Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Όταν ήταν 5 χρονών οι τρίχες στο πρόσωπό της όλο και μεγάλωναν...Αυτό που της έκαναν οι γονείς της ξεπερνά κάθε φαντασία!

Όλοι την έλεγαν φρικιό!

15 Ιανουαρίου 2020 15:47
Όταν ήταν 5 χρονών οι τρίχες στο πρόσωπό της όλο και μεγάλωναν...Αυτό που της έκαναν οι γονείς της ξεπερνά κάθε φαντασία!

Το κορίτσι αυτό για όλους ήταν φρικιό, και της συμπεριφέρονταν με τον χειρότερο τρόπο. Ωστόσο, παρά την εμφάνιση της, ήταν ένα φυσιολογικότατο κοριτσάκι. Ακόμα και οι γονείς της όμως, δεν την ήθελαν και την έβλεπαν σαν κάτι περίεργο!

Η Άλις Ελίζαμπεθ Ντοέρτι ήταν γνωστή και ως το “μαλλιαρό κορίτσι της Minnesota” λόγω των απίστευτα φουντωτών τριχών της που μεγάλωναν σε όλο της το σώμα, ακόμα και στο πρόσωπο. Κάτι αντίστοιχο έπαθε και μια κοπέλα, όταν η μύτη της μεγάλωνε ανεξέλεγκτα...

Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1887 στην Minneapolis και σύντομα διαγνώστηκε με υπερτρίχωση, μια σπάνια ασθένεια που ήταν γνωστή και ως το “σύνδρομο του λυκάνθρωπου” τότε. Όταν γεννήθηκε είχε ήδη 5 εκατοστά ξανθών τριχών που κάλυπταν το σώμα της. Η Άλις είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αυτής της ασθένειας στις ΗΠΑ.

Κανείς άλλος στην οικογένεια της Άλις δεν έπασχε από αυτή την ασθένεια – οι γονείς και τα αδέρφια της είχαν φυσιολογική ανάπτυξη τριχών. Αλλά η Άλις έδειχνε διαφορετική και σύντομα έγινε θέμα συζήτησης στην γειτονιά. Για την οικογένεια της ήταν δύσκολο.

Οι γονείς της ένιωσαν ντροπή για την “ξεχωριστή” κόρη τους – εκείνες τις μέρες ήταν αρκετά φυσιολογικό να θεωρούνται απόβλητοι της κοινωνίας όσοι είχαν διαφορετική εμφάνιση ή κάποια αναπηρία. Αρχικά, ο πατέρας της Άλις ,Αλούσιους, δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αλλά όταν παρατήρησε πόσο περίεργοι ήταν οι γείτονες, του ήρθε μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε η οικογένεια του να εκμεταλλευτεί την κατάσταση – θα χρέωνε είσοδο σε όποιο ήθελε να έρθει και να δει το “κορίτσι-λυκάνθρωπο”.

Η Άλις ήταν μόλις 2 ετών όταν ο πατέρας της άρχισε να την εκθέτει με αυτόν τον τρόπο. Αρχικά ήταν γνωστή μόνο τοπικά, αλλά σύντομα ο πατέρας της είδε ότι υπήρχαν ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες και περιόδευε με την οικογένεια του τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Η Άλις συχνά χρησιμοποιούνταν σαν έκθεμα βιτρίνας σε μεγαλύτερες πόλεις, όπου ορδές ανθρώπων συγκεντρώνονταν για να την δουν. Από πόλη σε πόλη, από παράσταση σε παράσταση, η περιοδεία συνεχίστηκε και η οικογένεια ζούσε άνετα χάρη στις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Και η Άλις δεν ήταν η μόνη τριχωτή απόκληρη που έβγαζε χρήματα χάρη στην εμφάνιση της. Τότε, ο Λιονέλ, ο άνθρωπος με το πρόσωπο λιονταριού, και ο Τζοτζο, το αγόρι με το πρόσωπο σκύλου, ήταν πιο διάσημοι και οικονομικά επιτυχημένοι από την Άλις .

Οι ανταγωνιστές της είχαν επαγγελματίες υποστηρικτές και λόγω της καταγωγής τους από άλλες χώρες, είχαν πιο εξωτική γοητεία στο κοινό των ΗΠΑ από το κοριτσάκι από την Minnesota.

Σε ηλικία 5 ετών, οι τρίχες της Άλις είχαν μήκος 13 εκατοστά και όταν έγινε έφηβη είχαν φτάσει τα 20. Παρά την εξωτερική της εμφάνιση, μέσα της η Άλις ήταν πάντα το κορίτσι της διπλανής πόρτας, πάντα ευχάριστη και ευγενική. Οι δημοσιογράφοι την περιγράφουν σαν ένα έξυπνο και περίεργο παιδί, πάντα ζωηρό και λίγο θορυβώδες.

