Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το γνωρίζατε; Αυτό είναι το ζώο από την Αυστραλία που μεταφέρει βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα!

Κι όμως είναι αλήθεια!

14 Οκτωβρίου 2019 14:55
Το γνωρίζατε; Αυτό είναι το ζώο από την Αυστραλία που μεταφέρει βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα!

Εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα ζώο στην Αυστραλία που μεταφέρει ανθεκτικά βακτήρια στα φάρμακα; Η έρευνα δημοσιοποιείται την ώρα που γιατροί σε όλον τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια υπερανθεκτικά στα σύγχρονα φάρμακα.

Γλάροι στην Αυστραλία είναι φορείς ανθεκτικών στα φάρμακα βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις στους ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι ερευνητές. Βρήκαν ένα μυστηριώδες πλάσμα βουτηγμένο στη λάσπη. Όταν το καθάρισαν και είδαν τι ήταν, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν…

Οι επιστήμονες μιας ομάδας του πανεπιστημίου του Περθ Murdoch ανακοίνωσαν ότι το 20% των ασημένιων γλάρων φέρεται ότι μεταφέρουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Οι γλάροι μολύνθηκαν όταν ήρθαν σε επαφή με ανθρώπινα περιττώματα, αναφέρει μια έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Antimicrobial Chemotherapy, πιθανόν μέσω αποχετεύσεων ή από πάνες που πετάχτηκαν σε χωματερές.

Η έρευνά τους περιλάμβανε την λήψη περισσότερων από 550 δειγμάτων από ασημένιους γλάρους ανά την Αυστραλία και την εξέταση των δειγμάτων για διάφορα βακτήρια.

"Αυτό που διαπιστώσαμε, που δεν το περιμέναμε, είναι τα υψηλά επίπεδα του ανθεκτικού βακτηρίου E Coli, το οποίο έφεραν οι γλάροι--κάτι αρκετά ασυνήθιστο", δήλωσε στο AFP ο ερευνητής του πανεπιστημίου Murdoch Μαρκ Ο΄Ντία.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από το 20% των πουλιών έφεραν ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες όπως εκείνες του ουροποιητικού συστήματος, μηνιγγίτιδα ή σηψαιμία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει για την αυξανόμενη απειλή των αποκαλούμενων υπερβακτηρίων, δηλαδη βακτηρίων που έχουν αναπτύξει αντίσταση στα γνωστά αντιβιοτικά, και έχει ζητήσει την επείγουσα ανάπτυξη μιας νέας γενιάς φαρμάκων.

Ο Ο'Ντία δήλωσε ότι ο κίνδυνος οι γλάροι να μολύνουν τους ανθρώπους είναι "ελάχιστος", αλλά υπαρκτός.

Κάποια από τα βακτήρια ήταν ήδη ανθεκτικά σε "αρκετά σημαντικά" φάρμακα, είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι γλάροι να μεταδώσουν τα υπερβακτήρια καθώς πετούν σε όλη τη χώρα.

Αυτό είναι το πιο αρρωστημένο ζώο στη φύση - Αποκεφαλίζει και βιάζει!

Η βίδρα, για πολλούς είναι χαριτωμένο ζώο, με αστείο πρόσωπο, γλυκό και φιλικό. Πρόβατο κόλλησε σε λάστιχο και η αντίδραση του είναι πραγματικά ανεκτίμητη! (Video)

Μετά από αυτό το θέμα, θα αλλάξετε σίγουρα γνώμη. Το παρουσιαστικό του σίγουρα κρύβει τις αρρωστημένες σeξουαλικά συμπεριφορές του, και οι επιστήμονες που μελέτησαν τον κύκλο ζωής του, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Δείτε γιατί:

Για να αναπαραχθεί το αρσενικό βιάζει το θηλυκό, κρατώντας το κεφάλι τους κάτω από το νερό,και δαγκώνοντας το πρόσωπο και το λαιμό τους.

Κυριολεκτικά επιτίθενται σε βίδρες μη αναπαραγωγικής ηλικίας, και επιδίδονται σε βιασμούς, πολλές φορές αφού έχουν σκοτώσει πρώτα τα θύματα.

Πραγματοποιούν βιασμούς και σε άλλα είδη, με ιδιαίτερη προτίμηση στα πτηνά.

Είναι από τα ελάχιστα είδη στη φύση που πραγματοποιούν δολοφονίες, χωρίς λόγο. Δηλαδή δεν σκοτώνουν τα θηράματά τους, για τροφή, αλλά για ευχαρίστηση.

Επιδίδονται σε αποκεφαλισμούς των θυμάτων τους, και συλλέγουν τα κεφάλια στις φωλιές τους.

Πρόβατα έφαγαν… 200 κιλά χασίς και έγιναν ντάγκλα στην Καλαμάτα!

Το περιστατικό συνέβη κάπου στην Καλαμάτα και ως είδηση αξίζει γιατί είναι σπάνια και βγάζει γέλιο.

Ενας βοσκός παραξενεύτηκε με τη συμπεριφορά που είχαν τα πρόβατα του λίγη ώρα αφού τα είχε βγάλει για βοσκή σε μία δασική περιοχή στην Καλαμάτα. Μυστήριο στη Φθιώτιδα: Ένα ολόκληρο κοπάδι από πρόβατα βρέθηκε νεκρό!

Ο Κήτσος Ανδρεάδης, ο οποίος διαχειρίζεται τα ζώα της φάρμας, παρακολούθησε τα ζώα που κατευθύνονταν σε κάτι μαύρες σακούλες που τις είχαν παρατήσει στη μέση του δρόμου.

«Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πήγαιναν στα σκουπίδια, γιατί εγώ αυτό νόμιζα ότι ήταν. Όταν όμως πήγα από πάνω τους, η σακούλα έβγαζε μία περίεργη μυρωδιά. Τότε αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για κάνναβη» είπε ο νεαρός βοσκός.

Οι αξιωματικοί της αστυνομία πήραν τις σακούλες με ότι είχε περισσέψει αν και φαίνεται μάλλον δύσκολο να ανακαλύψουν σε ποιον ανήκε αφού τα πρόβατα είχαν φάει όλα τα… αποδεικτικά στοιχεία βάρους 200 κιλών.

Ο βοσκός είπε ότι θα μας ενημερώσει για την… ποιότητα του κρέατος την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share