Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ενώ οδηγούσε το αγροτικό του που μετέφερε αγελάδες έγινε το απίστευτο! Η αντίδρασή του θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Αδιανόητο!

15 Ιανουαρίου 2020 13:45
Ενώ οδηγούσε το αγροτικό του που μετέφερε αγελάδες έγινε το απίστευτο! Η αντίδρασή του θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Στο δρόμο μπορείς να συναντήσεις πολλά περίεργα, είτε αστεία, είτε τρομακτικά είτε κάποια που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση αυτών των οδηγών που είδαν να περνά μπροστά από τα μάτια τους ένα κοπάδι από αγελάδες! Και ναι, αυτό πρόκειται για ένα αστείο περιστατικό σε αντίθεση με αυτό που βίωσε ένα ζευγάρι στη Νότια Αφρική όταν ένα λιοντάρι επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου τους.

Ο οδηγός λοιπόν που αποθανάτισε αυτό το θέαμα βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο όταν ξαφνικά είδε αγελάδες να πληθαίνουν και να γεμίζουν σχεδόν όλη τη λεωφόρο. Στην αρχή προσπαθούσε να βρει από που το έσκασαν και βρέθηκαν εκεί, όταν όμως γύρισε το κεφάλι του από την άλλη πλευρά του δρόμου η απορία του λύθηκε. Στην άλλη πλευρά υπήρχε ένα αγροτικό όχημα από το οποίο είχαν "δραπετεύσει" τα αξιολάτρευτα θηλαστικά με την διαφορά πως ο οδηγός δεν το είχε αντιληφθεί κι έτσι συνέχιζε ανενόχλητος την πορεία του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Απομάκρυναν τα μωρά αυτής της αγελάδας και ξεκίνησε να τρέχει πίσω από το κλουβί! Θα δακρύσετε όταν το δείτε...

Μια μητέρα αγελάδα κυνηγάει τα μοσχαράκια της καθώς απομακρύνονται από εκείνη με ένα τρέιλερ. Το βίντεο συγκινεί όσους το βλέπουν.

Στο βίντεο, που κυκλοφορεί από τη Safe, μια οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων, η μητέρα αγελάδα κινείται γρήγορα πίσω από το τρέιλερ σε μια προσπάθειά της να μην απομακρυνθεί από τα παιδιά της. Κάτι παρόμοιο έκανε και μια έγκυος αγελάδα, όταν πήδηξε από το φορτηγό που την πήγαινε για σφαγή

Σύμφωνα με τη Safe, οι αγελάδες στεναχωριούνται πολύ όταν διαχωρίζονται από τα μοσχαράκια τους.

Η οργάνωση δηλώνει ότι ο πόνος του αποχωρισμού των παιδιών τους δεν είναι διαφορετικός από αυτόν που νιώθουν οι άνθρωποι.

Η RSPCA δηλώνει ότι οι αγελάδες συχνά διαχωρίζονται από τα παιδιά τους για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών καθώς και για να ρυθμιστεί η πρόσληψη τροφής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αρκετό πρωτόγαλα.

Η διαδικασία διαχωρισμού είναι αγχωτική τόσο για τα μοσχαράκια όσο και για τη μητέρα, γι’ αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε ένα κατάλληλο χρονικό πλαίσιο ώστε να ελαχιστοποιηθεί η στενοχώρια τους.

Πήραν τα μωρά αυτής της αγελάδας και τότε ξεκίνησε να τρέχει πίσω από το κλουβί! Θα δακύσετε όταν το δείτε...

Η συνήθης πρακτική της γαλακτοκομικής βιομηχανίας είναι να διαχωρίσει τα μοσχαράκια από τη μητέρα τους μέσα σε δώδεκα ώρες από τη γέννησή τους.

“Ο διαχωρισμός εντός 24 ωρών από τη γέννηση παρεμποδίζει την ανάπτυξη του δεσμού αγελάδας- μοσχαριού και έτσι μειώνει τη δυσκολία διαχωρισμού,” δηλώνει ο ιστότοπος του οργανισμού.

