Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Θαύμα»: Γεννήθηκε μωρό 3 μηνών! Ζύγιζε 362 γραμμάρια!

Το μικρότερο μωρό στο κόσμο!

7 Οκτωβρίου 2019 11:50
«Θαύμα»: Γεννήθηκε μωρό 3 μηνών! Ζύγιζε 362 γραμμάρια!

Ένα θύμα συνέβη σε αυτό το μωρό που γεννήθηκε 3 μηνών και ζύγισε 362 γραμμάρια!

Στη βόρεια Ινδία, ένα κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα στις 12 εβδομάδες κύησης. Ζύγιζε 362 γραμμάρια και είχε ύψος 22 εκατοστά. Τα πόδια και τα χέρια της μικρής Manushi δεν ήταν μεγαλύτερα από τους αντίχειρες των γονιών της. Αυτό το μωρό γεννήθηκε με ένα δόντι και σε ηλικία 12 ημερών έγινε ο νεότερος ασθενής που πάει σε οδοντίατρο!

Ο εγκέφαλος, το δέρμα, τα νεφρά, τα πνευμόνια και η καρδιά της δεν είχαν ακόμα αναπτυχθεί αρκετά και την έβαλαν σε θερμοκοιτίδα. Ήταν τόσο υποανάπτυκτη που έπρεπε να παίρνει συμπληρώματα από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά.

Παρόλο που οι γιατροί είπαν πως είχε 0,5 % πιθανότητες να τα καταφέρει, η Manushi αποδείχτηκε δυνατή μαχήτρια. Συνέχισε να μεγαλώνει και ξεκίνησε να πίνει γάλα. Αφού είχε φτάσει τα 2,35 κιλά, οι γιατροί τους είπαν πως ήταν έτοιμοι να πάνε σπίτι!

Οι πρόωρες γέννες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πράγματι, 1 στα 10 μωρά στις ΗΠΑ γεννιούνται πρόωρα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά γεννιούνται τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όταν το έμβρυο είναι αρκετά ανεπτυγμένο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρόωρα μωρά κινδυνεύουν από μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου αναπνευστικής δυσφορίας (όπου υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των πνευμόνων), της αναιμίας (ανεπαρκή ερυθρά αιμοσφαίρια), της ενδοκοιλιακής αιμορραγίας (αιμορραγία στον εγκέφαλο). Δεδομένου ότι το δέρμα τους είναι τόσο ευαίσθητο και το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα τους δεν αναπτύσσονται, τα πρόωρα βρέφη διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο από λοιμώξεις.

Έτσι, όταν ένα πρόωρο μωρό όπως η Manushi γεννιέται τόσο νωρίς και καταφέρνει να επιζήσει, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Εκπληκτικά, η Manushi δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Το 2014, ένα κοριτσάκι γεννήθηκε στο Τέξας μόλις την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της μητέρας – κάτω από το όριο όπου οι γιατροί θεωρούν κανονικά ένα έμβρυο ικανό να επιβιώσει εκτός της μήτρας.

Γενναίο μωρό έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και μετά από 10 μήνες στο νοσοκομείο, επιτέλους πάει στο σπίτι του!

Ο Χένρι Ντόλαν είναι ένα γενναίο μωρό! Λίγο πριν τα πρώτα του γενέθλια έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς. Τώρα, μετά από 10 ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, αυτός ο μικρός ήρωας κατάφερε να πάει σπίτι του, όπου οι δυο μεγαλύτερες αδερφές του τον περίμεναν με ανυπομονησία. Σοκ: Αγοράκι γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του σε τροχαίο!

Αυτός ο μικρός μαχητής γεννήθηκε 12 εβδομάδες πρόωρα με σοβαρή καρδιακή πάθηση. Οι γονείς του νεογέννητου, η Μόλι και ο Σαμ Ντόλαν από την Annandale της Minnasota, ονόμασαν το γιο τους Χένρι Ντόλαν. Ο Χένρι έπρεπε να περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, έχει περάσει από πολλές εγχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταμόσχευσης καρδιάς, και από τότε έπρεπε να παλέψει με την πνευμονία, καθώς και με ανεπιθύμητες παρενέργειες των χορηγηθέντων φαρμάκων.

Αυτός ο μικρός «μαχητής» έχει περάσει όλη του τη ζωή στο νοσοκομείο, αλλά δεν το έχει βάλει κάτω!

Ο Χένρι έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα σε σωλήνες και καλώδια. Από τότε που μεταφέρθηκε το Νοσοκομείο Παίδων του St. Louis (περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι) για να περιμένει τη νέα του καρδιά, οι δύο αδελφές του, η 2 ετών Nora και η 5χρονη Ava δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν. Τους τελευταίους 5 μήνες, επικοινωνούσαν μέσω FaceTime.

