Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Φρενίτιδα: Όσοι έχετε ακόμα δραχμές μπορείτε να βγάλετε πολλά λεφτά!

Έχει γίνει χαμός!

22 Ιανουαρίου 2020 14:51
Φρενίτιδα: Όσοι έχετε ακόμα δραχμές μπορείτε να βγάλετε πολλά λεφτά!

Όσοι έχετε ακόμα δραχμές μπορείτε να βγάλετε πολλά λεφτά!

Σε δυσθεώρητα ύψη έχει εκτοξευθεί η αξία των κερμάτων των 100 δραχμών με την προτομή του Μεγαλέξανδρου, τα οποία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990.

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αγγελίες με νομίσματα των 100 δραχμών, ανεβάζοντας την αξία αυτών των κερμάτων ακόμη και στις 5.000 ευρώ

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ποδαρά, ειδικό επί των συλλεκτικών νομισμάτων από το greekcoins.gr, που δραστηριοποιείται στο ελληνικό νόμισμα για 100 δραχμές πάνω από 15 χρόνια, στην πραγματικότητα η αξία αυτών των νομισμάτων, με λίγες εξαιρέσεις, είναι στα… 2 με 3 ευρώ το κιλό.

«Αντικειμενικά, τα κατοστάρικα αυτά σε «κυκλοφορημένες» καταστάσεις που έχει κρατήσει ο κόσμος δεν έχουν κάποια αξία. Για να λέμε την αλήθεια, κάνουν 2 με 3 ευρώ το κιλό!», υπογραμμίζει μιλώντας στο star.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε ακυκλοφόρητες καταστάσεις ή σε μασούρια της Τραπέζης Ελλάδος έχουν κάποια συλλεκτική αξία. Του 2000 κάνουν περίπου 2 ευρώ το κομμάτι, του 1990, 1992 & 1994 περίπου 4 με 5 ευρώ το κομμάτι, ενώ του 1998 -που θεωρούνται τα «δύσκολα»- κάνουν περίπου 15 ευρώ το κομμάτι».

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα νομίσματα των 100 δραχμών, που κοστίζουν 3.000 ευρώ το ένα.

«Με χρονολογία κοπής 1990 είναι γνωστά περίπου 15 κομμάτια που έχουν κοπεί σε PROOF κατάσταση και κάνουν περίπου 3.000 ευρώ το καθένα.

Αυτά όμως βρίσκονται σε χέρια συλλεκτών και όχι στα βαζάκια του κόσμου!» υπογραμμίζει ο κ. Ποδαράς.

Απίστευτο: Ποιο ελληνικό χωριό γύρισε στη δραχμή;

Επανάσταση έκανε ένα χωριό στις Σέρρες με μόλις 2.000 κατοίκους, αφού αποφάσισε μετά από λαϊκή συνέλευση να χρησιμοποιεί στις καθημερινές τους συναλλαγές τη δραχμή.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

«Η ιδέα άνηκε σε Ελληνογερμανό ο οποίος χει και εργάζεται στο Renningen της Στουγκάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοι του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε πάλι στην ζωή μας την δραχμή...» είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Όλγα Κεχαγιά.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Ναι ρε, Δραχμή! Διαβάστε και κοινοποιήστε το να ξυπνήσει κόσμος

«Με αυτόν τον τρόπο κάναμε την δική μας επανάσταση κατά του ευρώ. Καλό και χρυσό το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μας έχει δώσει πολλές στεναχώριες. Τουλάχιστον με την δραχμούλα ήσουν πιο ήσυχος» πρόσθεσε.

Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα;;; Οι κάτοικοι έψαξαν στα σεντούκια τους ενώ τους βοήθησε η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας, τα μέλης της οποίας χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό χατονομισμάτων σε δραχμές.

Όσο για το ποια είναι η ισοτιμία:

«Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ = 500 δραχμές.

Βάλτε αυτό στη τσάντα σας για να σας έρθουν χρήματα!

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα; Τότε σας βρήκαμε τι πρέπει να βάλετε στην τσάντα σας για να καταφέρετε να έχετε χρήματα!

