Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το ξέρατε; Γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων είναι πάντα πολύχρωμα (Video)

Είναι λίγο αηδία...

16 Σεπτεμβρίου 2019 07:36
Το ξέρατε; Γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων είναι πάντα πολύχρωμα (Video)

Γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων είναι πάντα πολύχρωμα;

Σίγουρα όλοι θα έχετε παρατηρήσει τα καθίσματα των λεωφορείων απλά δεν θα σας έχει περάσει από το μυαλό. Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου η θέση που επιλέγεις στο αεροπλάνο;

Στα περισσότερα λεωφορεία ή πούλμαν (αν όχι σε όλα), τα καθίσματα επενδυμένα πάντα με πολύχρωμα υφάσματα.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στον κόσμο.

Αυτή η επιλογή κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι, καθώς γίνεται για τη… βρομιά!

Επειδή πάνω στα καθίσματα συσσωρεύεται πολλή σκόνη, η επιλογή πολύχρωμων υφασμάτων κρίθηκε ιδανική για να μην διακρίνεται αυτή εύκολα με γυμνό μάτι.

Ο κύριος στο βίντεο μας δείχνει πόση σκόνη υπάρχει πάνω σε ένα κάθισμα λεωφορείου, η οποία δεν διακρίνεται καθόλου…

Όλοι νόμιζαν πως αυτός ο αγρότης ήταν τρελός! Όταν είδαν το αποτέλεσμα, του έβγαλαν το καπέλο!

Το να βγάζει τα ζιζάνια δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν αγρότη αλλά είναι μία δουλειά που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Σκύλος "αγρότης" οδηγεί τρακτέρ και οργώνει!

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν τρακτέρ με φλόγιστρα. Έτσι, αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Flame Weeding και είναι μία νέα μέθοδο που όλο και περισσότερο αγρότες χρησιμοποιούν πλέον.

Είναι μία μη-χημική διαδικασία όπου φλόγιστρα περνάνε πάνω από τα ζιζάνια και τα σκοτώνουν. Συνήθως, το καύσιμο για την καύση είναι το προπάνιο.

Ο στόχος δεν είναι να καεί το ζιζάνιο αλλά οι ιστοί του φυτού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτό. Αυτή είναι η τέλεια μέθοδος για ζιζάνια που βγαίνουν κάθε χρόνο.

Οι φλόγες θα είναι αρκετές για να κάψουν τους ιστούς του φυτού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φωτοσυνθέσει και να πεθαίνει μέσα σε μερικές μόλις μέρες.

Να θυμάστε πως αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για κάθε περίπτωση. Δουλεύει καλύτερα σε ζιζάνια που βγαίνουν κάθε χρόνο και έχουν 3-5 εκατοστά ύψος.

Λόγω του σχεδιασμού και της λειτουργίας αυτής της διαδικασίας, δεν επηρεάζεται το χώμα και η ζέστη δεν θα διεισδύσει και δεν θα το επηρεάσει με κανένα τρόπο.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργεί:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share