Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Την προσέλαβε να προσέχει τα σκυλιά – Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έγιναν στο σπίτι της!

Σοκ!

25 Οκτωβρίου 2019 22:44
Την προσέλαβε να προσέχει τα σκυλιά – Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έγιναν στο σπίτι της!

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ρόζι Μπράουν είχε προσκληθεί στον γάμο του ξαδέλφου της στην Λουϊζιάνα και αναγκαστικά έψαχνε κάποιον για να προσέχει τα δύο σκυλιά της.

Λιώσαμε! Δείτε τα χαριτωμένα σκυλάκια να παίζουν με τα μωρά!

Έτσι, κατέφυγε στην εφαρμογή WAG! ψάχνοντας τον κατάλληλο άνθρωπο που θα τα ταΐζει και θα βγάζει βόλτες την Πένι και την Ντέιζι. Βλέποντας την Κείσι Μπρένγκλ να έχει πάνω από 200 κριτικές 5 αστέρων στο προφίλ της, αποφάσισε να την προσλάβει με κόστος 315 δολάρια για τις 4 μέρες που θα απουσίαζε.

Την υποδέχθηκε λοιπόν, της έδειξε το σπίτι και την ενημέρωσε για την κάμερα που υπάρχει στην κουζίνα, την οποία την είχε για να προσέχει τα σκυλιά όταν έλειπε στην δουλειά της.

Η 26χρονη όμως δεν φαίνεται να έδωσε ιδιαίτερη σημασία και έτσι όχι απλά επέτρεψε να έρθουν οι γονείς της στο σπίτι, αλλά και ο φίλος της.

«Κάποια στιγμή η εφαρμογή που έδειξε ένα preview και είδα έναν άνδρα στο σπίτι, τον οποίο δεν τον περίμενα», είπε η Ρόζι Μπράουν στο KABC και συνέχισε: «Τότε λοιπόν άνοιξα την κάμερα και είδα την κοπέλα να πηγαίνει με τον άνδρα στο δωμάτιό μας».

Η κάμερα κατέγραψε την νεαρή κοπέλα να φιλιέται με τον άνδρα στο σαλόνι, να κυκλοφορεί γuμvή στο σπίτι και να αλλάζει δωμάτια με τον φίλο της, ερωτοτροπώντας.

Μάλιστα, εκτός από αυτά οι βόλτες των σκύλων αντί για τουλάχιστον 30 λεπτά, όπως ήταν οι οδηγίες της, ήταν 5λεπτες.

Γιατί τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους όταν τους μιλάμε;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως ορισμένες φορές όταν μιλάτε σε κάποιον σκύλο εκείνος γέρνει το κεφάλι του πλάγια, μια κίνηση που κάνει τους τετράποδους φίλους να μοιάζουν γλυκύτατοι και αστείοι. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον Stanley Core, καθηγητή Ψυχολογίας και συγγραφέα πολλών βιβλίων που αφορούν στη συμπεριφορά των σκύλων, αυτή η χαριτωμένη κίνηση του κεφαλιού δεν σχετίζεται με την ακοή τους, όπως μπορεί να υποθέτετε οι περισσότεροι, αλλά με την όρασή τους.

Όπως αναφέρει ο Coren, τα σκυλιά παρατηρούν τις κινήσεις των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να αντιληφθούν τι θέλουν εκείνοι να τους πουν και μιας και η μουσούδα τους αποτελεί εμπόδιο, γυρνούν τα κεφάλια τους στο πλάι, ώστε να μπορέσουν να αποκωδικοποιήσουν καλύτερα το μήνυμα που οι άνθρωποι τους στέλνουν. Προσπαθούν να έχουν μια καλύτερη θέαση των κινήσεων των χεριών καθώς και των εκφράσεων του προσώπου.

Οπότε η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ακοή τους, ότι δηλαδή παραξενεύονται με κάτι που μόλις άκουσαν αλλά με την όρασή τους που θέλουν να είναι καλύτερη και κατ΄επέκταση να κατανοήσουν καλύτερα τα ανθρώπινα μηνύματα…

Αδιανόητο: Αυτό για τα σκυλιά αποκλείεται να το γνώριζες!

Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, μιμούνται σε κλάσματα του δευτερολέπτου τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου των άλλων σκυλιών, μια ένδειξη ότι συναισθάνονται και ανταποκρίνονται στα άλλα ζώα του είδους τους, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.

Η σχεδόν αυτόματη μίμηση των εκφράσεων, όπως ενός χαμόγελου, αποτελεί βασικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, που διευκολύνει την επικοινωνία. Έχει επίσης παρατηρηθεί σε στενούς συγγενείς μας, όπως οι χιμπατζήδες και οι ουρακοτάγκοι. Τώρα επιβεβαιώνεται ότι και τα σκυλιά κάνουν κάτι ανάλογο, μια ικανότητα που πιθανώς απέκτησαν ήδη από την εποχή της εξημέρωσής τους πριν από χιλιάδες χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Μένος Ελευθερίου: 10 μεγάλα τραγούδια του Έλληνα στιχουργού - ποιητή! (videos)

Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πίζας, με επικεφαλής τη δρα Ελιζαμπέτα Παλάτζι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Royal Society Open Science της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC και το Science.

«Όταν ένας σκύλος παίζει με έναν άλλο, μπορεί να "διαβάσει" τη συναισθηματική κατάστασή του, μιμούμενος την ίδια έκφραση και τις ίδιες κινήσεις του σώματος του άλλου σκύλου», δήλωσε η Παλάτζι, η οποία, μαζί με συνεργάτες της, βιντεοσκόπησε επί 50 ώρες 49 σκύλους ηλικίας τριών μηνών έως έξι ετών, που έπαιζαν στο πάρκο, και μετά ανέλυσε τη συμπεριφορά τους στον υπολογιστή. Όσο πιο γνώριμα ήσαν τα σκυλιά μεταξύ τους από προηγούμενες φορές που είχαν παίξει μαζί στο παρελθόν, τόσο πιο άμεση ήταν η συναισθηματική ανταπόκριση στις εκφράσεις και στις κινήσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Γιατί Τριαντάφυλλος και Πωλίνα κράτησαν κρυφή την εγκυμοσύνη;

Χρειάζονται όμως περισσότερες έρευνες για να είναι πιο βέβαιοι οι επιστήμονες κατά πόσο οι σκύλοι μπορούν πράγματι να νιώσουν τι υπάρχει στο μυαλό των άλλων σκύλων. Προηγούμενες μελέτες -και η κοινή εμπειρία- έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στα συναισθήματα των ανθρώπων, ακόμη και στο χασμουρητό.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share