Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Πήγε φυλακή για τρία βαζάκια μέλι!

Τι συνέβη;

31 Δεκεμβρίου 2019 19:12
Αδιανόητο: Πήγε φυλακή για τρία βαζάκια μέλι!

Έχουμε ακούσει για πολλές περίεργες περιπτώσεις φυλάκισης, μια εξ αυτών αφορά τον νόμο που ήθελαν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και θα υπέβαλε ποινή 2 χρόνια φυλάκισης για όσους έβριζαν τα θεία.

Σαν την περίπτωση που ακολουθεί όμως δεν ξανάγινε!

Μια μικρή περιπέτεια πέρασε ο Λίον Χότον όταν επέστρεψε από τις χειμερινές του διακοπές στη Τζαμάικα, όπου πήγε να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Και αυτό γιατί θέλησε να μεταφέρει στο Μέριλαντ, τεχνητό μέλι –όπως είχε κάνει αρκετές φορές παλαιότερα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος άρχισε να μυρίζει το σακίδιό του. Στον έλεγχο που ακολούθησε, οι τελωνιακοί υπάλληλοι βρήκαν τρία μεγάλα μπουκάλια με σαφή επισήμανση ότι περιείχαν μέλι.

μέλι

Ωστόσο, τέθηκε υπό κράτηση καθώς οι Αρχές υποψιάστηκαν ότι πρόκειται για υγρή μεθαμφεταμίνη και τα ύποπτα υγρά στάλθηκαν σε εργαστήριο για να αποδειχθεί επισήμως τι περιείχαν.

Τα αποτελέσματα ενός εργαστηρίου στο Μέριλαντ βγήκαν έπειτα από δύο εβδομάδες. Κι ήταν αρνητικά. Ο Λέον Χάουγκτον πίστεψε ότι η περιπέτειά του θα τελείωνε. Έκανε λάθος.

Καταρχάς, το εργαστήριο που χρησιμοποιήθηκε για τα πρώτα τεστ δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένο για να αναλύσει τα υγρά. Χρειάστηκε, επομένως, να σταλούν τα μπουκάλια σε ένα δεύτερο εργαστήριο, στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Από την άλλη, η σύλληψη του Τζαμαϊκανού, που διέθετε πράσινη κάρτα, η οποία του επιτρέπει να διανέμει νόμιμα στις ΗΠΑ, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια διαδικασία από τις μεταναστευτικές αρχές, με τις οποίες ο δικηγόρος του δυσκολεύτηκε πολύ να επικοινωνήσει.

Ο λόγος; Η αμερικανική διοίκηση δοκιμαζόταν εκείνη την περίοδο από το «shutdown», την παράλυση των δημόσιων υπηρεσιών, που είχε προκαλέσει το μπρα ντε φερ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

μέλι κουτάλι

Τελικά, οι αναλύσεις που έγιναν στη Τζόρτζια επιβεβαίωσαν πως ο Λέον Χάουγκτον μετέφερε πράγματι μέλι. Αφέθηκε ελεύθερος στις 21 Μαρτίου, 82 ημέρες μετά την επιστροφή του από τις διακοπές.

Έπειτα από σχεδόν 3 μήνες φυλάκισης, μακριά από τη σύντροφο και τα παιδιά του, έχασε και τις δύο δουλειές του, ως καθαριστής και οικοδόμος.

«Μου κατέστρεψαν τη ζωή» είπε ο ίδιος στη Washington Post.

Οι απίστευτες απαιτήσεις θανατοποινιτών!

Οι "εγκληματίες" που έχουν τεθεί σε άμεση θανατική ποινή έχουν μόνο ένα δικαίωμα πριν την εκτέλεσή τους, να ζητήσουν το τελευταίο γεύμα των ονείρων τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν λιτοί, υπήρχαν όμως και κάποιοι που οι απαιτήσεις τους ήταν πέρα για πέρα παράλογες γι' αυτό και έμειναν στην ιστορία.

10. Ρόμπερτ Μπιούελ
Μπιούελ
Έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εξαιτίας του βιασμού και της δολοφονίας ενός 11χρονου αγοριού. Αν και είχε ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 121 ετών για σωρεία βιασμών, μέχρι και την ημέρα εκτέλεσής του υποστήριζε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Μπιούελ επέλεξε ως τελευταίο γεύμα μία και μόνο ελιά. Απαίτησε όμως να έχει αφαιρεθεί το κουκούτσι.

9. Οντέλ Μπαρνς Τζούνιορ

Τζούνιορ

Οι εντός και εκτός φυλακών υπεύθυνοι για την προετοιμασία «ειδικών γευμάτων» για μελλοθάνατους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά στην περίπτωση του Μπαρνς. Πολύ απλά διότι η απάντησή του στην ερώτηση «τι θα ήθελες να απολαύσεις» ήταν απρόσμενη. «Ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο».

8. Σαντάμ Χουσεΐν

Σαντάμ

Καταδικάστηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2006. Αρνήθηκε πεισματικά τα «πλουσιοπάροχα» γεύματα και προτίμησε τις τελευταίες του ημέρες να τραφεί μόνο με βραστό ρύζι.

