Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 σύμβολα που δεν πρέπει να αγνοήσεις αν τα δεις στον ύπνο σου! Δώσε προσοχή αν δεις «δόντι»…

Ποια έχεις δει;

14 Οκτωβρίου 2019 18:38
10 σύμβολα που δεν πρέπει να αγνοήσεις αν τα δεις στον ύπνο σου! Δώσε προσοχή αν δεις «δόντι»…

10 σύμβολα που δεν πρέπει να αγνοήσεις αν τα δεις στον ύπνο σου. Δώσε προσοχή…

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν τα όνειρα σας? Τότε η πιθανότητα να βρείτε απαντήσεις σε αυτό το άρθρο είναι πολύ μεγάλη...

Για δεκαετίες μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τα όνειρα και η σημασία τους. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο ψυχοθεραπευτής Carl Jung, γνωστός για τα αρχέτυπα και το συλλογικό ασυνείδητο, άρχισε να υποθέτει ότι η αναζήτηση μέσα στα όνειρα ανοίγει μια πόρτα στη συνείδηση και στον κόσμο του πνεύματος.
Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει μια επιστήμη πίσω από αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μια ερευνητική ομάδα επιστημόνων στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης ATR στο Κιότο, της Ιαπωνίας, έχει διερευνήσει τον εγκέφαλο μέσα από μια σειρά εξετάσεων ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τον οπτικό συμβολισμό των ονείρων.


Κατέληξαν ότι βλέπουμε όνειρα με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε και την ζωή μας όντας ξύπνιοι.


Για να ερευνήσουμε τα όνειρα, πρέπει επίσης να μελετήσουμε πώς συμμετέχουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Είναι τα όνειρα μας μια επανάληψη των οπτικών ερεθισμάτων από εκείνα που καταλαβαίνουμε από τον κόσμο όταν είμαστε ξύπνιοι ή μηνύματα καθοδήγησης από το υπερπέραν. Τι σημαίνουν αυτά τα σύμβολα? Πώς τα αξιολογούμε και τα αναλύουμε για να μας δώσουν μηνύματα;

Εδώ είναι 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε αν τα δείτε στον ύπνο σας

1. Πετάτε

Τα όνειρα στα οποία βλέπετε ότι πετάτε συμβολίζουν την ανάγκη σας για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών σας. Που πάτε; Πως θα πάτε εκεί; Έχετε πρόβλημα να ταξιδέψετε μέσα στη ζωή σας? Τα όνειρα ότι πετάμε καταφέρνουν να φορτίσουν τις μπαταρίες μας όταν ξυπνήσουμε. Υπάρχει ένα αίσθημα ελευθερίας και είμαστε σε θέση να πετύχουμε τα πάντα με τον δικό μας τρόπο.

2. Καταρράκτες

Όταν ονειρευόμαστε νερό, συνήθως μεταφέρουμε την συναισθηματική κατάσταση μας στον νου. Το νερό σημαίνει κάθαρση και αγνότητα. Το να ονειρεύεστε τους καταρράκτες είναι ένα μεγάλο σημάδι. Αυτό αντιπροσωπεύει νέα αρχή καθώς το παλιό ξεπλένεται.

Αν δείτε καταρράκτες στον ύπνο σας, κάντε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις: ο καταρράκτης ήταν μικρός ή μεγάλος? Πως βλέπετε τα προβλήματα στη ζωή σας? Είναι ο καταρράκτης σε ένα σκοτεινό δάσος ή σε μια όμορφη παραλία?

3. Δόντια

Τα όνειρα με τα δόντια είναι πολύ συνηθισμένα. Δεν σχετίζονται όλα τα όνειρα με τα δόντια, με τα γηρατειά. Αν δείτε να τραβάτε κάποιο δόντι για να βγει, αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να βγει στην επιφάνεια, ενώ το σάπιο δόντι συμβολίζει έναν εσωτερικό φόβο και άγχος. Το να δεις να πέφτουν τα δόντια σου είναι το πιο τυπικό όνειρο από όλα τα όνειρα που σχετίζονται με τα δόντια. Συνήθως προκαλούνται από νέες καταστάσεις που βιώνουμε στη ζωή μας και μας προκαλούν άγχος: έλλειψη εξουσίας σε μια σχέση, μια νέα δουλειά, ο φόβος την απώλειας, ή ψέμματα που έχουν μείνει κρυμμένα.

