Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Απίστευτο: Αυτή η λάμπα έχει τη δική της σελίδα στο Facebook! Ο λόγος; Θα σας σοκάρει!

Αδιανόητο!

4 Δεκεμβρίου 2019 15:32
Απίστευτο: Αυτή η λάμπα έχει τη δική της σελίδα στο Facebook! Ο λόγος; Θα σας σοκάρει!

Μείναμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην είδηση πως μια απλή λάμπα έχει δική της σελίδα στο Facebook και βιντεοσκοπείται με μια κάμερα 24 ώρες το 24ωρο.

Η μικροσκοπική αυτή λάμπα είναι 4 watt και έχει κλείσει 110 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, κάτι το οποίο γιορτάστηκε με ένα μεγάλο πάρτι! Μάλιστα, υπάρχει και ένα ακόμη μικρό μυστικό για να παράγει φως μια λάμπα χωρίς ρεύμα!

Ο λαμπτήρας αυτός έλαμψε για πρώτη φορά το 1901, όταν δόθηκε εν είδει δωρεάς στον πυροσβεστικό σταθμό του Λίβερμορ, στο Σαν Φρανσίσκο.

«Στο βιβλίο επισκεπτών μας έχουμε σχόλια ανθρώπων από τη Γερμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Αγγλία, από οπουδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί», λέει με υπερηφάνεια ο πρώην αρχιπυροσβέστης του σταθμού, Λιν Όουενς, ο οποίος είχε αναλάβει να επιβλέπει και το λαμπτήρα επί 30 χρόνια.

Η μοναδική ερώτηση, της οποίας την απάντηση δεν γνωρίζει ο Όουενς, είναι… «πώς γίνεται η λάμπα να καίει επί τόσα χρόνια;». Λέει ότι πολλοί επιχείρησαν να δώσουν μια εξήγηση, όμως κανείς δεν κατέληξε σε κάποιο πειστικό συμπέρασμα.

Ο ίδιος ο Όουενς υποθέτει ότι «ίσως έχει κρατήσει τόσο πολύ επειδή κανείς δεν την αναβοσβήνει.»

λάμπα πυροσβέστης

Η παλιά ιστορία του μικρού λαμπτήρα

Ο λαμπτήρας αιωρείται σε ύψος πέντε μέτρων, μέσα στον πυροσβεστικό σταθμό, και φυσικά κανείς δεν φθάνει χωρίς σκάλα το διακόπτη, που βρίσκεται στη βάση του.

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1890 από τη Shelby Electrics Company του Οχάιο και είναι από φυσητό γυαλί.

Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας του Λίβερμορ τον δώρησε στον τοπικό σταθμό της Πυροσβεστικής, η οποία μέχρι τότε χρησιμοποιούσε λάμπες κηροζίνης.

Προκειμένου στο σταθμό να μην επικρατεί απόλυτο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες τον άφηναν αναμμένο όλο το 24ωρο.

Η ύπαρξη του λαμπτήρα που δεν σβήνει ποτέ άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό, όταν ένας ρεπόρτερ τοπικής εφημερίδας άρχισε να διερευνά τα αίτια της «μακροζωίας» του, γράφοντας ότι θα πρέπει να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

λάμπα 110 χρόνια

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η λάμπα έσβησε κάποτε, «για 7 με 8 λεπτά», σύμφωνα με τον Όουενς, όταν ο σταθμός μετακινήθηκε σε νέο κτίριο.

Έκτοτε ωστόσο, δεν έχει σβήσει ποτέ, ούτε σε διακοπές ρεύματος, αφού είναι συνδεδεμένος με γεννήτρια.

Όσο για την πιθανότητα αντικατάστασής του με έναν ενεργειακά αποδοτικό λαμπτήρα; Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, λέει κατηγορηματικά ο 67χρονος φύλακάς της.

«Σε μια κοινωνία, όπου όλα κινούνται τόσο γρήγορα, αυτή η μικρή λάμπα αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, αφού εξακολουθεί να κάνει ό,τι έκανε επί 110 χρόνια».

Αδιανόητο! Αυτός ο άντρας πλούτισε από ένα και μόνο βίντεο!

Ένα βίντεο έγινε viral από τις πρώτες κιόλας ώρες της κυκλοφορίας του. Ο λόγος; Ένας άντρας έγινε πατέρας και αποφάσισε όχι μόνο να αντιγράψει τα στιγμιότυπα από τις πρώτες μέρες της ζωής της κόρης του αλλά να αντιγράψει και κάθε γκριμάτσα της.

Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε οι πατεράδες έχουν μια αδυναμία στις κόρες τους και φροντίζουν να το δείχνουν από την πρώτη μέρα της ζωής τους μέχρι και τη στιγμή που θα της παραδώσουν νυφούλες στην εκκλησία. Ένα αντίστοιχο βίντεο που έχει γίνει Viral είναι και αυτό με τον πατέρα που χορεύει συγκινημένος στο γάμο της κόρης του!

Το βίντεο λοιπόν του νεαρού πατέρα που αντιγράφει την κόρη του κατάφερε να του αποφέρει τόσα χρήματα που αρκούν για να βγάλει όλα τα έξοδα του παιδιού του.

Δείτε το βίντεο και σίγουρα δεν θα σας φτάσει μία μόνο φορά!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share