Ένας φίλος της Μόλι δώρησε μια κούκλα που μοιάζει με τον Χένρρι στα κορίτσια, με σωλήνες στο στόμα και τη μύτη της, καθώς και ένα καλώδιο τοποθετημένο στο στήθος, όπως ακριβώς ήταν και ο Χένρι. Τα κορίτσια φρόντιζαν καθημερινά την κούκλα σαν να ήταν ο αδερφός τους.

«Οι κόρες μου αγαπούν την κούκλα, ειδικά η μικρότερη κόρη μας, η Nώρα,» δήλωσε η Μόλι. «Οι μικρές δεν καταλαβαίνουν τα πάντα, αλλά ξέρουν ότι ο μικρός Χένρι είναι άρρωστος και ότι παρόλο που είναι στο νοσοκομείο, κάθε μέρα γίνεται όλο και καλύτερα.»

Στις 15 Οκτωβρίου οι δύο γονείς του Χένρι ήταν άφωνοι όταν τελικά έμαθαν ότι ο γιος τους θα έκανε τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς την επόμενη μέρα. Μόλις το έμαθε η Μόλι, έκανε μια ανακοίνωση στο Facebook ζητώντας από τον κόσμο να προσευχηθεί για το παιδί της.

Μόλις τελείωσε το χειρουργείο, η Μόλι έγραψε στο προφίλ της: “Ο χειρουργός μόλις ήρθε να μας επισκεφτεί. Το χειρουργείο έχει τελειώσει και απ’ ότι φαίνεται, όλα πήγαν καλά.”

“Ο Θεός είναι μεγάλος. Σ’ευχαριστώ Χριστέ μου! Ευχαριστώ και όλους εσάς που προσευχηθήκατε! Είμαστε ακόμα σε αναμονή μέχρι να ξυπνήσει ο Henry.”

Το μωρό της Μόλι και του Σαμ έπρεπε να περάσει τους επόμενους 5 μήνες στο νοσοκομείο.

Την ημέρα που ο μικρός πήρε εξιτήριο, οι αδερφές του του έφεραν τρία μπαλόνια και ένα φορμάκι που έγραφε στο μπροστινό του μέρος: «Αυτός ο μαχητής πάει σπίτι του».

Τον δύσκολο αγώνα που έδωσε η οικογένεια Ντόλαν στήριξαν οι γείτονές τους αλλά και πολλοί ξένοι. Ο παππούς του, ο Σκιπ Ντόλαν, είναι προπονητής μπάσκετ στο Annandale High School, και όταν οι παίχτες και οι γονείς τους έμαθαν για την κατάσταση του Χένρι, βοήθησαν να μαζευτούν χρήματα πουλώντας βραχιολάκια.

«Ελπίζω ότι θα έρθει η μέρα που ο Χένρι θα είναι τελείως καλά και θα μπορεί να παίξει κι εκείνος σε αγώνες,» είπε ο Σαμ .

Αν και οι γιατροί του Χένρι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το μικρό αγόρι, ωστόσο οι γονείς του πιστεύουν ότι η σωτηρία του παιδιού τους οφείλεται στην πίστη τους και στη στήριξη που είχαν από την κοινότητά τους.

“Νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τον προστατεύει,” είπε η Μόλι. “Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς. Δεν ξέρω πώς να σας περιγράψω πόσο ευγνώμονες νιώθουμε,” είπε. “Δεν ξέρουμε τι θα κάναμε χωρίς εσάς.”

Απίστευτο: Έλληνας γιατρός έκανε την πρώτη μεταμόσχευση μόσχευμα από 3D εκτυπωτή! (Βίντεο)

Ο γιατρός Βαγγέλης Γάκης από το Σπάρτο Αμφιλοχίας συνεχίζει τα… θαύματα στα γόνατα με μια νέα επαναστατική μέθοδος που επιτρέπει στον ασθενή να περπατάει με… εκτυπωμένο γόνατο μόλις τρεις ώρες μετά την επέμβαση.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή επέμβαση με μόσχευμα που εκτυπώθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή στην Ελβετία και έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας από τον Αμφιλοχιώτη γιατρό, κ. Βαγγέλη Γάκη, με τον ασθενή να περπατά μόλις τρεις ώρες από το χειρουργείο! Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο είναι γεγονός!

Η μεταμόσχευση γονάτου έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού από τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής, Βαγγέλη Γάκη, ο οποίος εξηγεί στην κάμερα του ΑΝΤ1 ότι το μόσχευμα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του ασθενή.

Ο ασθενής είναι ένας 35χρονος άνθρωπος που έχει τραυματιστεί σε τροχαίο και υπέφερε από φρικτούς πόνους

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share