Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαθροκυνηγοί πυροβόλησαν αυτόν τον ελέφαντα...Η αντίδραση του μωρού του θα σας συγκινήσει!

Τι συνέβη;

9 Φεβρουαρίου 2020 15:50
Λαθροκυνηγοί πυροβόλησαν αυτόν τον ελέφαντα...Η αντίδραση του μωρού του θα σας συγκινήσει!

Αυτή η μαμά ελεφαντίνα, πυροβολήθηκε από λαθροκυνηγούς, που επιδίωκαν να πάρουν τους χαυλιόδοντές της. Η συνέχεια θα σας συγκινήσει!

Το μωρό ελεφαντάκι της με το όνομα Ζονγκολόνι, ήταν μόλις 18 μηνών όταν έχασε τη μητέρα του. Η κτηνιατρική υπηρεσία, στάλθηκε στην Κένυα με σκοπό να βοηθήσει τον τραυματισμένο ελέφαντα.

Επούλωσαν το τραύμα της μητέρας, όμως η σφαίρα ήταν ενσωματωμένη βαθιά στο κόκαλο και η πρόγνωση δεν ήταν καλή. Το ίδιο είχε συμβεί και σε έναν άλλο ελέφαντα, που κατάφεραν να επουλώσουν την πληγή του, αλλά αυτός από τον πόνο έβαλε το κεφάλι του σε ένα κορμό. Αυτό μας αποδεικνύει ότι έχουν συναισθήματα!

Της έδωσαν αντιβιοτικά και παυσίπονα, ελπίζοντας για το καλύτερο. Δυστυχώς όμως, δύο εβδομάδες αργότερα η μητέρα κατέρρευσε και δεν μπορούσε να επανέλθει.

Ευτυχώς όμως, έσωσαν το μικρό ελεφαντάκι. Οι λαθροκυνηγοί που πυροβόλησαν τη μαμά ελεφαντίνα, ήθελαν τους χαυλιόδοντές της. Αυτό, δεν είναι το μόνο ζώο που έχει χάσει την οικογένειά του από τους λαθροκυνηγούς που ζουν εκεί.

Όλα αυτά τα μωρά, μαζεύτηκαν μαζί λόγω της τραγωδίας. Το ελεφαντάκι, άργησε να εμπιστευτεί τα άλλα ζώα και να φάει. Δούλεψαν σκληρά, για να το κάνουν να αισθανθεί μέλος της αγέλης.

Τελικά, ηρέμησε. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ζονγκολόνι έχει δεθεί με τους υπόλοιπους ελέφαντες και έχει αρχίσει να ελπίζει ξανά. Μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες, είναι παίζει στη λάσπη.

Ένα μωρό ελεφαντάκι έκλαιγε για 5 ώρες όταν το απομάκρυναν από την μαμά του! Η τραγική ειρωνία είναι όμως άλλη...

Τι έκανε το μωρό ελεφαντάκι και γιατί έκλαιγε για 5 ολόκληρες ώρες; Όσο και αν προσπάθησαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου να το παρηγορήσουν, δεν τα κατάφεραν....Ο λόγος θα σας ανατριχιάσει!

Tρομοκρατημένοι οι υπάλληλοι της Προστατευόμενης περιοχής άγριων ζώων Shendiaoshan, που βρίσκεται στην επαρχία Shandong, αναγκάστηκαν να παρέμβουν όταν ένας θηλυκός ελέφαντας προσπάθησε να σκοτώσει το νεογέννητο μωράκι της, έπειτα από τη γέννησή του.

Ένας θηλυκός ελέφαντας επιχείρησε να σκοτώσει το μωράκι της ύστερα από τη γέννησή του. Οι ελέφαντες από όσο φαίνονται έχουν συναίσθηση και νοημοσύνη αρκετά ανεπτυγμένη, αν λάβουμε υπόψιν και τον ελέφαντα που σκαρφίστηκε κάτι για να γλιτώσει από τον πόνο που του είχαν προκαλέσει οι κυνηγοί!

Η μαμά ελέφαντας, άγνωστο για ποιο λόγο, επιχείρησε να πατήσει το παιδί της έπειτα αμέσως από τον τοκετό, σε ένα ζωολογικό κήπο της Κίνας.

Οι κτηνίατροι αρχικά θεώρησαν πως ήταν ατύχημα. Πήραν το μωράκι, περιποιήθηκαν τις πληγές του και 2 ώρες μετά, το γύρισαν πίσω στην μητέρα του. Ωστόσο, εκείνη προσπάθησε ξανά να το πατήσει και να το σκοτώσει.

Τότε οι φύλακες του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να πάρουν το μωρό ελεφαντάκι μακριά από την μητέρα του.

Ήταν πια προφανές σε όλους πως η μαμά δεν ήθελε το μωρό της. Το είχε καταλάβει με τον πιο σκληρό τρόπο και το ίδιο το παιδί της, και δεν σταμάτησε να κλαίει!

Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα, τότε ποιο είναι αυτό που θα μπορούσε να μας πείσει; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη πως τα ζώα έχουν συναισθήματα, τότε τι μπορεί να είναι;

Για όλους εκείνους οι οποίοι συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως τα ζώα δεν «αισθάνονται», πως δεν αισθάνονται φόβο πριν από τον θάνατο τους και πως δεν έχουν συναισθηματικό επίπεδο παρόμοιο με εκείνο των ανθρώπων, έρχεται η εν λόγω τραγική ιστορία να τους διαψεύσει.

Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, χαίρονται, λυπούνται και επιδιώκουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Όλα τα μωρά, κάθε είδους, θέλουν να αισθανθούν την στοργή και την αγάπη της μητέρας τους. Τα δάκρυα στα μάτια αυτού του μικρού ελέφαντα μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να λαμβάνουμε πιο πολύ υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ζώων με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο οικοσύστημα. Το μωρό ελέφαντας ήταν πολύ αναστατωμένο και έκλαιγε για πέντε ώρες.

Με βάση μια μια εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου, «Το μωρό ελέφαντας ήταν πολύ αναστατωμένο και έκλαιγε για πέντε ώρες όσο και αν προσπαθήσαμε να το παρηγορήσουμε. Δεν μπορούσε να αντέξει τον αποχωρισμό του από τη μητέρα του, η οποία προηγουμένως προσπάθησε επανειλημμένα να το σκοτώσει.”

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share