7. Ρόμπερτ Μάντεν

Μάντεν

Θα ακουστεί παράλογο και ανεξήγητο, είναι όμως η αλήθεια. Αν και καταδικάστηκε για δολοφονία, είχε την ευαισθησία να ζητήσει να δοθεί το τελευταίο του γεύμα σε έναν άστεγο της επιλογής των φρουρών της φυλακής. Για κάποιον περίεργο λόγο, το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό…

6. Ουόλτερ ΛαΓκραντ

ΛαΓκράντ

Αν μη τι άλλο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «ευκαιρία» που του δόθηκε και παρήγγειλε 16 φέτες μπέικον, έξι αυγά, τηγανίτες, μπριζόλες, παγωτό φράουλα, τρία διαφορετικά αναψυκτικά και καφέ με δύο κουταλιές ζάχαρη. Πήγε… χορτάτος.

5. Τζέιμς Έντουαρντ Σμιθ

ΛαΓκράντ

Καταδικάστηκε για ληστεία και δολοφονία στο Χιούστον και εκτελέστηκε το 1990. Άφησε άφωνο το προσωπικό της φυλακής όταν ζήτησε να του φέρουν για το τελευταίο του γεύμα μια χούφτα υγρού χώματος. Σύμφωνα με τις Αρχές το προόριζε για ένα ειδικό τελετουργικό, οπότε το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό. Την έβγαλε με γιαούρτι.

4. Ντέλμπερτ Τιγκ Τζούνιορ

Σμιθ

Μέχρι και λίγες ώρες πριν την εκτέλεσή του, ο 35χρονος θανατοποινίτης ήταν κάθετα αντίθετος με «ένα τελευταίο γεύμα» και προτιμούσε να περάσει τον χρόνο στο κελί του. Ο ύστατος τηλεφωνικός αποχαιρετισμός της μητέρας του, άλλαξε τα δεδομένα. Για να μην της χαλάσει το χατίρι, παρήγγειλε και έφαγε ένα τσιζμπεργκερ.

3. Τζέφρι Ντίλιγχαμ

Τιγκ

Ίσως το πιο πλουσιοπάροχο γεύμα θανατοποινίτη στην ιστορία. Ο Ντίλιχαμ ζήτησε: ένα τριπλό τσίζμπεργκερ χωρίς μαγιονέζα, μια μεγάλη μερίδα τηγανιτές πατάτες, λαζάνια, σκορδόψωμο, μακαρόνια ογκρατέν, τρία ψωμάκια με κανέλα, πέντε αυγά και… (κρατηθείτε), οκτώ milk shakes.

2. Τόμας Γκράσο

Γκράσο

Ένας ακόμη θανατοποινίτης που προσπάθησε να «αυτοκτονήσει» με μεγάλη ποσότητα φαγητού. Ο Γκράσο ζήτησε και έφαγε ένα διπλό τσιζ από τα Burger King, 24 μαγειρεμένα μύδια, μισή πίτα, ένα μάνγκο, μπόλικη ποσότητα σαντιγύ, ενώ ήπιε και ένα τεράστιο milk shake. Παρόλα αυτά «έφυγε» δυσαρεστημένος και εκνευρισμένος καθώς είχε παραγγείλει συγκεκριμένη κονσέρβα με μακαρόνια και κεφτές, αλλά οι υπάλληλοι έκαναν λάθος και του έφτιαξαν μια μακαρονάδα. Ο Γκράσο έμεινε στην ιστορία για την περίφημη ατάκα, λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή του. «Δεν πήρα τα Spaghetti-O’s που ζήτησαν, αλλά μακαρονάδα. Ο Τύπος θα πρέπει να το αναφέρει αυτό για να το μάθει ο κόσμος».

1. Ράσελ Μπρούερ

Μπρούερ

Ο θανατοποινίτης εξαιτίας του οποίου μπήκαν κάποιοι περιορισμοί σχετικά με την ποσότητα του φαγητού που δικαιούνται οι μελλοθάνατοι των φυλακών του Τέξας. Γιατί; Πολύ απλά διότι παρήγγειλε τηγανητό κοτόπουλο με κρεμμύδια και σάλτσα, ένα τριπλό τσίζμπεργκερ, μια τεράστια ομελέτα με κρέας και λαχανικά, μπάμιες (!), μισή φραντζόλα ψωμί, μοσχαρίσιο κρέας περιλουσμένο με σάλτσα μπάρμπεκιου, μία πίτσα, τρία φαχίτας, τρία αναψυκτικά, φυστικοβούτυρο και παγωτό. Δεδομένης της κατάστασης, όλες του οι επιθυμίες τηρήθηκαν κατά γράμμα και καμμιά δεκαριά φρουροί κουβάλησαν σε δίσκους και σέρβιραν το φαγητό. Φανταστείτε τον εκνευρισμό τους όταν ο Μπρούερ τους είπε «δεν έχω όρεξη». Δεν έφαγε ούτε μπουκιά…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share