Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εσύ ξέρεις γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι;

Δεν είχαμε ιδέα!

15 Ιανουαρίου 2020 15:54
Εσύ ξέρεις γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι;

Αυτά τα πτηνά είναι πραγματικά πανέμορφα και ξεχωριστά για πολλούς λόγους. Το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα μας πάνω τους είναι το εντυπωσιακό τους χρώμα και μετά το ύψος τους. Φυσικά άξιο απορίας είναι ο λόγος που πάντα στέκονται μόνο στο ένα τους πόδι.

Το Athensmagazine. gr τους έχει αδυναμία και πρόσφατα σας έδειξε ένα μωρό φλαμίνγκο που προσπαθεί να ενηλικιωθεί και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τα φλαμίνγκο ή αλλιώς φοινικόπτερα είναι ένα ιδιαίτερο είδος πτηνού και για να απαντήσουμε στον αν το να στέκονται στο ένα πόδι είναι κάποιου είδος αυτοτιμωρίας, να τονίσουμε πως δεν είναι. Το αντίθετο…

Τα φλαμίνγκο καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια όταν στέκονται στο ένα πόδι. Ωστόσο, το εντυπωσιακό, είναι άλλο.
Αυτός ο μηχανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και όταν πεθάνουν. Τι έκαναν δύο Αμερικανοί ορνιθολόγοι;
Κατάφεραν να κρατήσουν όρθια δύο νεκρά φλαμίνγκο τοποθετώντας μόνο το ένα τους πόδι στο έδαφος. Τι έγινε στη συνέχεια; ,Όταν τοποθέτησαν και το άλλο πόδι στο έδαφος, η σταθεροποίησή τους, ήταν αδύνατη.

Παρέλαση φλαμίνγκο: Περισσότερα από 6.000 στη Λίμνη Κερκίνη! (Video)

Τουλάχιστον 6000 φλαμίνγκο έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης σύμφωνα με την σελίδα του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης! Ένα βίντεο αποκαλύπτει τα πανέμορφα πτηνά, από το Εθνικό Πάρκο στις Σέρρες.

Δείτε επίσης: Ναύπλιο: Έγινε "ροζ"...από τα φλαμίνγκο!

Τα φλαμίνγκο ονομάστηκαν έτσι λόγω του έντονου χρώματός τους. Η λέξη αυτή, όπως και το φλαμέγκο, προέρχεται από τη λατινική «φλόγα» (flamma).

Τα Φλαμίνγκο είναι ροζ επειδή τρώνε πολλά γαλαζοπράσινα φύκια. Τρώνε και γαρίδες, ωστόσο οφείλουν το χρώμα τους στα φύκια. Παρά το όνομά τους, τα γαλαζοπράσινα φύκια μπορεί να έχουν χρώμα κόκκινο, βιολετί, καφέ, κίτρινο, ακόμη και πορτοκαλί.

Τα φλαμίνγκο και τα περιστέρια είναι τα μοναδικά πουλιά που παράγουν γάλα. Όταν βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας, τα φλαμίνγκο που δεν είναι τα ίδια γονείς παράγουν αυθόρμητα γάλα αν ακούσουν τσιρίδες νεοσσών.

Τα φλαμίνγκο ονομάστηκαν έτσι λόγω του έντονου χρώματός τους. Η λέξη αυτή, όπως και το φλαμέγκο, προέρχεται από τη λατινική «φλόγα» (flamma)

Τα φλαμίνγκο, αφού εγκαταλείψουν τη φωλιά τους, ζουν πολλά μαζί δημιουργώντας τεράστιες αποικίες. Παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να υπάρχουν μαζεμένα παραπάνω από 30.000 πουλιά, τα νεαρά φλαμίνγκο δέχονται να τα ταΐσουν μόνο οι γονείς τους, οι οποίοι τα ξεχωρίζουν από τις τσιρίδες τους.

Τρώνε με το κεφάλι τους ανάποδα. Είναι τα μοναδικά πουλιά που φιλτράρουν το φαγητό τους όπως οι φάλαινες και τα στρείδια. Το ράμφος τους περιέχει σειρές δίσκων, οι οποίοι κοσκινίζουν τα σωματίδια που είναι διαλυμένα στο νερό.

Το φίλτρο που διαθέτει το Μικρό Φλαμίνγκο είναι τόσο λεπτό ώστε μπορεί να συγκρατήσει μονοκύτταρα φυτά με διάμετρο μικρότερη από 0,05 χιλιοστά. Η γλώσσα του φλαμίνγκο λειτουργεί σαν αντλία, σπρώχνοντας το νερό μέσα στο ράμφος τέσσερις φορές το δευτερόλεπτο.

Δείτε το βίντεο των φλαμίνγκο στη Λίμνη Κερκίνη:

Νηπιαγωγείο φοινικόπτερων. Τουλάχιστον 6000 φοινικόπτερα έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης -περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες.

Posted by Lake Kerkini National Park on Sunday, September 22, 2019

Ένα φλαμίνγκο έχασε τον δρόμο του στον δρόμο των Μεγάρων! (Video)

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας είναι ότι ένα φλαμίνγκο έχασε μάλλον τον δρόμο του στα Μέγαρα! Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ στην εκπομπή "Αταίριαστοι" έκαναν αναφορά για το πτηνό που μάλλον απομακρύνθηκε από το κοπάδι του!

Η απορία όμως των παρουσιαστών γιατί αυτό το φλαμίνγκο δεν είναι ροζ θα σας προκαλέσει γέλιο! Συνάδελφοι τους ενημέρωσαν ότι επειδή είναι μικρό έχει αυτό το χρώμα! Πως μοιάζει ένα μωρό φλαμίνγκο; Θα σας ενθουσιάσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ενημερωθεί οι οργανώσεις για την προστασία άγριων ζώων!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share