okavango, στη Νότια Αφρική.

Μια αγέλη λεαινών και ένας λέοντας, ενώ ετοιμάζονταν να "απολαύσουν" το θήραμά τους, ένας κροκόδειλος πλησίασε απειλητικά, αγνοώντας την προειδοποίηση μιας λέαινας.

Ωστόσο κάθε διάθεση του φονικού ερπετού, εξαφανίστηκε όταν πήρε την κατάσταση "πάνω" του ο λέοντας της αγέλης.

Ο "Βασιλιάς των ζώων" απέδειξε ότι ο τίτλος του δεν είναι τυχαίος, καθώς με τρόπο επιβλητικό οδήγησε τον κροκόδειλο σε άτακτη φυγή.

Μπορεί αυτή τη φορά ο κροκόδειλος να την γλίτωσε, ωστόσο, όπως θα δείτε εδώ, στο παρελθόν είχε γίνει μια επική μάχη ανάμεσα σε τρία λιοντάρια και έναν κροκόδειλο.

Ηλικιωμένο λιοντάρι περιφέρεται σκελετωμένο λίγο πριν πεθάνει - Η συνέχεια ραγίζει καρδιές

Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες που δείχνουν τις τελευταίες στιγμές ενός ηλικιωμένου λιονταριού. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το λιοντάρι ζούσε στο Kruger National Park της Νότιας Αφρικής, όπου φωτογραφήθηκε. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τον 64χρονο Λάρι από την Καλιφόρνια. Ο ίδιος, αναγράφει το πώς πλησίασε το ζώο, το οποίο αρχικά την ώρα που έπινε από μια τρύπα ποτίσματος.

"Αφού είχε πιει νερό, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Ήταν στην κυριολεξία 'πετσί και κόκαλο.'"

Ακόμη, ο φωτογράφος περιγράφει πως, καθώς το λιοντάρι απομακρύνθηκε από το νερό, περπατούσε σαν να ήταν μεθυσμένο και σταματούσε κάθε λίγα βήματα πριν τελικά καταρρεύσει. "Ήταν προφανές ότι ήταν στις τελευταίες μέρες του," είπε ο 64χρονος.

Μετά από λίγο, ο Λάρι και ένας φίλος μεταφέρθηκαν στο σημείο που είχε ξαπλώσει το λιοντάρι για να ξεκουραστεί."Το βρήκαμε ξαπλωμένο στο χορτάρι, εξαντλημένο και ανίκανο να κινηθεί." "Απλά ήθελε να ξέρει ότι δεν θα πεθάνει μόνος του."

"Πάλευε για να αναπνεύσει ώσπου άφησε την τελευταία του αναπνοή. Είχε φύγει. Ο βασιλιάς ήταν νεκρός.”Αργότερα είπε: “Ήξερα ότι ήμουν μάρτυρας μιας αληθινής στιγμής. Αυτή είναι η πραγματική φύση, τόσο η ζωή όσο και ο θάνατος."

Αυτές οι εικόνες με το λιοντάρι "τσακίζουν" κόκαλα. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι αντίστοιχο. Δείτε εδώ τα σκελετωμένα λιοντάρια που τα άφηναν να πεθάνουν από την πείνα σε ζωολογικό κήπο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share