Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Απλό, εντυπωσιακό αλλά και συνάμα το πιο περίεργο σπίτι του κόσμου!

Οι Ιάπωνες είναι οι πιο περίεργοι εφευρέτες!

17 Οκτωβρίου 2019 10:43
Απίστευτο: Απλό, εντυπωσιακό αλλά και συνάμα το πιο περίεργο σπίτι του κόσμου!

Εσείς έχετε ξαναδεί ένα τέτοιο σπίτι; Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο και ειδικά στην εξωτερική του όψη αλλά το εσωτερικό του θα σας μαγέψει! Οι Ιάπωνες είναι πραγματικά ευφάνταστοι και βρίσκουν λύσεις για τα πάντα!

Δεν φαίνεται να σταματούν στην Ιαπωνία τα projects με τα περίεργα σπίτια, αφού οι αρχιτέκτονες δεν διστάζουν να πειραματιστούν σε κάθε τους δημιουργία. Γιατί οι Ιάπωνες δεν παχαίνουν; 3 βασικά μυστικά!

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το τριγωνικό σπίτι στο Horinouchi από το αρχιτεκτονικό γραφείο για μια μικρή οικογένεια στο Τόκιο. Όσο στενό φαίνεται εξωτερικό, τόσο άνετο είναι στο εσωτερικό του.

Συγκεκριμένα, το σπίτι αυτό έχει έκταση μόλις 52 τετραγωνικά μέτρα, πολύ μικρό πλάτος, αλλά διαθέτει άνετους χώρους σε δύο χωριστά επίπεδα που δέχονται το φως του ήλιου όλη την ημέρα.

Ο πρώτος όροφος είναι μεγαλύτερος από το ισόγειο, ενώ στο σπίτι υπάρχει μέχρι και σοφίτα για τα παιχνίδια των παιδιών. Από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της οικίας υπάρχει ακόμα και μια θέση πάρκινγκ ακριβώς κάτω από τον πρώτο όροφο του σπιτιού.

Απίστευτο: Δεν θα πιστεύετε από τι είναι φτιαγμένο αυτό το σπίτι!

Ποιος είπε ότι για να φτιάξεις ένα σπίτι χρειάζεσαι άπειρους εργάτες, σοβάδες και ασβέστες.

Κάτι πήγαν να κάνουν στο «Extreme Makeover» για να μας πείσουν ότι φτιάχνουν σπίτια στο άψε-σβήσε, ωστόσο σαν αυτό το αριστούργημα από κοντέινερ δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους.

Να σας θυμίσουμε Το σπίτι που μεταφέρεται παντού και κοστίζει όσο ο ετήσιος μισθός σας!

Στο Φίνιξ των ΗΠΑ εφτιαξαν ένα σπίτι και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο!

Το αγόραζες;

Το μικροσκοπικό κοντέινερ που θα σε κάνει να θέλεις να μείνεις κι εσύ!

Δεν θέλουν να μένουν όλοι μέσα ένα συνηθισμένο σπίτι και να απολαμβάνουν τις ανέσεις ενός κλασικού σπιτιού! Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό αλλά ταυτόχρονα και μικρό για να τους βολεύει! Έτσι ένας άνδρας μετέτρεψε ένα κοντέινερ σε σπίτι του!

Έχετε επισκεφθεί ποτέ αποβάθρα πλοίου; Αν ναι, τότε θα έχετε δει κάποια πράγματα που βρίσκονται συνήθως εκεί – τα εμπορευματοκιβώτια. Τα κοντέινερς μπορεί να μοιάζουν απλά με μεγάλα κουτιά, αλλά ετοιμαστείτε να μάθετε πώς μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι πολύ πιο χρήσιμο. Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 15 ομορφότερα σπίτια φτιαγμένα από κοντέινερ και αξίζουν μόνο... 2000 ευρώ!

Η Cubica είναι μια εταιρεία με έδρα την Κόστα Ρίκα, η οποία δημιούργησε το Casa Cubica, ένα μικροσκοπικό σπίτι φτιαγμένο από κοντέινερ.

Μπορείτε να δείτε ότι αν και ο χώρος είναι μικρός, ωστόσο, είναι πολύ όμορφος και λειτουργικός.

Λόγω του λειτουργικού σχεδιασμού του, το Casa Cubica είναι σε θέση να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερα άτομα. Χρειάζεστε περισσότερο χώρο στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της ημέρας; Το κρεβάτι Murphy στην κύρια αίθουσα μπορεί να διπλωθεί και να αποθηκευτεί – πόσο βολικό!

Δυο επιπλέον κρεβάτια είναι όμορφα τακτοποιημένα στη γωνία…

Η κουζίνα του είναι μικρή αλλά λειτουργική.

Το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το σπίτι!

Το μπάνιο μπορεί να φαίνεται λίγο μικρό, αλλά ο σύγχρονος σχεδιασμός του ταιριάζει απόλυτα με το χώρο.

Το επάνω μέρος του κοντέινερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει μικρές συγκεντρώσεις ή για χαλάρωση κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Το Casa Cubica είναι ένα σπίτι που μπορεί εύκολα να μετεγκατασταθεί σε όλη την Κόστα Ρίκα. Και ποιος δεν θα ήθελε, άλλωστε, ένα σπίτι που να μπορεί να μετακινηθεί ;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share