Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτή η γιαγιά περιπλανιόταν στους δρόμους λέγοντας συνέχεια ότι η κόρη της έχει γεννήσει! Κανείς δεν φανταζόταν ότι...

Θα σας συγκινήσει η συνέχεια!

10 Ιανουαρίου 2020 10:49
Αυτή η γιαγιά περιπλανιόταν στους δρόμους λέγοντας συνέχεια ότι η κόρη της έχει γεννήσει! Κανείς δεν φανταζόταν ότι...

Μια γιαγιά περιπλανιόταν στους δρόμους και έλεγε συνέχεια ότι η κόρη της έχει γεννήσει. Αυτό που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην συνέχεια ραγίζει καρδιές!

Οι γιαγιάδες φέρουν ειδικής μεταχείρισης λόγω ηλικίας, και δεν χρειάζεται να τις επιπλήττουμε για τις πράξεις τους, όπως έκανε αυτή η γυναίκα όταν μια γιαγιά πλήρωνε με κέρματα στο σούπερμαρκετ. Ποτέ δεν ξέρετε από τι μπορεί να υποφέρουν...

Ήταν μέσα Σεπτέμβρη στη Νότιο Κορέα, όταν ο αστυφύλακας Πάκ που μόλις είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο Σώμα είχε «βαρύνει» λίγο μετά το μεσημεριανό του. Εκείνη την ώρα όμως, το αφεντικό του, ο αξιωματικός Κιμ, έλαβε ένα τηλεφώνημα για μια παράξενη ηλικιωμένη που περιπλανούνταν επί μία ώρα στο ίδιο σημείο.

Την ώρα που έμπαινε στο περιπολικό, ο Πάκ θεώρησε πως η γυναίκα είχε απλά χαθεί, ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που θα λύνονταν άμεσα και χωρίς επιπλοκές.

Όταν έφτασε στο σημείο, είδε τη γυναίκα να κρατά δύο μπόγους, ενώ δεν μπορούσε να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις του ίδιου και του συνεργάτη του: ποια ήταν, που έμενε ή που ήθελε να πάει. Απλά επαναλάμβανε ότι η κόρη της μόλις είχε γεννήσει, αλλά δε θυμόταν καν το όνομά της, κρατώντας σφιχτά τους μπόγους στην αγκαλιά της. Ήταν εμφανές πως έπασχε από Αλτσχάιμερ…

Αδυνατώντας να λάβει οποιαδήποτε αξιόπιστη πληροφορία, ο Πάκ άρχισε να ψάχνει για στοιχεία που θα τον βοηθούσαν να ταυτοποιήσει την ανήσυχη γυναίκα και τότε ήταν που παρατήρησε ότι εκείνη φορούσε παντόφλες. Ίσως τελικά να μην έμενε πολύ μακριά από το σημείο, οπότε την τράβηξε μία φωτογραφία και άρχισε να ρωτά τους περαστικούς αν την γνωρίζουν.

Στο ενδιάμεσο, προσπάθησε να την οδηγήσει στο περιπολικό ώστε να καθίσει για να ξεκουραστεί και να αφήσει τους μπόγους που έμοιαζαν ασήκωτοι, αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποχωριστεί το πολύτιμο φορτίο της.

Αρκετές ώρες αργότερα, επιτέλους βρήκαν κάποιον που ίσως τους βοηθούσε να την αναγνωρίσουν. Έμαθαν το όνομα και τη διεύθυνσή της, ακόμη και το όνομα του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η κόρη της.

Έξι ώρες είχαν περάσει μέχρι η γυναίκα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να δει την κόρη και το εγγόνι της. Άφησε να βγει ένας αναστεναγμός ανακούφισης και αμέσως άρχισε να ξετυλίγει τους μπόγους. Το περιεχόμενό τους έκανε ακόμη και τους αστυφύλακες να δακρύσουν… Μέσα υπήρχε μία παγωμένη σούπα με φύκια, λαχανικά και ρύζι. Στην Κορέα, η σούπα από φύκια είναι το παραδοσιακό φαγητό που δίνουν στις μητέρες αμέσως μετά τη γέννα γιατί είναι πλούσια πηγή ασβεστίου.

Αυτή η γυναίκα, που δε θυμόταν καν το όνομά της, ενστικτωδώς γνώριζε ότι έπρεπε να πάει την σούπα στην κόρη της…

Αυτή η 92χρονη γιαγιά πήρε ένα πινέλο στα χέρια της. Αυτό που έκανε δεν μπορούν να το κάνουν ούτε 20άρηδες!

Αυτή η 92χρονη γιαγιά πήρε ένα πινέλο στα χέρια της - Αυτό που έκανε μετά δεν μπορούν να το κάνουν ούτε 20άριδες!

Μία γιαγιά καλλιτέχνης 90 ετών παρακαλώ. Κάτοικος της Λούκα, ενός χωριού της Τσεχίας, έχει βάλει στόχο να κάνει τη γενέτειρά της τόσο γοητευτική και ξεχωριστή με την τέχνη της που περνάει κάθε άνοιξη και καλοκαίρι τον χρόνο της διακοσμώντας παράθυρα και κουφώματα με μαγευτικά σχέδια. Ο γιαγιάδες είναι αξιολάτρευτες και κάποιε φορές κάνουν πράγματα που δεν κάνουν ακόμα και μικρότεροι όπως αυτές οι γιαγιάδες που ήθελαν να γιορτάσουν την φιλία τους. Αυτό που έκαναν ξεπερνά κάθε λογική!

Μία καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Άνεζκα Κασπάρκοβα, είναι πρώην αγρότισσα. Πήρε αυτό το χόμπι από μια άλλη γυναίκα της περιοχής η οποία και της είπε όλα τα μυστικά της. Χρησιμοποιώντας έντονο μπλε χρώμα και ένα μικρό πινέλο, δημιουργεί ζωγραφίζοντας περίπλοκα μοτίβα λουλουδιών. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή τέχνη του Μοράβιαν (νότια Τσεχία).

Παρά την επίτευξη τόσο της τοπικής όσο και της μεγάλης ανά τον κόσμο αναγνώρισής της, η γιαγιά επιμένει ότι αυτό που κάνει πρόκειται αποκλειστικά για ευχαρίστηση. «Είμαι καλλιτέχνης», δήλωσε στα τσεχικά ΜΜΕ. «Απλά το απολαμβάνω και θέλω να βοηθήσω».

Αυτή η γιαγιά καλλιτέχνης μας αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και πως αν αγαπάς πραγματικά κάτι μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις. Ένα μεγάλο μπράβο!

Η γιαγιά καλλιτέχνης και το έργο της μέσα σε 15 φωτογραφίες:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share