Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια λέξη από το αγόρι που επιθυμούσε ήταν αρκετή για να την κάνει να χάσει 50 κιλά!

Τρομακτική αλλαγή!

27 Οκτωβρίου 2019 13:14
Μια λέξη από το αγόρι που επιθυμούσε ήταν αρκετή για να την κάνει να χάσει 50 κιλά!

Μια αληθινή ιστορία με μια κοπέλα που με μια λέξη από το αγόρι που επιθυμούσε ήταν αρκετή για να την κάνει να χάσει 50 κιλά!
Η Άμπερ Ντίγκισον πέρασε πολλά χρόνια τρώγοντας τεράστιες σακούλες με πατατάκια, μπισκότα και τ' αγαπημένα της pizza rolls.

Φυσικά, χρειάστηκε ένα «χαστούκι» για να καταλάβει ότι ο τρόπος που είχε επιλέξει να ζει δεν ήταν ο κατάλληλος για την υγεία της.

Κι ήρθε αυτή η μέρα που ο διακόπτης της... γύρισε! Το αγόρι που είχε «κόλλημα» στο κολέγιο της είπε πως: «Δεν με ελκύουν τα χοντρά κορίτσια».

Τότε είχε φτάσει να ζυγίζει κάπου στα 115 κιλά.

Πήγε σπίτι της κι άρχισε να κλαίει δυνατά. 'Οταν ξύπνησε όμως το επόμενο πρωί είχε πάρει απόφαση ν' αλλάξει τρόπο ζωής.

Έκοψε το ανθυγιεινό φαγητό αμέσως, τη ζάχαρη κι άρχισε να γυμνάζεται κάθε μέρα.

Έτσι μέσα σε δύο χρόνια περίπου έχασε 50 κιλά: «Με είχε κάνει να νιώσω σαν να μην είμαι άνθρωπος».

Όταν ήταν 15 ετών, ζύγιζε 320 κιλά και δυσκολευόταν να κουνηθεί - Σήμερα χάνει το μισό του βάρος και ξεκινά μια νέα ζωή!

Η παιδική παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί τις τελευταίες δεκαετίες ως επιδημία. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πια την προσοχή των πολιτικών, των επιστημόνων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, της εργασίας και των στιγμών ξεκούρασης, πιθανότητα όλες μαζί, συμβάλλουν στην σημερινή κατάσταση.

Πολλές φορές οι γονείς δεν λένε όχι σε κατανάλωση γλυκών και κάνουν όλα τα χατίρια σε ό, τι αφορά τη διατροφή των παιδιών. Έτσι κάποια παιδιά είναι παχύσαρκα από μικρή ηλικία. Η ιστορία του Jacob Miller έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο γι” αυτό το λόγο…

Όταν ο Jacob Miller ήταν 15 ετών, έφτασε να ζυγίζει τα 320 κιλά και ύψος σχεδόν 2 μέτρα! Το ύψος και το βάρος του προκαλούν πολλές καθημερινές προκλήσεις, που καλείται να ξεπεράσει.

Από μικρή ηλικία ο Jacob ήταν αφύσικα μεγαλόσωμος. Από ενός έτους είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα με το βάρος του, ζυγίζοντας 23 κιλά! Ο Jacob γεννήθηκε πρόωρα και αν είχε γεννηθεί φυσιολογικά, θα ζύγιζε 5,5 κιλά.

Οι γιατροί πίστευαν ότι ο Jacob είχε κάποιο ορμονικό πρόβλημα, που ήταν η αιτία που προκαλούσε αυτή τη ραγδαία σωματική αύξηση βάρους. Μέχρι να φτάσει στην εφηβεία, ο Jacob έπαιρνε κατά μέσο όρο 45 κιλά το χρόνο, έχοντας σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία του, και του ήταν δύσκολο να αποκτήσει φίλους…

Εξαιτίας του υπερβολικού του βάρους, ο Jacob ήταν εύκολος στόχος bullying, και έπαθε κατάθλιψη.

Ο Jacob συνειδητοποίησε ότι το βάρος του σιγά σιγά τον σκότωνε, και έτσι έκανε το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει: πήρε απόφαση να χάσει βάρος. Αναζήτησε βοήθεια από τα κατάλληλα άτομα, που ήταν το πρώτο βήμα προς το στόχο του.

Μαζί με τους γονείς του και το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο παίδων του Σινσινάτι, ο Jacob σχεδίασε πως θα χάσει το βάρος του.

Ήδη στην εφηβεία, έπασχε από διαβήτη, είχε καρδιακό πρόβλημα και πρόβλημα στο ήπαρ. Όλα σχετίζονται με την παχυσαρκία και όλα επιδεινώνονται καθώς περνάει ο καιρός.

Για να τον βοηθήσουν να πετύχει πιο γρήγορα το στόχο του, οι γιατροί του πρότειναν να κάνει χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης.

Στη γαστρική παράκαμψη το στομάχι χωρίζεται και δημιουργείται ένα νέο μικρότερο στο οποίο συνδέεται μέρος του λεπτού εντέρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να νιώθει χορτάτος πιο γρήγορα μετά το γεύμα. Η εγχείρηση διήρκεσε 3 ώρες και ήταν επιτυχημένη, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Πριν κάνει την εγχείρηση, ο Jacob είχε χάσει 34 κιλά, αλλάζοντας απλά κάποιες διατροφικές συνήθειες. Μετά την εγχείρηση ο Jacob έπρεπε να τρέφεται με θρεπτικές τροφές για να παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ξεκίνησε κολύμβηση και γυμναστική, και δεν έτρωγε πλέον τηγανιτές πατάτες.

Οι γονείς του Jacob τον στήριξαν σε κάθε του βήμα και τον ενθάρρυναν κάθε φορά. Τον άλλαξαν σχολικό περιβάλλον, καθώς στο παλιό σχολείο δεχόταν συνεχώς bullying, και τον έγραψαν σε ένα πιο δεκτικό σχολείο, όπου θα είχε την απαραίτητη στήριξη.
Μετά από 12 μήνες, ο Jacob είχε χάσει πάνω από 68 κιλά και μείωσε στο μισό το μέγεθός του.

Η σκληρή προσπάθεια απέδωσε και πλέον ο Jacob ένα χρόνο μετά την εγχείρηση, νιώθει και δείχνει πολύ καλύτερα.

Ο Jacob στο νέο του σχολείο γνώρισε νέους φίλους και πήγε ακόμα και στο σχολικό χορό συνοδεύοντας μια κοπέλα!

Ένα χρόνο πριν, ο Jacob δεν χωρούσε για να καθίσει στο μπροστινό κάθισμα!Ανυπομονεί πλέον να μάθει να οδηγεί ο ίδιος αυτοκίνητο!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share