Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10 κόλπα των καταστημάτων που μας κάνουν να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα!

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

2 Νοεμβρίου 2019 12:49
10 κόλπα των καταστημάτων που μας κάνουν να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα!

Κρυφά κόλπα – Χρήσιμες πληροφορίες: Οι άσκοπες αγορές γίνονται, διότι υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν κάποια κόλπα, τα οποία αυξάνουν τις πωλήσεις και ταυτόχρονα και τα έσοδά τους. Παράλληλα, αυτή η τακτική κάνει τους πελάτες των καταστημάτων να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από όσα στόχευαν να ξοδέψουν αρχικά!

Δείτε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πλουσιότεροι!


Χρήσιμες πληροφορίες: Δέκα κρυφά κόλπα, που εφαρμόζουν τα καταστήματα

1. Άβολα ταμεία: Υπάρχουν για να μη μπορεί, ο καταναλωτής, να αφήσει κάποιο περιττό προϊόν. Ειδικότερα, αυτό συμβαίνει, αν τα προϊόντα βρίσκονται ήδη στο καλάθι.

2. Χαλάρωση χωρίς χαλάρωση: Τα άβολα έπιπλα και η μικρή απόσταση των τραπεζιών είναι τέτοια για να μην ξοδέψετε πολύ χρόνο για το φαγητό σας.

3. Δεν υπάρχουν παράθυρα ούτε ρολόγια στο καζίνο: Συμβαίνει για να χάνουν, οι παίκτες, την αίσθηση της πραγματικότητας. Έτσι, οι παίκτες θα περάσουν περισσότερο χρόνο και θα αφήσουν περισσότερα χρήματα και στο κατάστημα.

4. Άνετα καταστήματα: Δημιουργούνται οι απαιτούμενες συνθήκες για τη δημιουργία άνεσης. Έτσι, οι πελάτες θα παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο κατάστημα, το οποίο μπορεί να βρει περισσότερα χρήματα από αυτό.

5. Παραπλανητικοί καθρέφτες στα δοκιμαστήρια: Κάνουν τους πελάτες να φαίνονται πιο λεπτοί, μαυρισμένοι και ψηλοί. Αυτό αποσκοπεί στην αύξηση των πωλήσεων.

6. Αναδιάταξη των εμπορευμάτων: Αυτό συμβαίνει, διότι ο αγοραστής θα πρέπει να εξετάσει τα ράφια για να εντοπίσει το σωστό προϊόν, γεμίζοντας ταυτόχρονα το καλάθι των αγορών του.

7. Ο προσεκτικός φωτισμός: Με το σωστό φωτισμό, οι επιχειρήσεις στοχεύουν στο να γίνουν πιο ελκυστικά, τα προϊόντα τους.


8. Τεχνητή ζήτηση: Τα τεχνητά κενά δημιουργούνται για να φανερώνει πως το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται. Δηλαδή, έχει ζήτηση.

9. Χειραγώγηση της ανασφάλειας: Η τεχνική στην πραγματικότητα ωθεί τον πελάτη να επιλέξει κάτι καινούριο, το οποίο θα βελτιώσει τη εμφάνισή μας.

10. Παίζοντας με την αντίθεση: Η τοποθέτηση δύο προϊόντων διαφορετικής ποιότητας και τιμής στο ράφι, κάνει τους πελάτες να πιστεύουν πως πραγματοποιούν καλές αγορές.

Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Πολλές είναι οι συνήθειες, που πολλοί κάνουμε στο σπίτι, και μας κοστίζουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Το κακό είναι ότι ξοδεύουμε χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποιο σημαντικό λόγο.

Δείτε επίσης: 3+1 τρόποι για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού στο σπίτι!

Συνήθειες που κοστίζουν χρήματα – Χρήσιμες συμβουλές: Επτά συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε

Air condition – Θέρμανση:

Με το να προσέχει κανείς τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό του, μπορεί να γλιτώσει χρήματα. Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι να το κλείνεις, πριν φύγεις.