Αλλά δεν ήταν διασκεδάστρια. Δεν είχε θελήσει ποτέ να την εκθέσουν μπροστά στο κοινό και δεν το απολάμβανε καθόλου. Το 1915 η καριέρα της Άλις σαν διασκεδάστρια σε παραστάσεις με φρικιά έληξε. Η οικογένεια είχε βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να ζει άνετα και η Άλις μπόρεσε να επιστρέψει στην φυσιολογική της ζωή, αν και σύντομη.

Στις 13 Ιουνίου 1933, η Άλις πέθανε ήρεμα στο Dallas και η αιτία θανάτου της δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Ελπίζουμε ότι τα τελευταία της χρόνια, μακριά από τα φώτα της σκηνής, ήταν αρκετά για να αναπληρώσουν για την χαμένη παιδική της ηλικία.

Η μαμά είδε στον υπέρηχο την μύτη του μωρού της και την κατέβαλε ο τρόμος...Δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε στην γέννα!

Η Έιμι Πούλ όταν ήταν έγκυος είδε το υπερηχογράφημα των 20 εβδομάδων της, και παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν είδε τη μύτη του μωρού της...έμεινε άναυδη από τον τρόμο!

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν αργότερα, ότι ο γιος της είχε «απροσδόκητα μαλακό ιστό» που μεγάλωνε στο πρόσωπό του. Ένα παρόμοιο πρόβλημα, αντιμετώπισε και μια γυναίκα, όταν στα 15 της η μύτη της άρχισε να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα. Και οι δύο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες!

Ονόμασε τον γιο της Όλι, αφού γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας τον Φεβρουάριο του 2014. «Ήμουν τόσο έκπληκτη όταν τον κράτησα για πρώτη φορά, που σχεδόν δεν μπόρεσα να μιλήσω.

«Ήταν τόσο μικροσκοπικός, αλλά υπήρχε αυτή η τεράστια μύτη στο πρόσωπό του που έμοιαζε με μπάλα του γκολφ. Αρχικά, δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω. Αλλά ήξερα ότι θα τον αγαπούσα όπως κι αν έμοιαζε».

Μετά τη γέννηση του Όλι, η Έιμι έλαβε μια πληθώρα τρομακτικών σχολίων σχετικά με την κατάσταση του Όλι.

Οι ξένοι έλεγαν το μωρό άσχημο, ενώ άλλοι έλεγαν και χειρότερα.

Η μαμά είδε στον υπέρηχο την μύτη του μωρού της και την κατέβαλε ο τρόμος...Δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε στην γέννα!

«Μόλις μου είπε μια γυναίκα, ότι δεν θα έπρεπε να τον είχα γεννήσει ποτέ. Σχεδόν λύγισα από τα δάκρυα».

Μια μαγνητική τομογραφία διεξήχθη στο μικρό Όλι και οι γιατροί του διάγνωσαν encephalocele, μια σπάνια κατάσταση που είχε προκαλέσει μια σακούλα-σαν προεξοχή στον εγκέφαλο του μωρού και αναπτυσσόταν μέσα από μια ρωγμή στο κρανίο του.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, το μικρό παιδί (μόνο 21 μηνών την εποχή εκείνη) αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να τον βοηθήσουν να αναπνεύσει και να επισκευάσουν το κενό στο κρανίο του.

Η μαμά είδε στον υπέρηχο την μύτη του μωρού της και την κατέβαλε ο τρόμος...Δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε στην γέννα!

Ήταν μια αγχωτική στιγμή για τη μητέρα Έιμι, η οποία είπε:

«Φοβόμουν τόσο να αφήσω τον Όλι να υποβληθεί σε μια τόσο σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Δεν μπορούσα να αντέξω στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τον χάσω. Αλλά οι γιατροί μου εξήγησαν ότι δεν διατρέχει τον κίνδυνο να προσβληθεί από κάποια λοίμωξη».

Μετά τη επέμβαση, ο Όλι είχε ένα μεγάλο ζιγκ-ζαγκ πάνω στο κεφάλι του.

Η Έιμι λέει: «Πρέπει να είχε πονέσει πολύ, αλλά απλώς χαμογελούσε και γελούσε».

Ο Όλι , που η Έιμι τον λέει Πινόκιο της πραγματικής ζωής, τα πηγαίνει πολύ καλύτερα μετά την εγχείρηση.
Παρόλο που πιθανόν να χρειαστεί πρόσθετες εγχειρήσεις στο μέλλον, οι γιατροί περιμένουν να δουν πώς αναπτύσσεται το κρανίο του πριν επιχειρήσουν άλλες επεμβατικές μεθόδους.

Η μητέρα του ανησυχεί για πιθανό εκφοβισμό που μπορεί να δεχτεί αργότερα στο σχολείο, όμως λέει:

Η μαμά είδε στον υπέρηχο την μύτη του μωρού της και την κατέβαλε ο τρόμος...Δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε στην γέννα!

«Ο Όλι είναι ένα μοναδικό, έξυπνο, αστείο μικρό αγόρι και με εκπλήσσει κάθε μέρα. Είναι ο μικρός Πινόκιο μου και δεν θα σταματήσω ποτέ να τον αγαπώ!»

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share