Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκόρπισε κανέλα σε κάθε γωνιά του κήπου της. Μόλις δείτε το γιατί θα τρέξετε να κάνετε το ίδιο!

Απίστευτο; Κι όμως!

27 Οκτωβρίου 2019 11:40
Σκόρπισε κανέλα σε κάθε γωνιά του κήπου της. Μόλις δείτε το γιατί θα τρέξετε να κάνετε το ίδιο!

Η κανέλα κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον τον καφέ ή τα φαγητά μας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη ακόμη και στον… κήπο!

Η ιστορία που σας παρουσιάζουμε μας έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η 45χρονη Χρίσι Ρεξ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να κερδίσει τον τίτλο της πιο… πρωτότυπης χρήσης κανέλας στην ιστορία. Τι ακριβώς έκανε;

Θα εκπλαγείτε! Δείτε τι θα συμβεί εάν τρώτε μέλι με κανέλα κάθε μέρα

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, έριξε κανέλα σε όλες τις γλάστρες του κήπου της. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγες εβδομάδες τα φυτά να μεγαλώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η κανέλα έδιωξε όλους του ενοχλητικούς μύκητες που εμπόδιζαν την ανάπτυξή τους.

“Πρόκειται για έναν δολοφόνο για τους μύκητες και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν σίγουρα τα φυτά σου ακόμη και σε κλειστό χώρο” τονίζει η ίδια!

Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας κανέλα στην ρίζα των φυτών σας και δείτε τι συμβαίνει!

Η κηπουρική είναι ένα από τα πιο ωραία χόμπι που μπορείτε να έχετε. Τα φυτά μπορεί να επηρεαστούν από πολλές μεταβλητές που να τους αναγκάζουν να πεθάνουν με μικρή ευκαιρία για να σωθούν. Αυτό είναι το ιδανικό φυτό για το υπνοδωμάτιο σου!

Γι ‘αυτό και οι κηπουροί συχνά βασίζονται σε τοξικά φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα και αντιμυκητιακές θεραπείες για να βεβαιωθούν ότι όλη τη σκληρή δουλειά τους δεν πήγε χαμένη.

Λοιπόν, η μητέρα φύση έχει ακόμη καλύτερες λύσεις. Εδώ είναι 5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στον κήπο σας.
1. Προστατεύει το δενδρύλλιο

Χρειάζεται πολλή αφοσίωση και φροντίδα για να βλαστήσουν οι σπόροι που φυτεύετε. Όχι μόνο τα μικρά ζώα, αλλά και οι μύκητες και τα βακτήρια μπορούν τα να μασήσουν καθώς μεγαλώνουν.

Ευτυχώς, η κανέλα έχει αντι-βακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που προστατεύουν τα φυτά σας καθώς μεγαλώνουν. Επίσης απομακρύνονται οι κοινοί εχθροί που αγαπούν να ροκανίζουν τα φυτά σας. Απλά ρίξτε λίγη σκόνη κανέλα πάνω από τους πρόσφατα φυτεμένους σπόρους σας.

2. Καταπολεμά τα Άγρια Μανιτάρια

Τα άγρια μανιτάρια δεν είναι μόνο ενοχλητικό, μπορούν επίσης να επιφέρουν προβλήματα στα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας. Πολλά μανιτάρια που αναπτύσσονται ελεύθερα στην αυλή σας είναι στην πραγματικότητα δηλητηριώδες σε περίπτωση κατάποσης. Άλλα μπορεί να προκαλέσουν στις ρίζες ή στα φύλλα των φυτών σας να σαπίσουν και να πεθάνουν.

3. Ορμόνη για την ρίζα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας αναπτύσσονται είναι φροντίζοντας να δημιουργούν ισχυρές ρίζες. Μερικοί άνθρωποι βασίζονται σε ορμόνες για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Αντί όμως να αγοράσετε χημικές, χρησιμοποιήστε κανέλα στη ρίζα.

4. Αποτρέπει τα μυργήγκια

Τα μυρμήγκια μπορούν να σπέρνουν τον όλεθρο στο κήπο σας αφού τρέφονται από τα φυτά σας. Για να διατηρήσετε τα μυρμήγκια μακριά, πασπαλίζουμε κανέλα για το έδαφος και γύρω από το φυτό.

5. Θεραπεύει τις πληγές του φυτού

Το τακτικό κλάδεμα και η συντήρηση της αυλής μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε λάθος κοπή των μίσχων και των φύλλων από τα αγαπημένα σας φυτά.

Αντί να αισθάνονται ένοχοι, απλά πασπαλίστε με λίγο κανέλα στις πληγές για να προωθήσετε τη θεραπεία και την πρόληψη για περαιτέρω ζημία.

Αφού φροντίσετε τον κήπο σας, μην ξεχάσετε να φροντίσετε και τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους σας! Ψεκάστε λίγο νερό με κανέλα στην κορυφή και στο εδάφους του φυτού για να απομακρύνετε τη μούχλα και τις σκνίπες.

5+1 φυτά που χαρίζουν... οξυγόνο!

Ξέρουμε όλοι ότι τα φυτά του σπιτιού μας παράγουν οξυγόνο. Υπάρχουν όμως και φυτά που διώχνουν μακρυά την γλωσσοφαγιά και το έχετε σπίτι σας!

Αλλά λίγοι ξέρουμε ότι, επιπλέον, τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τις σκόνες, πράγμα που είναι εξαιρετικά θετικό για την υγεία μας.

Η NASA διενήργησε έρευνα για τα φυτά εσωτερικού χώρου και συμπέρανε ότι ορισμένα από αυτά είναι πιο δραστήρια από άλλα στην εξυγίανση του περιβάλλοντος και στον περιορισμό των τοξινών από ένα δωμάτιο.

Δείτε τα παρακάτω 6 φυτά που είναι τα καλύτερα:

Αλόη

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για να αυξάνει το οξυγόνο του σπιτιού, γιατί απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα. Η Αloe Vera είναι ένα πραγματικό καθαριστικό για τον αέρα.

Φίκος (FicusElastica)

Είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολύ φως και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να καθαρίζει τον αέρα. Αλλά αποφύγετε τον φίκο αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή ζώα γιατί τα φύλλα του μπορεί να είναι τοξικά για όποιον τα δοκιμάσει. Υπάρχουν διάφορα είδη φίκων, είναι όλα κατάλληλα.

Κισσός (Hedera Helix)

Είτε εντός είτε εκτός σπιτιού, είναι ένα φυτό που πρέπει να αποκτήσετε. Μέσα σε έξι ώρες ο κισσός μπορεί να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρα.

Φυτό «αράχνη» (ChlorophytumComosum)

Εύκολο και πανέμορφο φυτό, πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Είναι καταπληκτικό γιατί είναι ικανό να κάνει φωτοσύνθεση με το ελάχιστο δυνατό φως. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να απορροφά τις τοξίνες του αέρα, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα. Μια μόνο γλάστρα έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα σε έναν χώρο 200 τ.μ.

Σανσιβέρια (Sanseveria Trifasciata « Laurentii »)

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό και πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum « Maum Loa »)

Καθαρίζει τις τοξίνες του αέρα και παράγει οξυγόνο. Η NASA αναφέρει στην έρευνά της ότι χρειάζονται 15-18 τέτοια φυτά σε έναν χώρο 500 τ.μ. για να καθαρίσει πλήρως. Σε χώρο 80 τ.μ. θα χρειαστείτε 3-4 από αυτά τα «μαγικά» φυτά που είναι κατάλληλα ακόμη και για υπνοδωμάτιο.

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό και πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share