Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Είναι αλήθεια τελικά ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς;

Τι μας κάνει να το πιστεύουμε αυτό;

16 Σεπτεμβρίου 2019 19:07
Είναι αλήθεια τελικά ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς;

Τελικά είναι αλήθεια ότι οι νεκροί μπορούν και επικοινωνούν μαζί μας ή όχι; Για ποιους λόγους μπορεί να το πιστεύουμε αυτό;

Ο πόνος, σωματικός ή ψυχικός που μπορεί να προέλθει από κάποια απώλεια δικού μας προσώπου, κάνει πολλές φορές τους ανθρώπους να καταφεύγουν στους μάγους για να θεραπευθούν, να βρουν απαντήσεις ή να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς. Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι νεκροί για να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους!

Ο θάνατος κάποιου προσφιλούς προσώπου είναι αναμφισβήτητα ένα συγκλονιστικό γεγονός, που προκαλεί αναστάτωση και προβληματισμό στα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Κάποιοι απ’ αυτούς καταφεύγουν στους μάντεις που τους υπόσχονται αυτή την πολυπόθητη επικοινωνία με τους νεκρούς.

Όμως όλο αυτό το σκηνικό είναι μία επικίνδυνη απάτη. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς. Ο μάντης μόνο με τα πονηρά πνεύματα επικοινωνεί και αυτά είναι που αποκρίνονται μόνο και μόνο για να παρασύρουν τον άνθρωπο, δίνοντάς του κάποιες φορές πληροφορίες που θέλουν να ακούσουν, αλλά μόνο κακό θα του κάνουν.

Να θυμάστε πως ό,τι κι αν λένε δεν προέρχεται από τον άνθρωπό μας που έχουμε χάσει.

Η εκκλησία θεωρεί μεγάλο αμάρτημα την ενασχόληση με τη μαγεία και ορίζει μεγάλα επιτίμια. Ο 61ος Κανόνας της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ορίζει επιτίμιο έξι χρόνων. Εκείνους δε που επιμένουν σ’ αυτά τους αφορίζει.

Ο Μ. Βασίλειος τους κατατάσσει με τους φονεύσαντες θεληματικά και τους κανονίζει να μην κοινωνούν για είκοσι χρόνια. Και τούτο γιατί η μαγεία δεν είναι ένα απλό πταίσμα, αλλά άρνηση του Θεού.

Ο άνθρωπος για να γλιτώσει από τη μαγεία και όλα τα σατανικά, θα πρέπει να αποφεύγει όλ’ αυτά με κάθε τρόπο. Να μην έχει καμία σχέση μαζί τους. Διαφορετικά σίγουρα θα βγει ζημιωμένος. Πρώτα οικονομικά: Πολλοί έχασαν περιουσίες στους μάγους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Έπειτα σωματικά: Κινδυνεύει κανείς να χάσει την υγεία του. Πολλοί έπαθαν νευρικό κλονισμό και σοβαρές ψυχικές παθήσεις. Τέλος ψυχικά: Αυτό είναι το κυριότερο. Με την μαγεία κινδυνεύει κανείς να χάσει την ψυχή του, αφού με την μαγεία, αρνείται κανείς τον ίδιο το Θεό.

Αυτός είναι ο λόγος που οι νεκροί θάβονται ακριβώς 2 μέτρα κάτω από την γη!

H έκφραση «όλοι δυο μέτρα παίρνουν γη» είναι συνώνυμη με τον θάνατο, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι νεκροί θάβονται δυο μέτρα κάτω από το έδαφος;

Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της σηψαιμικής πανώλης στην Αγγλία το 1655.

Όταν η βουβωνική πανώλη έπληξε την περιοχή, ο δήμαρχος του Λονδίνου εξέδωσε αμέσως ένα νόμο σχετικά με τον σωστό χειρισμό των πτωμάτων για να εμποδίσουν την εξάπλωση της λοίμωξης.

Στην συνέχεια, διευκρίνισε, ότι οι τάφοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2 μέτρα βάθος.

Τελικά, δεν υπήρξε ανάγκη για μια τυποποιημένη μέτρηση του βάθους των τάφων.

Ο κανόνας των 2 μέτρων αποδείχτηκε αναποτελεσματικός στην εποχή της πανούκλας, αφού δεν ήταν οι νεκροί που εξάπλωναν την ασθένεια, αλλά οι ψύλλοι.

Σε πολλές χώρες του κόσμου οι νομοθεσίες για την ταφή διαφέρουν ακόμη και από νομό σε νομό. Σε ορισμένες χώρες, τα φέρετρα θάβονται μόνο 45 εκατοστά κάτω από έδαφος.

Σε άλλες χώρες, τα φέρετρα θάβονται σε βάθος 4 μέτρων απλά για να υπάρχει περισσότερος χώρος να θαφτούν και άλλα πτώματα, συνήθως συγγενείς, στον ίδιο τάφο.

Στις σύγχρονες προδιαγραφές για τους τάφους δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για τα 2 μέτρα βάθος.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που είναι επιρρεπείς στις πλημμύρες, όπως η Νέα Ορλεάνη στις Η.Π.Α. δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα, γιατί θα οδηγήσει σε υπεράρδευση και τα φέρετρα θα βγουν πάνω στο έδαφος.

Γενικά, όμως, σε όλον τον κόσμο δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για το βάθος που πρέπει να θαφτεί το φέρετρο.

Η απόφαση επαφίεται εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη υπό την προϋπόθεση, ότι ο τάφος είναι αρκετά βαθιά, ώστε τα ζώα να μην μπορούν να τον ξεθάψουν και να εκθέσουν το πτώμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share