“Οι αγελάδες θα αντιδράσουν πιο έντονα αν το μοσχάρι τους διαχωριστεί σε μεγαλύτερη ηλικία, π.χ. στις τέσσερις ημέρες μετά τη γέννησή του.”

Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μετά το διαχωρισμό του μοσχαριού στις δύο εβδομάδες σε σύγκριση με το διαχωρισμό του την πρώτη ημέρα.

Τα μοσχάρια που μεγαλώνουν με τις μητέρες τους είναι γνωστό ότι εμφανίζουν λιγότερο ακανόνιστες συμπεριφορές, είναι πιο παιχνιδιάρικα και έχουν βελτιωμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, παίρνουν περισσότερο βάρος και έχουν καλύτερη υγεία με χαμηλότερα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Άντρες πίνουν ούρα αγελάδας και υποστηρίζουν ότι μπορούν να γιατρευτούν από...Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Στην Ινδία οι αγελάδες θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως «ιερά» ζώα. Βέβαια, αυτό δεν συνάδει με το να πίνει κανείς τα ούρα τους «για να γιατρέψει» ή «για να προστατευθεί από» πάσα νόσο. Και όμως υποστηρίζουν ότι κάνει καλό στην υγεία!

Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν ότι πίνοντας ούρα αγελάδας έχουν καλύτερη υγεία. Και όσο αστείο ακούγεται, άλλο τόσο οφείλει να μας προβληματίσει όλους. Το ίδο συνέβη και με έναν άντρα, ο οποίος έπινε τα ούρα του και υποστήριζε ότι νιώθει πιο νέος και υγιής!

Ένας από τους «πρωταγωνιστές» του παραπάνω βίντεο, ο υπερ-ορθόδοξος πιστός του Ινδουισμού, Τζαιράμ Σινγκάλ, ισχυρίζεται ότι καταναλώνει ούρα αγελάδας καθημερινά εδώ και δέκα χρόνια. Λέει ότι τα ούρα αγελάδας «γιατρεύουν» πολλές ασθένειες και προστατεύουν προληπτικά από ακόμα περισσότερες. Μάλιστα, «αποκαλύπτει» ότι παλιότερα είχε διαβήτη, αλλά τώρα πια έχει γίνει καλά, επειδή πίνει ούρα αγελάδας!

Άντρες πίνουν ούρα αγελάδας και υποστηρίζουν ότι μπορούν να γιατρευτούν από...

Αυτό ακούγεται αστείο, αλλά μόνο για γέλια δεν είναι. Μάλλον για κλάματα. Η παιδεία και η σωστή ενημέρωση για κάθε αντικείμενο, αλλά πολύ περισσότερο για θέματα υγείας, θα έπρεπε να είναι πρωτεύον μέλημα κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Βαθιά θρησκόληπτες και «μεσαιωνικές» αντιλήψεις, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του κόσμου, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά μέσω της διάδοσης της γνώσης και των επιστημονικών αποδείξεων.

Διανύουμε τον 21ο αιώνα και θρησκόληπτοι άνθρωποι στην Ινδία πίνουν ούρα αγελάδας για καλύτερη υγεία…

Άντρες πίνουν ούρα αγελάδας και υποστηρίζουν ότι μπορούν να γιατρευτούν από...

«Λεπτομέρεια» στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο Τζαιράμ προσπαθεί να εμφιαλώσει, να αποστειρώσει και να πουλήσει τα ούρα από τις αγελάδες στο κοπάδι του, για να βγάλει λεφτά. Εκείνος και οι συνεργάτες του, υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν τα ούρα από οποιαδήποτε αγελάδα γι’ αυτό τον σκοπό, παρά μόνο τα ούρα από παρθένα αγελάδα!

Το να πίνει κανείς ούρα αγελάδας είναι μια παμπάλαια παράδοση των Ινδουιστών, η οποία, ευτυχώς, έχει σχεδόν απαλειφθεί με το πέρασμα των χρόνων και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη Άγρα της βόρειας Ινδίας, στο κρατίδιο του Uttar Pradesh.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share