Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να βγείτε ζωντανοί από ένα ασανσέρ που πέφτει σε ελεύθερη πτώση! (Video)

Χρήσιμες συμβουλές που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

16 Οκτωβρίου 2019 17:00
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να βγείτε ζωντανοί από ένα ασανσέρ που πέφτει σε ελεύθερη πτώση! (Video)

Δυστυχώς, κανείς μας δεν έχει ανοσία από μια πτώση σε ακραίες περιπτώσεις, αλλά μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως να δράσουμε ειδικά αν βρισκόμαστε στο ασανσέρ. Είναι μια έγκαιρη και σωστή ενέργεια, που πιθανόν μπορεί να σώσει τη ζωή σας και των οικείων σας.

Μοιραζόμαστε μαζί σας χρήσιμες συστάσεις επιστημόνων και μηχανικών στην ακραία περίπτωση που βρεθείτε σε ένα ασανσέρ που πέφτει στο κενό. Φρίκη στην Ινδία: Αποκεφαλίστηκε σε ασανσέρ εργοστασίου!

Σε καμία περίπτωση μη δοκιμάσετε να πηδήξετε στον αέρα τη στιγμή της πρόσκρουσης με το έδαφος.

Πρώτον, θα είναι δύσκολο να αναπηδήσετε σε ελεύθερη πτώση. Δεύτερον, η αναπήδηση θα μειώσει την ταχύτητα της πτώσης κατά ελάχιστο. Τρίτον, δεν μπορείτε να προβλέψετε σε ποιο σημείο του σώματός σας θα προσγειωθείτε και τι τραυματισμό θα απο έρει. Το παρακάτω βίντεο καταρρίπτει μύθους σχετικά με την ελεύθερη πτώση μέσα σε ασανσέρ.

Μη στέκεστε ίσια.

Το ιδανικό είναι να μη στέκεστε ίσια ενώ πέφτετε σε ελεύθερη πτώση, καθώς τα πόδια σας δέχονται δεκαπλάσια επιβάρυνση από το συνολικό σας βάρος κατά την πτώση και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Η καλύτερα στάση σώματος τη στιγμή της πρόσκρουσης με το δάπεδο είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα στο δάπεδο του ασανσέρ.

Μόλις νιώσετε ότι το ασανσέρ πέφτει, ξαπλώστε αμέσως στη πλάτη σας στο δάπεδο του ασανσέρ. Σε αυτή τη στάση σώματος, η δύναμη πρόσκρουσης κανανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, και δεν επικεντρώνεται π.χ. μόνο στα πόδια αν στέκεστε όρθιοι.

Αν υπάρχουν πολλά άτομα μέσα στο ασανσέρ ή δεν υπάρχει χώρος μέσα στο ασανσέρ, καθίστε στο δάπεδο του ασανσέρ ή μαζέψτε τα γόνατά σας.

Σε μαζεμένη στάση σώματος, ο σκελετός δέχεται λιγότερη επιβάρυνση από μια τέτοια ισχυρή πρόσκρουση. Αν ο χώρος στο ασανσέρ είναι πολύ μικρός, τότε λυγίστε τα γόνατά σας, καθώς αυτό θα βοηθήσει να μειώσετε τη δύναμη της πρόσκρουσης.

Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες;

Όταν με τη βιομηχανική ανάπτυξη τα κτίρια άρχισαν να γίνονται όλο και ψηλότερα, η χρήση ασανσέρ έγινε απαραίτητη. Φρικτός θάνατος μητέρας και βρέφους μέσα σε ασανσέρ!

Οι ανελκυστήρες εκείνη την εποχή ήταν αρκετά αργοί και συχνά οι άνθρωποι που τους χρησιμοποιούσαν εξέφραζαν παράπονα. Οι μηχανικοί της εποχής άρχισαν να σκεφτονται τη λύση στο πρόβλημα. Ένας μηχανικός διατύπωσε την άποψη ότι οι ανελκυστήρες δεν είναι αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά. Έτσι προτάθηκε η χρήση καθρεφτών και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι τα παράπονα μειώθηκαν αισθητά, ώστε η χρήση τους καθιερώθηκε. Οι άνθρωποι έχουν κάτι να απασχολούνται στη διαδρομή και έτσι ξεπερνούν τον ψυχολογικό σκόπελο της απραξίας.

Ταυτόχρονα λόγοι ασφαλείας επιβάλουν τη χρήση καθρεφτών. Η καθημερινή χρήση του ανελκυστήρα τον έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές εισερχόμαστε αφηρημένοι. Τι γίνεται όμως αν, για κάποιο λόγο, ο θάλαμος δεν δρίσκεται πίσω από την πόρτα; Υπάρχει κίνδυνος πτώσης στο φρεάτιο. Έτσι η ύπαρξη καθρέφτη μας διευκολύνει να αντιληφθούμε την ύπαρξη του θαλάμου σε αντίθεση με το σκοτεινό φρέαρ.