Αν δείτε δόντια στον ύπνο σας, ρωτήστε τον εαυτό σας τα εξής: Πως νιώθετε με τα δόντια σας? Χρησιμοποιούμε τα

If you see teeth in your dreams, ask yourself these questions: How do you feel regarding your teeth? Χρησιμοποιούμε τα δόντια μας για να θρέψουμε το σώμα μας. Πόσο καλά θρέφουμε τη ζωή μας? Είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τον τρόπο ζωής μας?

4. Θάνατος

Το να δεις ότι πεθαίνεις στον ύπνο σου είναι πιο συνηθισμένο απ’ότι παραδέχονται οι περισσότεροι. Όσο νοσηρό κι αν είναι, ο θάνατος συμβολίζει το τέλος από κάτι. Ο θάνατος είναι το τέλος ενός τμήματος του εγώ μας. Συμβολίζει τον θάνατο του στρες και του θυμού. Τον θάνατος μιας κατάστασης. Μια ιδέα πεθαίνει και μια νέα παίρνει την θέση της. Το να ονειρευτείς τον θάνατο σου μπορεί να είναι μια πτυχή του υποσυνείδητου σου που δουλεύει για να συμβούν μεγάλες αλλαγές στα συναισθήματα σου.

Αν δεις στον ύπνο σου θάνατο, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις: Ήσουν εσύ αυτός που πέθανε? Ήταν κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο? Αυτά τα όνειρα μπορεί να είναι οι κατευθυντήριες γραμμές για την ανακούφιση από μια περασμένη αγάπη για την οποία κάποιος ζητάει ανακούφιση.

5. Εγκυμοσύνη

Το να ονειρευτείς ότι είσαι έγκυος συμβολίζει μια τεράστια επιτυχία και ανάπτυξη. Το όνειρο σας αυτό μπορεί να είναι προσανατολισμένο προς τα μελλοντικά σας σχέδια και τις επιθυμίες σας.

Αν οραματιστείτε εγκυμοσύνη στο όνειρο σας: Τι προσπαθείτε να δημιουργήσετε? Τι αλλαγές βιώνετε στην κανονική σας ζωή? Είστε έγκυος με δυνατότητες; Τα όνειρα που αφορούν την εγκυμοσύνη μπορούν να σας φέρουν χρήσιμες ιδέες για μια σχέση ή μια δουλειά.


6. Σπίτια

Τα όνειρα με σπίτια συμβολίζουν τον εαυτό σας και τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητας σας. Ανάλογα με τον τύπο του σπιτιού ή τα διαφορετικά δωμάτια η μετάφραση αυτού του ονείρου μπορεί να πάει σε βαθύ επίπεδο. Τα σπίτια αφορούν την σωτηρία και την άνεση. Μια σοφίτα συμβολίζει θαμμένες αναμνήσεις, ενώ το υπόγειο συμβολίζει το ένστικτο και το υποσυνείδητο πνεύμα.

Αν δείτε σπίτια στον ύπνο σας, ρωτήστε τον εαυτό σας: Πόσο καλά φροντίζετε το σώμα σας? Πως βλέπετε τον εαυτό σας έξω στον κόσμο?

7. Χρήματα

Τα όνειρα με χρήματα μπορούν να μας κάνουν να ξυπνήσουμε με ευγνωμοσύνη. Το να ονειρευτούμε χρήματα εστιάζει στην τύχη μας και στο πως αντιλαμβανόμαστε την αξία μας. Το να κερδίσεις το λόττο συμβολίζει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής μας ενώ αν δούμε ότι δίνουμε τα χρήματα μας αλλού αυτό συμβολίζει τον φόβο της απώλειας. Τα όνειρα που περιέχουν μέσα χρήματα αφορούν τον πυρήνα των συναισθημάτων μας γύρω από τον πλούτο και την ευημερία. Η οικονομική σταθερότητα ή η απώλεια είναι συχνά στρεσογόνοι παράγοντες της ζωής μας.