Θα ξέρετε βέβαια ότι το Φενγκ Σούι, η πανάρχαια κινέζικη τέχνη της χωροθεσίας που χρησιμοποιείται για να φέρει αφθονία, υγεία, επιτυχία και αγάπη στη ζωή, έχει να κάνει κυρίως με τους τόπους όπου κατοικούμε και εργαζόμαστε. Όμως το Φενγκ Σούι δεν είναι μόνο για τον χώρο, αλλά και για οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί σας, όπως το αυτοκίνητο και ό,τι έχετε πάνω σας. Κι αν μέσα από τα μυστικά του μπορείτε να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, υπάρχει ένα ακόμα σημείο όπου μπορείτε να επέμβετε για να έχετε γεμάτο πορτοφόλι: ακριβώς στο πορτοφόλι σας! Γιατί το χρήμα θέλει και το κατάλληλο περιβάλλον για να έρθει. Δείτε τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σας ο τρόπος που κρατάτε την τσάντα σας!

Αλήθεια, σε τι κατάσταση βρίσκεται το πορτοφόλι σας; Είναι αρκετά καλά διατηρημένο; ¨Η μήπως είναι φθαρμένο και ξηλωμένο; Ακόμα κι αν πρόκειται για το αγαπημένο σας πανάκριβο δερμάτινο πορτοφόλι, εφόσον οι καλές του μέρες έχουν παρέλθει προ πολλού, καλό είναι να φύγει κι αυτό από τη ζωή σας. Φροντίστε να αγοράσετε ένα καινούργιο, που να σας εξυπηρετεί και να σας αρέσει. Και προπαντός να μην προβάλλει μια εικόνα μιζέριας, γιατί αυτό θα προσελκύσετε.

Το χρώμα του χρήματος

Αρκετές μπορούν να είναι οι επιλογές σας ως προς το χρώμα του πορτοφολιού. Τα ευοίωνα χρώματα του Φενγκ Σούι για τον πλούτο είναι αρκετά, το καθένα για τον δικό του λόγο και σκοπό.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της Φωτιάς και της φήμης στο Φενγκ Σούι και ενεργοποιεί τη ροή των χρημάτων, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλά γούρια του πλούτου. Το πράσινο συμβολίζει την ανάπτυξη και τα καινούργια ξεκινήματα. Ιδίως αν θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα οικονομικά σας, είναι ιδανικό. Το μαύρο και το σκούρο μπλε συμβολίζουν στο Φενγκ Σούι το νερό, το οποίο με τη σειρά του εκπροσωπεί τον πλούτο. Ιδίως το μαύρο θεωρείται από τις καλύτερες χρωματικές επιλογές για ένα πορτοφόλι. Το καφέ και το μπεζ είναι τα χρώματα της Γης και συμβολίζουν τη σταθερότητα. Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας και τη συνετή διαχείριση των οικονομικών σας. Τέλος μπορείτε να έχετε και ένα χρυσό, ασημί ή λευκό πορτοφόλι. Όλα αυτά τα χρώματα συμβολίζουν το μεταλλικό στοιχείο, από το οποίο άλλωστε είναι φτιαγμένα τα νομίσματα. Γι’ αυτό έχουν κι εκείνα σύνδεση με τον πλούτο.

Το μέγεθος και το στιλ

Αν αποφασίσατε το χρώμα, πρέπει να καθορίσετε και το μέγεθος. Ιδανικό είναι φυσικά το μέγεθος και το στιλ του πορτοφολιού που πάνω απ’ όλα βολεύει εσάς, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικά πράγματα ακόμα:

Φροντίστε να χωρούν άνετα τα χαρτονομίσματα, ώστε να μην διπλώνονται ή τσαλακώνονται. Για συμβολικούς λόγους, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με σεβασμό το χρήμα που έρχεται στα χέρια σας. Τα κέρματα είναι καλό να μπαίνουν σε ξεχωριστή θήκη. Αν θέλετε να έχετε μαζί σας και πιστωτικές κάρτες, θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν οι σχετικές θήκες. Να ξέρετε ωστόσο ότι δεν θεωρείται ευοίωνο να φυλάτε τις πιστωτικές κάρτες μαζί με τα λεφτά σας, γιατί οι πρώτες συνδέονται με χρέη. Ίσως είναι καλύτερα να προμηθευτείτε ένα ξεχωριστό πορτοφόλι ειδικό γι’ αυτή τη δουλειά όπου να βάζετε επίσης ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και άλλα έγγραφα. Λένε πως είναι καλύτερα το πορτοφόλι σας να έχει τέτοιο μέγεθος που να χωρά άνετα όσα χρήματα μεταφέρετε συνήθως και κάτι παραπάνω, δηλαδή να μην είναι εντελώς γεμάτο. Ένα φουσκωμένο πορτοφόλι δεν είναι καλό για το Φενγκ Σούι, γιατί συμβολικά δεν αφήνει να χωρέσει κι άλλο χρήμα στη ζωή σας.