Επίσης πολλοί άνθρωποι έχουν κλειστοφοβία και ο περιορισμός σε ένα τόσο μικρό χώρο, τους προκαλεί αναστάτωση. Με τη χρήση καθρεφτών ο χώρος “διπλασιάζεται” και απαλύνει το αίσθημα κλειστοφοβίας.

Δώστε βάση: Ο πραγματικός λόγος που υπάρχει το stop στα ασανσέρ!

Kάθε ένα ασανσέρ διαθέτει το κουμπί STOP. Αυτό το ξέρεις. Ποτέ δεν αναρωτήθηκες το γιατί και ούτε και εγώ, μέχρι που διάβασα την παρακάτω ιστορία και συνειδητοποιήσα πόσο απαραίτητο είναι αν κινδυνεύεις!

Στην Κορέα, υπάρχει ένας θρύλος (ή μύθος αν θέλετε), που όσοι τον γνωρίζουν ορκίζονται πώς αυτός είναι η αιτία που υπάρχει το κουμπί STOP…

Ήταν μια κοπέλα,19 χρονών, που την έλεγαν Haruko, η οποία ήταν φοιτήτρια σε ένα πανεπιστήμιο της χώρας και έμενε μόνη της. Ένα βράδυ χρειάστηκε να κάτσει εως αργά στη βιβλιοθήκη της σχολής προκειμένου να τελειώσει μια εργασία. Είχε σχεδόν σκοτεινιάσει όταν η Haruko τελείωσε και επέστρεφε στο σπίτι της. Έμενε στον 14ο όροφο σε ένα παλιό διαμέρισμα.

Στάθηκε στην είσοδο του σπιτιού και πάτησε το κουμπί για να καλέσει το ασανσέρ. Η αλήθεια είναι ότι απέφευγε να γυρνάει σπίτι μόνη της το βράδυ διότι δεν αισθανόταν ασφαλής. Όταν έφτασε το ασανσέρ μπήκε μέσα και πάτησε το κουμπί για τον όροφό της. Την ώρα που έκλειναν οι πόρτες, ένας γοητευτικός άντρας μπήκε μέσα βιαστικά και στάθηκε δίπλα ακριβώς δίπλα της.

«Μένεις στον 14ο όροφο;» ρώτησε την Haruko, καθώς κοίταζε το αναμμένο κουμπί στο ασανσέρ.
«Ναι», απάντησε αυτή.
«ΟΚ, εγώ μένω στον 13ο όροφο.» της αποκρίθηκε ο άντρας.

Καθώς ανέβαιναν τους ορόφους παρέμειναν σιωπηλοί. Η Haruko βέβαια έριχνε που και που κλεφτές ματιές προς τον γοητευτικό άντρα και αναρωτιόταν αν ενδιαφερόταν να βγει μαζί της. Όταν κάποια στιγμή γύρισε και την κοίταξε, του χάρισε ένα γλυκό χαμόγελο, για να δείξει πως είναι διαθέσιμη.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή το ασανσέρ σταμάτησε στον 13ο όροφο. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άνδρας κατέβηκε και της είπε «Θα σε δω αργότερα» και η Haruko ανταποκρίθηκε θετικά το κάλεσμά του. Την ώρα που έκλειναν όμως οι πόρτες του ασανσέρ ο άντρας έβγαλε απότομα από την τσέπη του ένα μαχαίρι και απειλώντας την με μια άλλη πιο τρομακτική φωνή της είπε «Στον πάνω όροφο». Έπειτα γελώντας σαν μανιακός έτρεξε προς τις σκάλες.

Η Haruko πανικοβλήθηκε και πριν προλάβει να αντιδράσει οι πόρτες έκλεισαν και το ασανσέρ άρχισε να ανεβαίνει. Η κοπέλα ήταν απελπισμένη. Πατούσε με μανία τα κουμπιά προσπαθώντας να κάνει το ασανσέρ να σταματήσει, αλλά ήταν ανώφελο. Όταν το ασανσέρ έφτασε στον 14ο όροφο ο άντρας στεκόταν εκεί και την περίμενε.

Το κορίτσι βρέθηκε μαχαιρωμένο μέσα στο ασανσέρ.

Το χειρότερο μέρος στην όλη ιστορία δεν ήταν μόνο ο τρόπος που δολοφονήθηκε αλλά η πραγματική φρίκη και αγωνία που βίωσε η Haruko ανάμεσα στους δυο ορόφους που είχε εγκλωβιστεί και ήξερε ότι θα πεθάνει.

Στην Κορέα λένε ότι η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή και μάλιστα αποτελεί και τον λόγο που όλα τα ασανσέρ σήμερα έχουν το κουμπί STOP!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share