Αν δείτε χρήματα στο όνειρο σας, ρωτήστε τον εαυτό σας τα εξής: Βρίσκεστε σε αμφιβολία? Μήπως χάσατε πρόσφατα τη δουλειά σας? Τι θα κάνατε αν κερδίζατε το τζόκερ? Η σχέση μας με τα οικονομικά είναι αυτή που σπάνια εγκαταλείπει το μυαλό κατά τη διάρκεια των καθημερινών στιγμών μας. Τα χρήματα συμβολίζουν τη ροή της ζωής.

8. Μοιχεία

Το να δεις στον ύπνο σου ότι απατάς τον σύντροφο σου υποδηλώνει σ*ξουαλικές επιθυμίες και ορμές που είναι καταπιεσμένες και πασχίζουν να εκδηλωθούν. Αυτού του τύπου τα όνειρα μεταφέρουν μαζί τους την εγκατάλειψη αλλά και φόβους, θέματα αυτοπεποίθησης, αλλά ζητήματα υποσυνείδητης αποδοχής από μια διαταραγμένη σχέση.

Αν η μοιχεία εμφανιστεί στο όνειρο σας, ρωτήστε το εαυτό σας: Φοβάστε μήπως χάσετε τον αγαπημένο σας? Είστε δυστυχισμένη με την παρούσα σχέση σας? Πως νιώθετε με το σώμα σας και τις επιθυμίες σας?

9. Φωτιά

Τα όνειρα που περιέχουν μέσα τους φωτιά έχουν πολλαπλές έννοιες ανάλογα με το περιεχόμενο του ονείρου. Το να δεις φωτιά από μακριά συμβολίζει την επιθυμία και την αλλαγή ενώ το να παίζεις με την φωτιά είναι ένα σημάδι από ριψοκίνδυνες δραστηριότητες. Αν ονειρευτείς ότι ανάβεις μια φωτιά αυτό συμβολίζει τον θυμό που έχει καταπιεστεί.

Κάνε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις: Σπαταλάς πολύ χρόνο από τη ζωή σου «σβήνοντας φωτιές» και βοηθώντας τους άλλους? Αποφεύγεις καταστάσεις που δεν είναι ασφαλείς για σένα?

10. Γύμνια

Το να ονειρευτεί κανείς ότι είναι γυμνός είναι ένα πολύ κοινό όνειρο. Σχετίζονται με τον φόβο του να εκτεθούμε. Εάν στο όνειρο είναι κάποιος άλλος γυμνός, αυτό υποδηλώνει την «γυμνή αλήθεια» μιας κατάστασης ή προειδοποιεί για μια παράνομη υπόθεση. Μπορεί να σημαίνει επίσης ότι έχει χαθεί η εκτίμηση για κάποιο πρόσωπο. Η γύμνια σχετίζεται με την αποδοχή των λαθών και των ατελειών μας. Όπως και στον ξύπνιο κόσμο αφορά στο πόσα πράγματα αποκαλύπτουμε στον κόσμο για τον πραγματικό εαυτό μας.

Αν είστε γυμνός σε ένα όνειρο, αναρωτηθείτε: Φοβάστε το να σας δει κάποιος έτσι όπως είστε πραγματικά? Μήπως υπέρ εκθέτετε τον εαυτό σας?

Τα όνειρα εκφράζουν επεισόδια από τις ζωές μας τα οποία μπορούν να αναλυθούν με εκατομμύρια τρόπους, και εκείνος που ονειρεύεται είναι ο μόνος που μπορεί να κατανοήσει την πραγματική συναισθηματική κατάσταση του ονείρου. Αυτές είναι μόνο μερικές προτάσεις του κόσμου των νυχτερινών οραμάτων, το μυαλό, το σώμα και το σώμα είναι μπερδεμένα και το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας παίζει ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Ο εγκέφαλος θα προσπαθήσει μανιωδώς να υπαγορεύσει, μέσω σύντομων οραμάτων, πώς «παίζονται» τα συναισθήματά μας. Το άγχος ή η ευτυχία μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που κοιμάσαι. Εξαρτάται από εμάς να γνωρίζουμε πραγματικά πώς να «μεταφέρουμε» τους εαυτούς μας στην κατάσταση της αφύπνισης μας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share