Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η Lego κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι!

Συγκινητικό!

1 Οκτωβρίου 2019 12:58
Η Lego κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι!

Η Lego κάνει μια κίνηση κατά της περιθωριοποίησης των ατόμων και ειδικά των παιδιών με αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά και μια προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης τους.

Δείτε επίσης: Συγκίνηση: Τετραπληγικός άνδρας χορεύει για πρώτη φορά με τη γυναίκα του!

Ως μια κίνηση που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της περιθωριοποίησης των παιδιών με αναπηρία (ΑμεΑ) θεωρείται η απόφαση της γνωστής εταιρίας Lego να κυκλοφορήσει τις πρώτες φιγούρες σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η φιγούρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Toy Fair της Νυρεμβέργης στη Γερμανία την Τετάρτη, όπως όμως ανέφερε η εταιρία αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο.

"Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα υπάρχει μια φιγούρα με αναπηρικό αμαξίδιο στη νέα Lego City, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς", σημείωσε ο Emma Owen, εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Πολλοί γονείς μας λένε πως είναι σημαντικό να έχουν παιχνίδια με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν επειδή βοηθούν την αυτοπεποίθησή τους και το αίσθημα ότι ανήκουν στην κοινωνία», ανέφερε ο Pasca Lane από την φιλανθρωπική οργάνωση Scope.

Παιδί έκανε δύο χρόνια οικονομία για να αγοράσει στον κολλητό του ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο!

Είναι τόσο συγκινητική αυτή η ιστορία! Ένα παιδί έκανε δύο χρόνια οικονομία για να αγοράσει στον κολλητό του ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο!

Ο Τάνερ Ουίλσον έβαζε στην άκρη το καθημερινό του χαρτζιλίκι αλλά και χρήματα από διάφορα θελήματα για τους γονείς και τους γείτονές του, με σκοπό να καταφέρει να μαζέψει ένα αξιόλογο ποσό ώστε να αγοράσει στον κολλητό του, τον Μπράντον Κουάλς, το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, καθώς ο τελευταίος αναγκαζόταν να κινεί με τα χέρια του το καροτσάκι σε κάθε του μετακίνηση από και προς το σχολείο. Ιατρικό «θαύμα»: Τέλος στην αναπηρία! Παραπληγικοί περπάτησαν ξανά χάρη σε νέα μέθοδο!

Η συγκινητική πρωτοβουλία του έφηβου μαθητή προκάλεσε κύματα επιδοκιμαστικών σχολίων στα social media, ενώ για την αγορά του αμαξιδίου απαιτήθηκε κι η γενναιόδωρη συνεισφορά των γονιών του αλλά κι αρκετών ακόμα συμμαθητών του, οι οποίοι όταν έμαθαν τους σκοπούς του Ουίλσον έσπευσαν να συνεισφέρουν χρήματα για τον «ιερό» αυτό σκοπό.

Μάλιστα, η διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτούν οι δύο φίλοι, δημοσιοποίησε την τεράστια πρωτοβουλία του μαθητή, αναφέροντας πως αντίστοιχες κινήσεις αποτελούν τρανό παράδειγμα αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς κι ευαισθησίας.

Έφτιαξε «αναπηρικό καροτσάκι» στο χρυσόψαρο του γιατί δεν μπορούσε να κολυμπήσει! (Video)

Ένας 32χρονος από τη Νότια Κορέα έφτιαξε ένα «καροτσάκι», για να βοηθήσει το ανάπηρο χρυσόψαρο του να κολυμπά. Αλλα πέρα από αυτό υπάρχει και το ρομποτικό ψάρι που κινείται με αίμα!
Ο Χένρι Κιμ από τη Σεούλ, ο οποίος είναι σχεδιαστής μόδας και λατρεύει τα χρυσόψαρα, καθώς έχει πάνω από 20, σε τρία διαφορετικά ενυδρεία στο σπίτι του.

Μετά τον θάνατο μερικών από αυτά εξαιτίας μιας ασθένειας, η οποία τα κάνει να επιπλέουν ανάποδα ή να βυθίζονται στον πάτο του ενυδρείου τους, ο Χένρι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πλαστικά εξαρτήματα για να δημιουργήσει μια συσκευή επίπλευσης που ονόμασε «αναπηρική καρέκλα».

Ο άνδρας, είπε πως η εφεύρεσή του, είναι αποτέλεσμα πληροφοριών από έπειτα από πολλή έρευνα στο Google, τις οποίες ανέμειξε με τις γνώσεις που ήδη είχε. «Αυτή η διαταραχή μπορεί να προκληθεί από πολλούς λόγους, όπως η υπερκατανάλωση τροφής ή τα ακάθαρτα νερά. Συναντάται συνήθως στα ψάρια που έχουν εισαχθεί στην Κορέα από την Ταϊλάνδη ή την Κίνα», είπε.

«Τα ψάρια με αυτή την ασθένεια ζουν μόνο δυο μήνες, αλλά χάρη σε αυτή τη συσκευή, ένα από τα ψάρια μου έζησε παραπάνω και έφτασε μέχρι πέντε μηνών. Το αναπηρικό καροτσάκι μου τα βοηθά να παραμείνουν στη ζωή και να ζουν περισσότερο», πρόσθεσε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share