Παντζούρια:

Μπορείς να γλιτώσεις χρήματα, με το να αφήνεις ανοιχτά τα παντζούρια και τα παράθυρα του σπιτιού σου. Έτσι, θα μπαίνει δροσερός αέρας στο σπίτι και δεν θα σπαταλάς αλόγιστα, τα χρήματά σου.

Ζεστό νερό:

Μπορείς να μειώσεις τα έξοδα του σπιτιού κάνοντας μπάνιο με χλιαρό νερό. Το καυτό νερό για να βγει, πρέπει να πραγματοποιηθεί αρχικά μια διαδικασία, η οποία κοστίζει χρήματα, τα οποία βγαίνουν από την τσέπη σας.

Μισογεμάτο πλυντήριο:

Βάζοντάς το σε λειτουργία, ενώ δεν έχει γεμίσει, πρέπει να πραγματοποιήσει περισσότερες πλύσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξοδέψεις αλόγιστα χρήματα, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλού.

Πρίζα:

Βγάλε τις ηλεκτρονικές συσκευές από την πρίζα. Μην αφήνεις να βρίσκονται όλη την ώρα σε αυτή. Έτσι θα καταφέρεις να πετύχεις δύο στόχους, οι οποίοι είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η εξοικονόμηση ρεύματος.

Ψυγείο:

Δεν λειτουργεί σωστά όντας άδειο ή πολύ γεμάτο. Το παραφορτωμένο με προϊόντα ψυγείο φράζει τον αέρα, ενώ το άδειο ψυγείο ξοδεύει πολύ ενέργεια.

Φώτα:

Μην τα ξεχνάς αναμμένα. Τσέκαρέ τα πριν φύγεις από το σπίτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πληρώνουμε τσάμπα χρήματα.

8 αηδιαστικές συνήθειες που στην πραγματικότητα σας κάνουν πολύ καλό! Με την 2η θα σοκαριστείτε!

Αυτές είναι οι 8 αηδιαστικές συνήθειες που στην πραγματικότητα σας κάνουν πολύ καλό!

Όλοι έχουμε συνήθειες, άλλοι καλές και άλλοι κακές. Πόσο σίγουροι όμως μπορεί να είμαστε για το αν είναι μια συνήθεια καλή ή κακή;

Σ’αυτό το άρθρο θα δούμε 8 συνήθειες που παρότι θεωρούνται αηδιαστικές, στην πραγματικότητα μας κάνουν πολύ καλό!
Ποιες είναι αυτές;

8η: Κατούρημα κατά τη διάρκεια του μπάνιου (Μπορεί να μην το παραδέχεστε αλλά όλοι το έχετε κάνει έστω και μια φορά στη ζωή σας)
7η: Φτύσιμο (Δεν είναι και ό,τι πιο γοητευτικό για μια γυναίκα αλλά κάνει καλό)
6η: Μάσιμα τσίχλας (Ό,τι καλύτερο για μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενους που έχουν στρες και πρέπει να παραδώσουν ένα μεγάλο project)
5η: Το να αερίζεστε (Ίσως από τις πιο κρυφά απολαυστικές συνήθειες όλων των ανθρώπων)
4η: Το ρέψιμο (Το αγαπημένο «άθλημα» των ανδρών)
3η: Το να τρώτε να νύχια σας (Κι όμως είναι πολύ καλό για την υγεία σας)
2η: Το να σκαλίζεις την μύτη σου και να τρως τις μύξες σου (Ίιιιουυυ…αυτή είναι με σιγουριά η χειρότερη συνήθεια απ’όλες)
1η: Το να μην παραλείψετε να κάνετε μπάνιο ( Το ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει τόνους από χρήσιμα βακτήρια που έχει το δέρμα μας αφήνοντας το απροστάτευτο και ξηρό. Αν παραλείψετε λοιπόν ένα μπάνιο θα το εκτιμήσουν δεόντως και το δέρμα αλλά και τα μαλλιά σας )


Δείτε στο παρακάτω βίντεο γιατί μας κάνουν τόσο καλό και ξεκινήστε να νιώθετε λιγότερες τύψεις την επόμενη φορά που θα κάνετε μια από αυτές.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share