Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτη ιστορία: Αν χτενιστεί θα πεθάνει!

Πάσχει από το "Σύνδρομο του χτενίσματος"!

10 Νοεμβρίου 2019 09:56
Απίστευτη ιστορία: Αν χτενιστεί θα πεθάνει!

Ένα απλό χτένισμα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για μια έφηβη στη Σκωτία. Πρόκειται για την 13χρονη Μέγκαν Στιούαρτ, η οποία πάσχει από το ελάχιστα γνωστό «Σύνδρομο του χτενίσματος«.

Δεν έχει κόψει τα μαλλιά του εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια. Προσέξτε τώρα τι θα γίνει μόλις βγάλει το μαντίλι! (Video)

Εξαιτίας, αυτού του συνδρόμου πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όταν φτιάχνει τα μαλλιά της ή όταν αγγίζει ένα μπαλόνι, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τον στατικό ηλεκτρισμό.

Η μητέρα της ανακάλυψε ότι η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο, πριν αρκετά χρόνια, όταν την ετοίμαζε για την πρώτη της μέρα στον παιδικό σταθμό.

«Χτένιζα τα μαλλιά της, όταν ξαφνικά λιποθύμησε και τα χείλη της έγιναν μπλε. Κάλεσα ασθενοφόρο και τελικά κατάφεραν να την επαναφέρουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε» δήλωσε στην Daily Mail η 41χρονη μητέρα της κοπέλας, Σάρον.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Yorkhill της Γλασκώβης είπαν τότε στους έντρομους γονείς ότι είχαν ακούσει για ένα περιστατικό, ενός άλλου παιδιού που έπρεπε να αποφεύγει με κάθε τρόπο τον στατικό ηλεκτρισμό, καθώς υπήρχε κίνδυνος θανάτου.

«Δεν είχαμε ακούσει ποτέ πριν για αυτό το σύνδρομο και οι γιατροί γνώριζαν μόνο άλλη μια περίπτωση» λέει η μητέρα.

Το κορίτσι μέχρι σήμερα, κάθε φορά που χτενίζεται, ξαπλώνει στο κρεβάτι, για να ακουμπάνε κάπου τα μαλλιά της.

Σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, η σπάνια πάθηση που βασανίζει την 13χρονη, είναι πιθανό να οφείλεται στις επιπλοκές που υπήρχαν κατά τη γέννησή της. Γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις ένα κιλό, ενώ είχε και τρύπα στο διάφραγμα.

Λόγω του Συνδρόμου, οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα καταφέρει τελικά να επιζήσει, αλλά εκείνη μέχρι στιγμής διαψεύδει τις εκτιμήσεις τους.

Ωστόσο ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, καθώς ο στατικός ηλεκτρισμός θα μπορούσε να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της οποιαδήποτε στιγμή.

Σύνδρομο της ωραίας κοιμωμένης: Μήπως κοιμάσαι πιο πολύ από το κανονικό;

Το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης ή αλλιώς το σύνδρομο Kleine-Levin syndrome (ή KLS) είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση η οποία δεν απειλεί τη ζωή αλλά ουσιαστικά οι επιπλοκές που έχει στη καθημερινότητα είναι πολλές. Μήπως όμως είστε από αυτούς που τιινάζεται το σώμα σας στον ύπνο; Δείτε γιατί!

Σκέψου να κοιμάσαι για πάνω από 15 ώρες και να μην ξεκουράζεσαι και ταυτόχρονα να έχεις έντονες κυκλοθυμικές τάσεις… αυτό είναι το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης με πολύ απλά λόγια.

Πιο επιστημονικά, σύνδρομο Kleine-Levin (KLS), επίσης γνωστό ως σύνδρομο Sleeping Beauty (το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης) είναι μια σπάνια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από επίμονη επεισοδιακή υπερυπνία και γνωστικές αλλαγές ή αλλαγές στη διάθεση.

Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν επίσης υπερφαγία, υπερευαισθησία και άλλα συμπτώματα. Οι ασθενείς εμφανίζουν γενικά επαναλαμβανόμενα επεισόδια της πάθησης για περισσότερο από μια δεκαετία. Τα μεμονωμένα επεισόδια συνήθως διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά λιγότερο από ένα μήνα.

Η πάθηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πασχόντων, αλλά τα συμπτώματα σπάνια προκαλούν μόνιμα ζητήματα.

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων και η πορεία του συνδρόμου ποικίλλουν μεταξύ των πασχόντων. Οι ασθενείς συνήθως έχουν περίπου 20 επεισόδια για περίπου μια δεκαετία. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες μεταξύ των επεισοδίων. Η έναρξη της κατάστασης ακολουθεί συνήθως μια ιογενή λοίμωξη. Έχουν παρατηρηθεί διαφορετικοί ιοί για την ενεργοποίηση του KLS. Γενικά γίνεται διάγνωση μόνο αφού έχουν αποκλειστεί παρόμοιες συνθήκες. Η μαγνητική τομογραφία, οι σαρώσεις CT, η οσφυϊκή παρακέντηση και οι τοξικολογικές εξετάσεις χρησιμοποιούνται για να αποκλείσουν άλλες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά άρθρα, όταν το σύνδρομο είναι σε έξαρση, ο πάσχων μπορεί να κοιμάται 15, 20 ή 22 ώρες τη μέρα και αυτή η κατάσταση να διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Συνήθως εμφανίζονται περίπου 20 κρίσεις σε βάθος δεκαετίας ενώ μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες, ακόμη και χρόνος χωρίς να εμφανίσουν επεισόδιο.

Οι πάσχοντες εμφανίζουν (σε ποσοστό 80%) γενικευμένο αίσθημα απάθειας και αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα. Επίσης περίπου το 50% των ασθενών εμφανίζουν ψυχωτικά συμπτώματα ενώ η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζει λιγότερος από 1 στους 4.

Υπάρχει θεραπεία; Γνωστή θεραπεία για το σύνδρομο KLS δεν υπάρχει, δυο έρευνες, όμως, που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι η χορήγηση λιθίου μπορεί να προλάβει τα συμπτώματα της επανεμφάνισης κρίσης στο 20% – 40% των περιπτώσεων.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share