Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Απίστευτο: Ένα από τα πιο μεγάλα μανιτάρια 11 κιλών βρίσκεται στην Ελλάδα!

Δεν θα πιστεύετε ότι είναι αληθινό!

7 Οκτωβρίου 2019 13:14
Απίστευτο: Ένα από τα πιο μεγάλα μανιτάρια 11 κιλών βρίσκεται στην Ελλάδα!

Ένα μανιτάρι- γίγαντα, βάρους 11 κιλών, εντόπισε ο μανιταροσυλλέκτης Γεώργιος Γάκης σε ορεινή περιοχή των Γρεβενών. Κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης βόλτας στο βουνό, που συνηθίζει να κάνει είτε μόνος τους είτε με φίλους, ο κ.Γάκης βρήκε το μανιτάρι σε δασώδη περιοχή του ορεινού όγκου

Δείτε επίσης: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα Γρεβενά!

Τα Γρεβενά δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται ως η πόλη του μανιταριού, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πάνω από 2.500 από τα συνολικά 7.000 είδη μανιταριών που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα.

Απίστευτο: Ένα από τα πιο μεγάλα μανιτάρια 11 κιλών βρίσκεται στην Ελλάδα!

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «το μανιτάρι στην τοπική ονομασία λέγεται "Πόπορδο" ή αλλιως "Λυκόπερδο το ασκόμορφο’’, είναι γευστικότατο και είναι ένα από τα τρία είδη μανιταριών που γνωρίζω καλά και συλλέγω από τη φύση. Άλλοι μανιταρόφιλοι συλλέγουν περισσότερα είδη».

Τα Γρεβενά δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται ως η πόλη του μανιταριού, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πάνω από 2.500 από τα συνολικά 7.000 είδη μανιταριών που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα. Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο πρώτος οργανωμένος σύλλογος μανιταρόφιλων, για να εξελιχθεί στην συνέχεια σε ένα πανελλήνιο δίκτυο που έχει εκατοντάδες συλλέκτες και φίλους μανιταριών σε όλη την Ελλάδα.

Έπαθαν σοκ οι γιατροί μόλις είδαν τι φύτρωνε στα αυτιά της! (photos)

Το απόλυτο σοκ έζησαν οι γιατροί στην πόλη Dien Bien, όταν μια ασθενής πήγε στα επείγοντα περιστατικά παραπονούμενη για πόνο στα αυτιά. Πήγε στο νοσοκομείο με αιμορραγία στη μύτη και οι γιατροί έπαθαν σοκ με αυτό που ανακάλυψαν! (photos)

Η γυναίκα παραπονιόταν πως τα αυτιά της την πονούσαν και ένιωθε φαγούρα. Αρχικά οι γιατροί της έδωσαν αντιβίωση, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα επέστρεψε και οι γιατροί αποφάσισαν να ψάξουν λίγο καλύτερα τι συμβαίνει.

Δεν τους πήρε πολύ για να ανακαλύψουν την φρικτή αλήθεια για το πρόβλημα της γυναίκας, μην μπορώντας να πιστέψουν αυτά που αντίκριζαν.

Μέσα στο αυτί της υπήρχαν δεκάδες μανιτάρια! Η ακοή της γυναίκας σώθηκε γλυτώνοντας τα πολύ χειρότερα.

undefined

undefined

Σπάνια περίπτωση: Οι γιατροί δεν πίστευαν αυτό που βρήκαν στην κοιλιά 17χρονης!

Σπάνια περίπτωση: Οι γιατροί δεν πίστευαν αυτό που βρήκαν στην κοιλιά 17χρονης!

Μία 17χρονη Ινδή πήγε στο νοσοκομείο για να εξετάσει μία μάζα που μεγάλωνε στην κοιλιά της τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτό που ανακάλυψαν οι γιατροί, όμως, δεν το περίμενε κανείς. «Κάθε φορά που είχα περίοδο υπέφερα για μέρες! Δυστυχώς μεγάλωνε ένα τέρας μέσα μου!»

Μέσα στην κοιλιά της νεαρής μεγάλωνε το δίδυμο αδελφάκι της. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

Η νεαρή υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί εντόπισαν στο σώμα της μία μάζα 35 εκατοστών εντός της οποίας υπήρχαν οστά, δόντια, μαλλιά και «άλλα μέλη».

Οι εξετάσεις έδειξαν πως η μάζα προκαλούσε προβλήματα σε όλη την κοιλιακή χώρα της νεαρής, ενώ στην αξονική τομογραφία εμφανίστηκε κάτι που έμοιαζε με πλευρά και νευρώσεις.

Οι γιατροί κατέληξαν πως η Ινδή έπασχε από ένα σύνδρομο το οποίο είναι γνωστό ως «έμβρυο εντός εμβρύου». Πρόκειται για μία περίπτωση που προκύπτει κατά τη διάρκεια της κύησης διδύμων, όταν το ένα καταλήγει στο σώμα του άλλου. Δεν είναι γνωστό το πώς γίνεται, αλλά οι έρευνες δείχνουν πως πιθανότατα το ένα έμβρυο… απορροφά το άλλο.

Είναι λιγότερες από 200 οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στα ιατρικά αρχεία.

Η μάζα που έβγαλαν οι γιατροί από την 17χρονη είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ανάλογη περίπτωση.

«Ανησυχούσα πολύ για τη μάζα, μετά την επέμβαση νιώθω πολύ καλά και η κοιλιά μου είναι πια ίσια και οι γονείς μου είναι πολύ χαρούμενοι. Ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς», είπε η ασθενής.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share