Το σωστό περιεχόμενο

Εκτός από τα χρήματα, μπορείτε να έχετε μέσα στο πορτοφόλι σας κάποιο γούρι του πλούτου. Ιδανικά γι’ αυτό είναι τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο. Αυτά πρέπει να είναι σε τριάδα και δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα. Φυσικά μπορείτε να βάλετε στο πορτοφόλι σας και κάποια εικονίτσα που να εκπροσωπεί για εσάς τον πλούτο και την προστασία του, θρησκευτική ή και οποιασδήποτε άλλης πνευματικής παράδοσης. Και ακόμα μπορείτε να έχετε μαζί σας κάποιο ανάλογο σύμβολο του Φενγκ Σούι, όπως π.χ. το κινέζικο ιδεόγραμμα της αφθονίας

Αν είστε επαγγελματίας, θα βάλτε φυσικά στο πορτοφόλι και μερικές από τις επαγγελματικές σας κάρτες, που σχετίζονται άμεσα με τα έσοδά σας.

Εκείνο που δεν πρέπει να έχετε, είναι οι φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων. Παρόλο που πρόκειται για μια πολύ διαδεδομένη συνήθεια, για το Φενγκ Σούι αυτά λειτουργούν διασπαστικά στην απόκτηση του πλούτου σας. Και δεν χρειάζεται να τους κουβαλάτε μαζί με τα λεφτά σας για να δείχνετε ότι τους αγαπάτε.

Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να φυλάτε μέσα στο πορτοφόλι σας, είναι οι αποδείξεις από πράγματα που πληρώσατε και κάθε άλλου είδους χαρτιά και χαρτάκια. Οι αποδείξεις σημαίνουν τα λεφτά που έφυγαν από εσάς. Τα υπόλοιπα χαρτάκια σημαίνουν απλώς… ακαταστασία. Η βασικότερη αρχή του Φενγκ Σούι είναι να κρατάτε όχι μόνο τους χώρους αλλά και τα πράγματά σας τακτοποιημένα. Φροντίστε να αδειάζετε καθημερινά το πορτοφόλι σας από οτιδήποτε περιττό και άσχετο και να το τακτοποιείτε.

Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι δεν είναι καλό να μένετε ποτέ με εντελώς άδειο πορτοφόλι, ακόμα κι αν αμέσως μετά θα πάτε στο ΑΤΜ της τράπεζας. Καθορίστε ένα ποσό, έστω και ένα πεντάευρω, που δεν θα το ξοδεύετε ποτέ, ακόμα κι αν βρεθείτε στην έσχατη ανάγκη, Αυτό θα μένει σαν «μαγιά» μέσα στο πορτοφόλι σας, για να μη σταματά η ροή του χρήματος.

Είναι και θέμα στάσης…

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μεταχειρίζεστε το πορτοφόλι σας με προσοχή. Μην το ακουμπάτε κάτω, ακόμα κι αν βρίσκεται μέσα σε μια τσάντα. Αυτό κάνει τον πλούτο σας να «πέφτει». Μην το παρατάτε όπου λάχει, μέσα στο σπίτι. Φροντίστε να έχετε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου να το φυλάτε. Καλό είναι να ξέρετε όχι μόνο πού είναι το πορτοφόλι σας αλλά και πάνω-κάτω πόσα χρήματα έχει μέσα. Αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζετε τα οικονομικά σας με επίγνωση και με έλεγχο.

Πολλές από τις ενέργειες που κάνουμε στο Φενγκ Σούι είναι συμβολικές. Αλλά με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε ακριβώς και τη στάση που έχουμε εμείς απέναντι στα πράγματα. Ο μεγαλύτερος μαγνήτης του πλούτου και της αφθονίας γενικά στη ζωή είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το να πιστεύετε ότι δικαιούστε απόλυτα να έχετε χρήματα και ότι αργά ή γρήγορα το σύμπαν θα σας τα φέρει, είναι η βασική προϋπόθεση για μια καλή οικονομική κατάσταση. Και αυτό δεν πρέπει να μένει μόνο μέσα στο μυαλό σας, σαν μια ιδέα. Πρέπει να εκφράζεται και με τις πράξεις σας, όσο απλές και αν φαίνονται. Η ευημερία πηγαίνει σε όσους την καλοδέχονται. Ας είστε κι εσείς ένας από αυτούς.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share