Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Κι όμως το να σκαλίζετε τη μύτη σας είναι καλό! Ο λόγος θα σας κάνει να μείνετε με το στόμα ανοικτό!

Απίστευτο!

20 Φεβρουαρίου 2020 18:15
Κι όμως το να σκαλίζετε τη μύτη σας είναι καλό! Ο λόγος θα σας κάνει να μείνετε με το στόμα ανοικτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεωρείται μεγάλη αγένεια να χώνει κάποιος τα δάχτυλά του μέσα στη μύτη του. Οι περισσότεροι το θεωρούν ανθυγιεινό, αηδιαστικό και σημάδι κακής διαπαιδαγώγησης. Αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κακό; Ένας ερευνητής πιστεύει ότι δεν είναι καθόλου κακό, αλλά μας κάνει και πολύ καλό!

Ο Scott Napper είναι καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Saskatchewan στον Καναδά. Ισχυρίζεται ότι το πείραγμα του εσωτερικού της μύτης είναι ακίνδυνο, αλλά και ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Δείτε επίσης τι γίνεται όταν παίρνετε ένα ψάρι, το τυλίγετε σε εφημερίδα και το βάζετε στον φούρνο.

Σκέφτηκε αυτή την άποψη το 2013, και προκάλεσε πολλές αμφιβολίες. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό της μύτης μας.

σκαλίζουμε τη μύτη μας

Η πλειοψηφία του «θησαυρού της μύτης» είναι στην πραγματικότητα εκκρίσεις του φάρυγγα προς τον οισοφάγο που έχουν σκληρύνει. Μετά από λίγο, σκληραίνουν στα ρουθούνια και μετατρέπεται στην ουσία που όλοι γνωρίζουμε. Άλλες ουσίες, όπως σκόνη και σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα καταλήγουν εκεί, αλλά το 90% είναι κυρίως νερό, που είναι τελείως ακίνδυνο.

Αλλά ο Napper πάει το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα και επιμένει ότι αυτή η «βρωμιά και σκόνη» είναι ακριβώς αυτό που κάνει τη μυξοφαγία υγιεινή και σημαντική. «Από μια εξελικτική σκοπιά, υπάρχουν μειονεκτήματα να έχουμε τα πάντα αποστειρωμένα.» Τονίζει ότι ένα ποσοστό των εκκρίσεων αποτελείται από αντισώματα, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Νιώθει να επιβεβαιώνεται, καθώς σε μια δημοσκόπηση, το 91% των ατόμων σκαλίζουν τη μύτη τους. Τώρα ψάχνει για εθελοντές για μια μακροχρόνια έρευνα, που θα σκαλίζουν τη μύτη και θα τρώνε τα «ευρήματα». Οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο είναι σκεπτικοί, αλλά οι φοιτητές του είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας «ανασκαφής».

Ο Scott Napper δεν έχει πρόθεση να αφήσει την έρευνά του και ελπίζει σύντομα να αποκτήσουμε μια πιο υγιή σχέση με τα περιεχόμενα της μύτης μας.

Αδιανόητο: Αυτή η τίγρης έκλεισε ένα φύλακα στο κλουβί της. Αυτό που ακολούθησε θα σας κόψει την ανάσα!

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε ζωολογικό κήπο της Καγκοσίμα στην Ιαπωνία όταν ένας φύλακας εγκλωβίστηκε στο κλουβί μιας τίγρης και όπως ήταν αναμενόμενο βρήκε τραγικό θάνατο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αιλουροειδές έχει επιθετική συμπεριφορά, μπορείτε να δείτε εδώ την τίγρη που κατασπάραξε έναν άντρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας και του παιδιού του.

Ο Ακίρα Φουρούσο, 40 ετών, βρέθηκε να αιμορραγεί από το λαιμό στο κλουβί της τίγρης στον ζωολογικό κήπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στην αρσενική τίγρη δόθηκαν ηρεμιστικά πριν φτάσουν οι υπεύθυνοι διάσωσης και η αστυνομία. Ωστόσο, δεν θανατώθηκε, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του θύματος. Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, ο Φουρούσο πήγε να καθαρίσει το κλουβί.

Έδωσαν σε αυτή την τίγρη να φάει ένα ποντίκι... Αυτό που ακολούθησε όμως δεν θα το πιστεύετε!

Έδωσαν σε αυτόν τον τίγρη να φάει ένα μικρό ποντίκι γιατί είχε κατάθλιψη, αλλά τελικά έγινε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Η συνέχεια θα σας συγκινήσει...

Όλα ξεκίνησαν όταν η σύντροφος της ζωής του τίγρη, του Σάντοκαν, πέθανε. Από εκείνη τη μέρα, ο τίγρης μεταμορφώθηκε. Έγινε σκυθρωπός, αδιάφορος για τα πάντα και σταμάτησε να τρώει όπως παλιά.

Το ζευγάρι είχε περάσει 13 χρόνια μαζί και ο Σάντοκαν από την μέρα που έχασε την αγαπημένη του, απλά δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς εκείνη.

Οι άνθρωποι που φρόντιζαν τον αρσενικό τίγρη, στον ζωολογικό κήπο της πόλης Γκαλάτι στην ανατολική Ρουμανία, όταν αντιλήφθηκαν την αλλαγή στη συμπεριφορά του, προσπάθησαν να του φτιάξουν με διάφορους τρόπους τη διάθεση. Στην αρχή του γνώρισαν την Σαμίρα, μια όμορφη θηλυκιά τίγρη. Δυστυχώς όμως, ο Σάντοκαν απλά την αγνόησε.

Μετά από πολλή σκέψη, οι φροντιστές του αποφάσισαν να βάλουν στο κλουβί του ένα μικρό σνακ για να τον ζωντανέψουν (κάτι σαν το παγωτό που τρώνε οι άνθρωποι μετά από έναν επώδυνο χωρισμό). Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνουν ένα άλλο ζώο σε τίγρη με σκοπό να το φάει αλλά τελικά γίνεται το ανάποδο, καθώς σε μια άλλη είχαν πετάξει μια κατσικά που τελικά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι!

Το σκεπτικό τους ήταν ότι ο Σάντοκαν μόλις τα αντιληφθεί, θα σηκωθεί επιτέλους από το σημείο που είναι συνεχώς ξαπλωμένος, θα κυνηγήσει τα ποντίκια και όταν τα πιάσει θα νιώσει καλύτερα ψυχολογικά.

Έδωσαν σε αυτή την τίγρη να φάει ένα ποντίκι... Αυτό που ακολούθησε όμως δεν θα το πιστεύετε!

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει οι φροντιστές του Σάντοκαν. Ο τίγρης αντί να σηκωθεί και να κυνηγήσει τα ποντίκια, τα άφησε να παίζουν δίπλα του!

Λίγες μέρες μετά είχε γίνει πλέον σαφές στους φροντιστές του ότι ο Σάντοκαν ήθελε τα ποντίκια δίπλα του, να του κάνουν παρέα. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Είναι ασυνήθιστο για μια τίγρη να είναι τόσο ήπια και να μην βλέπει δυο μικρά ποντίκια ως εύκολο θήραμα. Ίσως όμως ο χαμός της αγαπημένης του να μαλάκωσε την καρδιά του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Σάντοκαν έχει γίνει πάλι όπως παλιά. Παίζει με τους καινούργιους του φίλους ενώ τρώει και πάλι τις ποσότητες φαγητού που έτρωγε πριν χάσει την αγαπημένη του!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share