Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έριξε νερό με έναν κουβά στο ποτάμι! Αυτό που έγινε 1 δευτερόλεπτο μετά σοκάρει και τον πιο ψύχραιμο!

Θα σας κοπεί η ανάσα!

20 Δεκεμβρίου 2019 08:39
Έριξε νερό με έναν κουβά στο ποτάμι! Αυτό που έγινε 1 δευτερόλεπτο μετά σοκάρει και τον πιο ψύχραιμο!

Γνωρίζουμε πως όταν ρίξεις νερό μέσα σε... νερό, δεν συμβαίνει το παραμικρό!. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως θα γίνει κάτι που θα σας σοκάρει!

Ο άνδρας της ιστορίας μας αποφάσισε να ρίξει νερό με έναν κουβά σε ένα ποτάμι στη Φλόριντα και τότε άρχισαν να φαίνονται κάτι σαν μικρές εκρήξεις μέσα σε αυτόν.

Όχι δεν ήταν κάποιο μυστηριώδες πλάσμα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά μανάτοι. Συγκεκριμένα αυτό το είδος ζει στα νερά της Φλόριντα και λόγω του ότι να νερά του ποταμού ήταν ήρεμα και ο τύπος άνδρας έριξε το νερό κουνήθηκαν γιατί διατάραξε την... ησυχία τους!

Παρότι οι αντιπρόσωποι των σειρηνοειδών τριχεχίδες και ντιγκονγκίδες (ή αλικορίδες) μοιάζουν πολύ και καλούνται εξίσου "θαλάσσιες αγελάδες", έχουν διαφορές όσον αφορά το σχήμα του κρανίου και της ουράς. Το ντιγκόνγκ, που είναι και μικρότερο σε μέγεθος, έχει ουρά διχαλωτή, που στο σχήμα μοιάζει με την ουρά της φάλαινας, ενώ ο μανάτος έχει ουρά με σχήμα κουπιού. Οι μανάτοι ζυγίζουν από 500 κιλά έως 1 τόνο.

Ο μανάτος είναι αργοκίνητος, περίεργος και καθόλου επιθετικός. Τη μισή μέρα κοιμάται μέσα στο νερό, κι ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα κάθε 20 λεπτά.

Από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, οι μανάτοι των Δυτικών Ινδιών αποδημούν στα ποτάμια της Φλόριντα. Ο μανάτος μπορεί να ζήσει και σε αιχμαλωσία.

Δείτε το απίθανο βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share