Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Ένας χιμπατζής συναντά μετά από χρόνια τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν και...κάνει κάτι απίστευτο!

Θα λυγίσετε!

24 Δεκεμβρίου 2019 21:40
Ένας χιμπατζής συναντά μετά από χρόνια τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν και...κάνει κάτι απίστευτο!

Αυτός ο χιμπατζής όταν είδε ξανά τους δύο ανθρώπους που τον φρόντισαν όταν η μητέρα του τον εγκατέλειψε, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κραυγές. Το βίντεο συγκινεί!

Οι χιμπατζήδες και οι μαιμούδες φέρονται σαν άνθρωποι και έχουν τρομερή αντίληψη, όπως και αυτή η μαιμού που προσπαθεί να σπάσει το τζάμι στο κλουβί της! Ο Λιμπάνι, ο χιμπατζής, απολάμβανε το χυμό του όταν άκουσε κάποιον να φωνάζει το όνομά του.

Τότε, ο χιμπατζής γύρισε και είδε τον Χόρχε, έναν από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην ανατροφή του.

Ο Λιμπάνι χαμογελάει και πηδάει στον Χόρχε για να του δώσει μια αγκαλιά.

Ένας χιμπατζής συναντά μετά από χρόνια τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν και...κάνει κάτι απίστευτο!

Ο χιμπατζής τυλίγει τα χέρια του σφιχτά γύρω από το λαιμό του άνδρα και τα πόδια του γύρω από τη μέση του.

Ο Λιμπάνι όταν βλέπει τη σύζυγο του Χόρχε, την Τάνια, να μπαίνει στο δωμάτιο, βγάζει μια κραυγή ενθουσιασμού και δίνει και σ’ αυτήν μια αγκαλιά.

Το συγκινητικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο Instagram από το Zoological Wildlife Foundation στο Μαϊάμι, και αναφέρει ότι το ζευγάρι φρόντιζε το ζώο κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Ο Λιμπάνι μένει τώρα στον ζωολογικό κήπο, αλλά βλέπει τακτικά το ζευγάρι, το οποίο τον επισκέπτεται συχνά. Και παρόλο που μπορεί να περάσουν μήνες μεταξύ των επισκέψεών τους, το ίδρυμα δήλωσε ότι η αντίδραση του Λιμπάνι είναι «πάντοτε η ίδια» όταν βλέπει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Μαϊμούδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν λεοπάρδαλη από πηγάδι βάθους 8 μέτρων!

Μια ηρωική πράξη έκαναν μαϊμούδες στην Δυτική Ινδία όταν είδαν μια λεοπάρδαλη σε ένα πηγάδι 8 μέτρων. Την έσωσαν κυριολεκτικά από σίγουρο πνιγμό!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Το παιδί που κάνει παρέα με άγρια λεοπάρδαλη! (Βίντεο)

Κάποιες μαϊμούδες, λοιπόν, ειδοποίησαν τους ντόπιους για να βοηθήσουν την δύσμοιρη λεοπάρδαλη.Έβγαζαν ήχους και πήδαγαν πολύ γρήγορα γύρω από ένα πηγάδι στον ναό Σικάρ στο Ρατζαστάν της δυτικής Ινδίας.

Μαϊμούδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν λεοπάρδαλη από πηγάδι βάθους 8 μέτρων!

Μαϊμούδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν λεοπάρδαλη από πηγάδι βάθους 8 μέτρων!

Οι επισκέπτες πήγαν κοντά στο πηγάδι όταν είδαν την «ασυνήθιστη συμπεριφορά» των μαϊμούδων, θεωρώντας ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Τότε είδαν την λεοπάρδαλη να πνίγεται στον πάτο του πηγαδιού!

Μαϊμούδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν λεοπάρδαλη από πηγάδι βάθους 8 μέτρων!

Οι επισκέπτες αμέσως κάλεσαν ειδικούς για να βοηθήσουν και να απελευθερώσουν την λεοπάρδαλη. Μετά από πολλές προσπάθειες η λεοπάρδαλη κατάφερε να ανέβει στην σκάλα και να σκαρφαλώσει στην επιφάνεια.

«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό στις 6 π.μ. στις 11 Ιουνίου. Αμέσως στείλαμε μια σωστική ομάδα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκεσε περίπου 1 ώρα», ανέφερε ο υπεύθυνος του κέντρου διάσωσης.

Οι ντόπιοι και οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκοινί και μια σκάλα για να σώσουν την λεοπάρδαλη, που μόλις βγήκε έγινε καπνός!

Μαϊμούδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν λεοπάρδαλη από πηγάδι βάθους 8 μέτρων!

Μαϊμού προσπαθεί να... "απαυτώσει" ελάφι! Λίγα λεπτά μετά συμβαίνει το απίστευτο!

Είναι από τα περιστατικά που συναντάς μόνο στην φύση και μπορούν να σε τρελάνουν! Μαϊμού να προσπαθεί να το κάνει με ελάφι! Ιάπωνες και Γάλλοι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν στη φύση μια άγρια αρσενική μαϊμού μακάκο, που προσπαθούσε να ζευγαρώσει όχι με ένα αλλά με δύο θηλυκά ελάφια (διαδοχικά, όχι ταυτόχρονα!), καβαλώντας πάνω στις πλάτες τους σε στιλ ροντέο.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση απόπειρας σεξουαλικής επαφής ανάμεσα σε διαφορετικά είδη ζώων και η δεύτερη φορά που κινηματογραφείται κάτι τέτοιο. Απίστευτο: Χιμπατζής οδηγάει...segway! (Video)

Τελικά ο νεαρός μακάκος -που ήταν χαμηλά στην άτυπη ιεραρχία των αρσενικών της ομάδας του και μάλλον είχε απελπιστεί επειδή δεν μπορούσε να βρει σύντροφο από το είδος του- δεν τα κατάφερε σε καμία από τις δύο προσπάθειές του για συνουσία, αν και εκσπερμάτωσε στην πλάτη του ενός ελαφιού.

Παρόλα αυτά, πρόλαβε να αποκτήσει αίσθημα ιδιοκτησίας, καθώς φάνηκε να ζηλεύει, όταν αργότερα άλλες ανταγωνίστριες μαϊμούδες επίσης γυρόφερναν τα δύο ελάφια.

Στο παρελθόν, έχουν αναφερθεί παρεμφερείς «αταίριαστες» περιπτώσεις, όπως ελέφαντες να προσπαθούν να ζευγαρώσουν με ρινόκερους, ενυδρίδες με κορμοράνους, φώκιες με πιγκουίνους και χιμπατζήδες με βατράχους!

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στη νήσο Γιακουσίμα στα νότια της Ιαπωνίας και οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρί Πελέ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ζωολογίας «Primates».

Παραμένει ασαφές γιατί οι μακάκοι ενίοτε καταφεύγουν σε αυτή τη συμπεριφορά (μάλλον για λόγους σεξουαλικής στέρησης) και αν κερδίζουν κάτι.

Πάντως τα δύο είδη έχουν αναπτύξει σχέσεις, καθώς τα ελάφια τρώνε στο έδαφος τα φρούτα που οι μαϊμούδες ρίχνουν από τα δέντρα και οι τελευταίες καμία φορά πηδάνε στις πλάτες των ελαφιών με παιχνιδιάρικη διάθεση (που φαίνεται πως κάποιες φορές δεν μένει μόνο παιχνιδιάρικη...).

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share